به گزارش خبرنگار ایرنا، صادق زیبا کلام دوشنبه شب در نشست انتخابات و کردستان در سنندج افزود: از زمان مشروطه و 100 سال است که بدون دموکراسی مطالبات قومی اجرایی نشده است و 100 سال دیگر هم بدون حاکمیت دموکراسی، امکان اجرایی شدن مطالبات قومی وجود ندارد.
این فعال سیاسی اظهار کرد: اقوام ایران به جای اینکه به دنبال حق قومیت باشند باید به دنبال حق انتخاب باشند.
وی ادامه داد: معتقدم اگر کسی می خواهد فرزندش به زبان کُردی آموزش ببیند، باید در کنار آن امکان انتخاب برای یک کُرد دیگر که به عنوان مثال برای ملاحظات آینده تحصیلی فرزند خود نمی خواهد او به زبان کُردی درس بخواند، نیز باشد.
زیباکلام گفت: بسیاری می گویند چرا به روحانی رای دهیم وقتی پیشرفت کمی صورت گرفته است یا حتی تغییری رخ نداده است.
وی افزود: اینکه در چهار سال آینده با وجود انتخاب روحانی ممکن است پیشرفتی رخ ندهد، یک احتمال است اما آنچه به یقیین می توان گفت این است که با انتخاب رئیسی هیچ پیشرفتی نخواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به توصیف شرایط سال های 58 در کردستان پرداخت و گفت: در تهران وکیل تسخیری کُردها و در مهاباد وکیل تسخیری حکومت بودم و بر این باور بودم که باید دست دو سو را گرفت و برای نزدیک شدن این دو کمک کرد.
زیباکلام به دستاوردهایی همچون تشکیل یک شورای اسلامی مردمی در مهاباد اشاره کرد و افزود: همه دستاوردهای آن زمان به دلیل تندروی ها از سوی 2طرف از بین رفت.
وی بابیان این مطلب که در سفربه استان کردستان در سال 94 مشاهده کردم که نخبگان بر این باور بودند که دستی در حکومت نمی خواهد کردستان پیشرفت کند، تاکید کرد: یقین دارد چنین چیزی صحت ندارد و اگر چنین جریانی در حاکمیت وجود داشت ما مطمئنا به آن پی می بردیم.
زیباکلام با اشاره به اینکه مسئله کردستان ریشه دار است، اظهار کرد: همکاران من در دانشگاه کردستان یا دانشگاه های دیگر معتقدند راجع به کُردها کار و تحقیق نشود و می گویند اگر مسائل کُردها باز شود، خواسته های آنها بیشتر می شود.

** نماینده مجلس: رای مردم کردستان به روحانی است
نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین گفت: در دوره های گذشته رای مردم کردستان به سمت و سوی اصلاح طلبان گرایش داشته است و این دوره نیز رای مردم کردستان با آقای روحانی است.
علی محمد مرادی افزود: کردستانی ها به افرادی رای داده اند که از جنس مردم و به دنبال حقیقت بوده اند.
وی با اشاره به اینکه در انتخابات سال 92 حدود 72 درصد مردم کردستان به روحانی رای دادند، اظهار کرد: فکر دکتر روحانی به فکر ما نزدیک است و افکاری مصلحانه و اصلاح گرایانه دارد.
مرادی ضمن حمایت از روحانی افزود: من هم در راستای اهداف شما مردم حرکت می کنم و خود را از شما جدا نمی دانم.
وی با بیان اینکه شعور سیاسی در کردستان بسیار بالا است و همیشه با حق بوده اند، ادامه داد: کردستانی ها مردمی منتقد بوده و یکی از ارکان دین نیز امر به معروف و نهی از منکر است که آن را رعایت کرده اند.
وی کُردها را پایه گذار ایران در طول تاریخ دانست و گفت: کُردها 2 هزار و 500 سال پیش حکومت مادها را در ایران پایه گذاری کردند.
نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کُردها با اینکه در فرهنگ ایران نیز تاثیرگذار بوده اند اما در طول تاریخ مورد بی مهری جکومت ها قرار گرفته اند.
مرادی با بیان اینکه در رفتار کُردها افراط و تفریط وجود ندارد و از اعتدال دفاع می کنند، افزود: ما کُردها اجازه نمی دهیم ایران آسیب ببیند و از هر نظر به این کشور خدمت می کنیم.
وی با اشاره به اینکه اگر روحانی نبود ایران از NPT خارج می شد اظهار کرد: این به معنی اقدام علیه امنیت جهانی بود و بعد از آن نمی توانستیم کار خود را پیش ببریم.
مرادی با بیان اینکه روحانی اعتماد جهانی را جلب کرد، ادامه داد: وقتی دکتر روحانی دولت را تحویل گرفت ایران نمی توانست به درستی پول نفتی را که می فروخت دریافت کند اما امروز نه تنها فروش نفت افزایش یافته است بلکه به راحتی پول آن دریافت می شود.
دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین دوره انتخابات شوراها روز 29 اردیبهشت برگزار می شود.
6108/1904/1860
**خبرنگار: امید بهمنی ** انتشاردهنده: تاج محمد شیری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.