دولت ونزوئلا علیه تحریم‌های اعمال‌شده از جانب آمریکا از جمله تلاش‌های آن برای تحریم کردن ارز دیجیتال جنجالی پترو به سازمان تجارت جهانی شکایت کرد.

این شکایت‌نامه که اواخر ماه گذشته تنظیم و این هفته منتشر شد، به اقدامات اخیر آمریکا علیه این کشور اشاره داشته و نشان می‌دهد که طبق موافقت‌نامه‌ عمومی تعرفه و تجارت (GATT) که در سال ۱۹۹۴ امضا شد و همچنین موافقت‌نامه‌ عمومی تجارت خدمات (GATS)، کشور آمریکا حقوق کشور ونزوئلا را زیر پا می‌گذارد.

شایان ذکر است که این شکایت‌نامه از تحریم‌های به‌خصوصی که در قبال ارز دیجیتال این کشور در نظر گرفته‌شده نیز سخن به میان آورده است.

در متن این شکایت‌نامه آمده است:

ایالات‌متحده‌ آمریکا با هدف منزوی ساختن جمهوری بولیواری ونزوئلا از نظر اقتصادی، اقدامات تبعیض‌آمیزی در خصوص محدود کردن تجارت این کشور انجام داده است.

در ابتدا، اواخر سال ۲۰۱۷، کشور ونزوئلا اعلام کرد که در حال توسعه‌ ارز دیجیتال خود به نام پترو است.

این ارز در سال ۲۰۱۸ راه‌اندازی شد و از آن زمان تا کنون بنا به دستور رئیس‌جمهور این کشور، نیکولاس مادورو، در بین صنایع مختلف این کشور به کار گرفته شده است.

با این‌ حال، این توکن جنجالی نیز خصوصاً از سوی قانون‌گذاران آمریکا مورد مخالفت قرار گرفت.

قانون‌گذاران آمریکا، این ارز دیجیتال را مردود شمرده و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور نیز ماه مارس گذشته فرمان اجرایی را در خصوص تحریم این ارز دیجیتال امضا کرد.

ونزوئلا تحریم‌های آمریکا علیه ارز دیجیتال پترو را تبعیض‌آمیز خواند

در این شکایت همچنین آمده است که این تحریم‌ها، اقدامات زورگویانه و تبعیض‌آمیزی در خصوص محدود کردن تجارت این کشور محسوب می‌شوند.

در این شکایت‌نامه همچنین ذکر شده که اعمال این اقدامات به این معنی است که با خدمات مالی و تأمین‌کنندگان خدمات مالی ونزوئلا نسبت به سازمان‌های مشابه در کشورهای عضو سازمان تجارت جهانی ناملایم‌‌تر رفتار می‌شود.

به همین دلیل، این اقدامات نقض بند ۱ ماده‌ ۲ توافق‌نامه‌ی عمومی تجارت خدمات به شمار می‌رود و بنا بر اعلام ونزوئلا، هیچ‌یک از کشورهای عضو سازمان تجارت جهانی نباید بین اعضای دیگر این سازمان تبعیض قائل شود.

در این شکایت همچنین نوشته شده است:

علاوه بر این، از آنجا که ارزهای دیجیتال ایالات‌متحده‌ همانند ارزهای دیجیتال کشور ما تحت تأثیر این ممنوعیت‌ها و تحریم‌ها نیستند، می‌توان نتیجه گرفت که رفتار آمریکا با خدمات مالی و ارائه‌دهندگان خدمات کشور ما ناملایم‌تر از رفتاری است که با سازمان‌های مشابه در کشور خودشان دارد. این همان نقض بند ۱ ماده‌ی ۱۷ توافق‌نامه‌ی عمومی تجارت خدمات محسوب می‌شود.

بند ۱ ماده‌ی ۱۷ام این توافق‌نامه بدین شرح است:

رفتار اعضای سازمان تجارت جهانی با خدمات مالی و ارائه‌دهندگان خدمات دیگر کشورها نباید ناملایم‌تر از رفتاری باشد که با سازمان‌های مشابه محلی خودشان دارند.

به گزارش رویترز، ایالات متحده ۶۰ روز فرصت دارد تا به شکایت ونزوئلا پاسخ دهد. اگر آمریکا اقدامی در پیش نگیرد، آنگاه کشور ونزوئلا می‌تواند از سازمان تجارت جهانی بخواهد بر اساس ماهیت این شکایت تصمیم‌گیری کند.

منبع: coindesk

دیدگاه تان را بنویسید