محمد غفوری شامگاه دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این طرح برای کنترل موش ها و ملخ های صحرایی اجرا می شود و در این راستا با بیش از سه هزار کیلوگرم سم توزیع شده است.
به گفته وی، به دلیل تداوم شرایط نامساعد آب و هوایی از جمله سرمای هوا و بارندگی های پی در پی، مزارع گندم و جو از لحاظ مرحله رشدی، عقب بوده و کرپە هستند و در نتیجه عملیات کنترل آفات و علف های هرز نیز با تاخیر و به صورت بسیار جزئی آغاز شده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: آفت مهم سن غلات، از مراتع به مزارع گندم و جو شهرستان های بانه و مریوان و با میزانی کمتر به مزارع کامیاران، سقز و قروە ریزش کرده اما بغیر از چند روستای بانه هنوز زمان سمپاشی مزارع در سایر مناطق استان زود است.
غفوری با اشاره به اینکه تمامی اطلاع رسانی در شهرستان بانه به کشاورزان انجام شده است افزود: عملیات سمپاشی علف های هرز مزارع گندم نیز بصورت بسیار محدود آغاز شده است که به تدریج و در زمان مناسب، از طریق مراکز خدمات جهاد کشاورزی به کشاورزان اطلاع رسانی می شود.
به گفته وی، به باغداران و توت فرنگی کاران توصیه می شود برای تشخیص صحیح آفات و بیماری ها، حتما به پلی کلینیک های گیاهپزشکی مراجعه و پس از تهیه نسخه و کسب راهنمایی های درست علمی، نسبت به تهیه سموم مورد نیاز از طریق فروشگاه های مجاز اقدام کنند.
وی خودداری از خرید سم ناشناس و گوش دادن به توصیه های افراد غیر متخصص را از دیگر پیشنهادهای های سازمان جهاد کشاورزی برای باغداران و کشاورزان عنوان کرد.
استان کردستان 29 هزار و 137کیلومتر مربع مساحت دارد که یک میلیون و 240هزار و 11هکتار آن زمین کشاورزی است.
مجموع تولیدات زراعی استان کردستان بیش از یک میلیون و 500 هزار تُن در سال است که باتوجه به استعداد آب و خاک می توان میزان این تولیدات را حداقل تا سه میلیون تُن در سال افزایش داد.
3034/ 3020
** خبرنگار: حسن حسین زاده/**انتشاردهنده: عبدالله رحمانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.