به گزارش خبرنگار ایرنا، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آیین با اشاره به اینکه یکی از سیاست های وزارت ارشاد طی دو سال اخیر توجه به بازار هنر است، گفت: در برنامه ارائه شده وزیر دو موضوع تقویت ظرفیت های مردمی فرهنگ و عمومی سازی دسترسی فرهنگی و هنری گنجانده شده که ذیل هر یک از آنها پروژه هایی تعریف شده است.
علی اصغر سیدآبادی یکی از این پروژه ها را حمایت از تجارت الکترونیک در قالب اختصاص تسهیلات اعلام کرد و افزود: برنامه ریزی هایی در این راستا شده که در کردستان هم می توان از مسیر از فعالان فرهنگی و هنری در این حوزه حمایت کرد.
وی اضافه کرد: در شرایط کنونی در حال تبدیل شدن به مصرف کننده بازار هنر در جامعه هستیم و این در حالیست که در آفرینش و تولیدات هنری جزو تولید کنندگان محسوب می شویم ولی در بازار هنر شاهد آن نیستیم.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: اشتیاق و علاقه برای تولید محصولات هنری وجود دارد فقط باید امکان بازاریابی آن فراهم شود تا از حالت مصرف کنندگی به تولید کنندگی حداقل در منطقه خود تبدیل شویم.
سید آبادی یادآور شد: شرایط اقتصادی امروز کشور ما به گونه ای است که باید از هر روزنه ای برای ایجاد مبادلات اقتصادی نهایت استفاده را ببریم.
وی با اشاره به اینکه ایجاد بازار هنر منجر به زنده نگه داشتن هنر خواهد شد، گفت: هر کمک و حمایتی که لازم باشد در راستای به روز کردن و حفظ و اعتلای هنر در این استان خواهیم کرد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: فضاها و مکان های وقفی و میراث فرهنگی که به دلایل مختلفی امروزه با کاربری پیشین آن قابل استفاده نیست را می توان به مراکز فرهنگی و هنری تبدیل کرد.
سید آبادی تاکید کرد: امسال و سال آینده از لحاظ بودجه کشورمان وضعیت مطلوبی ندارد ولی می توان از ظرفیت بخش خصوصی در اجرای بسیاری از برنامه ها استفاده کرد.

** سنندج ظرفیت ایجاد گذر فرهنگ و هنر را دارد
وی یکی دیگر از برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را ایجاد گذرهای فرهنگ و هنر دانست و گفت: گذرهای فرهنگ و هنر با مشارکت ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها و شهرداری ها و صاحبان کسب و کارهای فرهنگی و هنری راه اندازی می شود.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: شهرداری فضایی را برای ایجاد گذرها اختصاص می دهد که امکان اجرای هنرهای خیابانی و راه اندازی کسب و کارهای فرهنگی مثل نگارخانه، تماشاخانه و دیگر امور بطور ثابت در آن وجود داشته باشد.
سید آبادی یادآور شد: سنندج یکی از شهرهای متقاضی ایجاد گذر فرهنگ و هنر بود که فضایی برای ایجاد آن تعیین شد که نیاز به کارشناسی و تشکیل جلساتی به منظور بررسی بیشتر و سپس تایید آن است.
وی با اشاره به اینکه نخستین گذر فرهنگ و هنر کشور در یزد و دومین هم در کاشان افتتاح شده است، تاکید کرد: سنندج یکی از شهرهای مهم حوزه فرهنگ و هنر است و در چند رشته هنری هنرمندان برجسته و شاخصی دارد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: علاوه بر موارد مذکور از دیگر ظرفیت های این شهر در ایجاد گذر فرهنگ و هنر همسایگی با کشور عراق است که می توان از این طریق بازار فرهنگ و هنر را به خارج از مرزهای کشور نیز گسترش داد.

** برگزاری حراج آثار هنری از برنامه های بازار هنر
معاون امور هنری، سینمایی و سمعی بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان هم در این مراسم با اشاره به اینکه کانون آگهی تبلیغاتی بین المللی فای از کانون های با سابقه کردستان است، گفت: این کانون در عرصه تبلیغات نوین توانسته توانمندی خود را نشان دهد.
سامان احمدی با بیان اینکه فای تنها کانون تبلیغاتی است که در کشور فعالیت بین المللی دارد، افزود: در چند سال اخیر رویکرد کانون های آگهی تبلیغاتی در استان تغییر و خود محورتر شده اند.
وی با بیان اینکه این کانون به عنوان سرمایه گذار فرهنگی و هنری هم قابلیت و توانمندی خود را نشان داده است، اظهار داشت: در بحث شبکه نمایش خانگی اولین اثر تولید شده در استان با عنوان کاک عباس و سلطان سلیمان با سرمایه گذاری این کانون تولید شد و مورد استقبال مردم نیز قرار گرفت.
معاون امور هنری، سینمایی و سمعی بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان یادآور شد: اجرای پروژه ایران مدیکال، که رسانه ای است در بحث تبلیغ و ترویج گردشگری سالم سلامت از دیگر فعالیت های این کانون است.
احمدی اضافه کرد: شکل گیری بازار هنر به عنوان نمایشگاه جامعی که کل استان را تحت پوشش قرار دهد هم به همت این کانون در حال انجام است.
وی افزود: بازار هنر به منظور ارزیابی محصولات فرهنگی و هنری و نمایش دادن تازه های این حوزه و بازاریابی برای اقتصاد هنر ایجاد می شود.
معاون امور هنری، سینمایی و سمعی بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان تاکید کرد: دعوت از سفرا و مسئولان و برگزاری حراج از جمله برنامه های این بازار است.
مدیرعامل کانون آگهی تبلیغاتی فای هم در این مراسم گفت: مردم کردستان در رتبه نخست جذب پذیرش آثار هنری و دارای شعور بصری بالایی هستند.
کاوه خداکرمی با اشاره به اینکه در این استان ظرفیت هنر و مخاطبان هنر زیاد است، اضافه کرد: ایجاد بازار هنر در این استان توجیه دارد و این امر در قالب اقتصاد فرهنگ و هنر انجام می گیرد البته در ابتدای فعالیت نیاز به حمایت متولیان داریم.
وی یادآور شد: ماموریتی که ما در بازار هنر به دنبال آن هستیم این است که آثار هنری را در سبد خانوار قرار دهیم.
مدیرعامل کانون آگهی تبلیغاتی فای افزود: بررسی هایی در ارتباط با اینکه مردم ما بیشتر خواهان خرید چه آثار هنری هستند، انجام داده ایم.
خداکرمی اظهار داشت: اگر مسئولان استان آمادگی داشته و ما را حمایت کنند توان این را داریم که این بازار هنر را تا اقلیم کردستان عراق که مشترکات زیادی با ما دارند، گسترش دهیم.
9936/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.