به گزارش خبرنگار ایرنا، موضوع این جشنواره آزاد است و محورهای مورد تاکید در چهاردهمین دوره این رویداد هنری شامل وفاق و انسجام اجتماعی، ترویج نشاط اجتماعی و روحیه امیدواری، موضوعات شهروندی و معضلات شهری، محیط زیست، منابع طبیعی و ثروت‌های ملی (با تأکید بر حفظ جنگل‌ها) است.
ترویج هنر دینی و آموزش مفاهیم ارزشی و شناسایی استعدادها با تأکید بر زندگی و سیره پیامبر گرامی اسلام (ص)، ترویج فرهنگ صلح و دوستی و احترام متقابل بین ملت‌ها و آگاهی‌بخشی و دانش‌افزایی درباره آسیب‌های اجتماعی ناشی از اعتیاد، بیکاری، طلاق و تلاش در پیشگیری از این آسیب‌ها از دیگر محورهای این جشنواره است.
چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان (تئاتر خیابانی و دیگرگونه‌های اجرایی) در هشت بخش شامل مسابقه ایران، دیگرگونه‌های اجرایی، نمایش‌های آیینی و سنتی، مسابقه تئاتر ملل، تئاتر کودک و نوجوان، مهمان (برگزیده جشنواره‌های سراسری تئاتر خیابانی)، پژوهش و کارگاه‌های آموزشی برگزار می شود.
بخش مسابقه ایران به صورت رقابتی برگزار می‌شود و سقف پذیرش نهایی آثار در آن 16 نمایش است و تنها آثاری شرکت داده می شود که پیشتر در جشنواره ای شرکت داده نشده باشد.

** شرایط شرکت در این جشنواره
آثار متقاضی این بخش باید پیش از این در هیچ جشنواره‌ای شرکت نداده باشند و تنها آثاری می‌توانند در این بخش شرکت کنند که تا پیش از مهلت ارسال آثار، حداقل پنج اجرای عمومی را پشت سر گذاشته باشند.
در بخش دیگرگونه‌های اجرایی سقف پذیرش آثار، چهار نمایش است و آثار متقاضی حضور در این بخش می‌بایست صرفا برای اجرا در جشنواره چهاردهم تولید شده باشند.
بخش نمایش‌ های آیینی و سنتی به صورت رقابتی برگزار می‌ شود و بر اساس انتخاب هیات داوران در هر کدام از بخش‌ های تحقیق و پژوهش آیین‌ها، کارگردانی، طراحی فضای نمایشی و موسیقی به برگزیدگان جوایزی اهدا خواهد شد. سقف پذیرش اثر در این بخش پنج نمایش و حداکثر تعداد اعضای هر گروه 12 نفر است.
مسابقه تئاتر ملل نیز به صورت رقابتی برگزار می‌ شود و گروه‌های نمایشی ایرانی هم می‌توانند آثار خود را برای شرکت در این بخش به دبیرخانه ارسال کنند و سقف پذیرش گروه‌های ایرانی برای این بخش نیز سه اثر است.
در بخش تئاتر کودک و نوجوان دبیرخانه جشنواره، پذیرای نمایش ‌های تولید شده متقاضیان خواهد بود که به صورت نسخه تصویری ارائه شوند و سقف پذیرش اثر در این بخش هم سه نمایش است.
در بخش مهمان (برگزیده جشنواره‌ های سراسری تئاتر خیابانی) ستاد برگزاری جشنواره در نظر دارد با هماهنگی دبیرخانه جشنواره‌های اداره کل هنرهای نمایشی و رایزنی با دبیران جشنواره‌های سراسری تئاتر خیابانی کشور، از میان آثار معرفی شده، از پنج اثر برتر نمایش خیابانی، دعوت و دو اثر برتر را به جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر معرفی کند.
علاقه‌مندان به حضور در بخش پژوهش می ‌توانند مقالات تخصصی خود را با موضوعات مرتبط با تئاتر خیابانی به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
مقالات ارسالی می‌بایست تاکنون به چاپ نرسیده باشند و ترجمه مقالات تخصصی حوزه تئاتر خیابانی نیز در این بخش پذیرفته می شود.
همچنین ستاد برگزاری جشنواره به منظور ارتقای بنیه علمی این حوزه از تئاتر، کارگاه‌های آموزشی تئاتر بیرونی را با حضور اساتید داخلی و خارجی برگزار می‌کند.
مهلت ارسال لوح فشرده آثار بخش مسابقه ایران، دیگرگونه‌های اجرایی، آیینی و سنتی، تئاتر ملل، کودک و نوجوان و اصل پژوهش‌ها (مقالات تخصصی) تا بیست و پنجم تیر 1398 است و اسامی نمایش‌های برگزیده دهم مرداد 98 اعلام خواهد شد.
این جشنواره به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی‌ استان کردستان، اداره کل هنرهای نمایشی، انجمن هنرهای نمایشی ایران، انجمن هنرهای نمایشی کردستان و کانون تئاتر خیابانی در شهریور 98 برگزار خواهد شد.
9936 / 3034
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.