محمد رشیدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: قرآن های تاریخی نگل و کانی مشکان در شهرستان سنندج، سلین در شهرستان سروآباد، کاشتر در شهرستان کامیاران، مولان آباد در شهرستان سقز و قرآن تاریخی روستای هفتاش در بانه اینک مجموعه محافظتی دارند.
وی با بیان اینکه این مجموعه شامل ویترین شیشه ای ضد ضربه، دزدگیر و دوربین های حفاظتی است، افزود: 2 قرآن تاریخی دیگر ثبت شده کردستان در روستاهای شویش و نجنه علیا در شهرستان بانه هم در روزهای آینده مجهز به این امکانات حفاظتی می شوند.
رشیدی تاکید کرد: سال گذشته برای مرمت قرآن تاریخی روستای هفتاش 500 میلیون ریال هزینه شد که 200 میلیون ریال آن از سوی هیات امنای مسجد محل نگهداری قرآن تامین شد، امسال همچنین 200 میلیون ریال برای مرمت قرآن تاریخی روستای مولان آباد هزینه شده است.
مجموعه محافظتی قرآن تاریخی روستای هفتاش بانه اخیرا و طی مراسمی معنوی همراه با مولودی خوانی نصب و جانمایی شد.
ویترین محافظتی برای قرآن های تاریخی به منظور جلوگیری از آسیب هایی که بر اثر لمس آن یا تماس با هوا پیش می آید و همچنین جلوگیری از سرقت نصب می شود.
روستای «هفتاش» بدلیل وجود قرآن تاریخی، جاذبه های بکر طبیعی و بافت قدیمی با ارزش از مهمترین مقاصد گردشگری روستایی شهرستان بانه محسوب می شود.
با جانمایی و ایجاد ویترین حفاظتی برای قرآن این روستا امکان جذب گردشگران و بازدید آنها بهتر فراهم می شود.
قرآن تاریخی این روستا در سال 1107 هجری قمری با قدمت 333 سال شامل 15 جزء با خط ثلت نگاشته شده است. قرآن هفتاش در سال 87 توسط اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مرمت و در سال 97 به عنوان اثر معنوی در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
کردستان دارای یک هزار و 520 اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان های طبیعی است که 878 اثر در فهرست آثار ملی ثبت شده که شامل 773 اثر غیر منقول (آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، 20 مورد میراث طبیعی، 62 مورد میراث معنوی و 23 مورد میراث منقول است.
6108/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.