رئیس جهاد کشاورزی سروآباد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا متوسط برداشت توت فرنگی در هر هکتار را 15 تن اعلام کرد و گفت: سالانه بطور متوسط هزار و 350 تن توت فرنگی در این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف می شود.
محمد رحیمی اظهار داشت: کار برداشت توت فرنگی از سطح 90 هکتار از باغات ایرنا شهرستان از اواخر اردیبهشت ماه آغاز و تا اواخر تیرماه ادامه دارد.
وی افزود: این رنج زمانی در شروع و اتمام برداشت با توجه به توپوگرافی و وضعیت ویژه سروآباد، درسطح استان بی نظیر بوده و منجر به ارائه محصول توت فرنگی تولید شده در بازارهای فروش با میانگین قیمت های مناسب خواهد شد.
مدیر جهاد کشاورزی سروآباد یادآور شد: پراکنش سطوح توت فرنگی در این شهرستان با توجه به مرکز خدمات ترویجی (پهنه کشاورزی) در مرکز دهستان پایگلان به مقدار 40 هکتار، دهستان ژریژه 30 هکتار و منطقه هورامان به میزان 20 هکتار است.
وی به مهمترین ارقام توت فرنگی اشاره کرد و گفت: ارقام محلی، پاروس، کوین الیزا، دیامنت و سیلوا مهمترین ارقام توت فرنگی در سروآباد است که بیشتر به صورت تازه خوری در بازارهای شهرستان و شهرهای همجوار مصرف می شود.
رحیمی اضافه کرد: تولید و برداشت توت فرنگی در سروآباد برای بیش از 90 نفر به صورت مستقیم و برای 300 نفر به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی ایجاد کرده است.
وی گفت: روند توسعه باغات توت فرنگی از چند سال گذشته بر اساس ایجاد باغات تجاری با تکیه بر روشهای اصول باغبانی وکشاورزی جدید بوده و بر این اساس شناسایی افراد جوان جویای کار و علاقمند به امر باغبانی و پیشرو در اجرای طرح های کشاورزی مد نظر بوده و در طی چند سال گذشته سطوحی با شرایط ایده ال احداث شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سروآباد تاکید کرد: کشت و کار توت فرنگی با ضریب بالا در ایجاد اشتغال به عنوان محصولی شاخص در سطح استان و شهرستان دارای اهمیت ویژه ای است.
رحیمی یادآور شد: در سال های اخیر مزارع و باغات توت فرنگی در شهرستان سروآباد از سنتی به باغات مکانیزه با روش های کشت نوین و ارقام تجاری تبدیل شده که این اقدام در افزایش کیفیت و کمیت محصول موثر بوده است.

** پایان عملیات مبارزه با آفت جوانه خوار بلوط در 100 هکتار از اراضی جنگلی سروآباد
سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سروآباد گفت: عملیات مبارزه با آفت جوانه خوار بلوط در 100 هکتار از اراضی جنگلی این شهرستان با موفقیت پایان یافت.
سید آزاد محبت اظهار داشت: عملیات مبارزه با آفت کرم خوار برگ و جوانه خوار بلوط در جنگل های شهرستان سروآباد از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی تخصیصی مقام معظم رهبری و از محل پروژه های بخش حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی انجام شد.
وی افزود: طی عملیات محلول پاشی با استفاده از سمBT در طول هفته گذشته در جنگل های اطراف روستای تفلی و روستای بهرام آباد به سمت دربند دزلی توسط پیمانکار پروژه با نظارت منابع طبیعی سروآباد و ناظران اداره کل به اتمام رسید.
سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سروآباد یادآور شد: با پیگیری های انجام شده و مساعدت اداره کل استان عملیات مبارزه با آفت جوانه خوار بلوط در سطح 50 هکتار دیگر این شهرستان به تصویب رسید که شاهد افزایش صد درصدی و 2 برابری سطح عملیاتی در این شهرستان هستیم.
وی اضافه کرد: طی چند روز گذشته عملیات مبارزه با این آفت در نقاط آلوده و بحرانی شهرستان در سطح 50 هکتار مصوب شده با موفقیت به پایان رسید.
محبت گفت: پروژه عملیات مبارزه با آفت جوانه خوار بلوط در بازه زمانی 2 ساله انجام می شود که فاز اول آن امسال پایان یافت و فاز دوم نیز سال آینده در سطح 50 هکتار ادامه خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، آفت جوانه خوار بلوط یکی از مهمترین عوامل خسارت زای طبیعی به جنگل های بلوط است که میزبان این آفت گونه های مختلف بلوط است، این آفت در مرحله لاروی از جوانه ها و برگ ها تغذیه کرده و در صورت طغیان آفت درختان عاری از برگ می شوند.
شهرستان سروآباد با 2 بخش مرکزی و هورامان و جمعیتی بیش از 50 هزار نفر در فاصله 90 کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
7354 / 3034
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.