سید عادل عربی روز چهارشنبه در نشست با اعضای شورای هیات های مذهبی همدان بیان کرد: با توجه به فرهنگ غنی پخش نذورات، استفاده از ظروف یکبار مصرف در ایام عزاداری و مناسبت های دینی و مذهبی به طور چشمگیری افزایش می یابد.
وی اضافه کرد: توزیع نذورات در آیین های مذهبی اقدام شایسته ای است اما باید به سلامت مصرف کنندگان و حفظ محیط و محل زندگی هم توجه داشت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان یادآوری کرد: پیشتر در این قبیل مراسم ها نذورات در ظروف شیشه ای، استیل و ملامین توزیع می شد بنابراین به هیات های مذهبی توصیه می شود ظروف یاد شده به همراه ظروف یک بار مصرف گیاهی تهیه شده از نشاسته ذرت را جایگزین ظروف یکبار مصرف پلاستیکی کنند.
عربی توضیح داد: ظروف گیاهی که از مواد اولیه طبیعی مانند نشاسته ذرت اصلاح شده تولید می شود فاقد مواد مضر و شیمیایی هستند و در برابر ریختن مواد غذایی یا مایعات با حرارت بالا مقاومت دارند.
وی گفت: کشورهای پیشرفته چند سالی است که استفاده از ظروف یک بارمصرف گیاهی را جایگزین انواع پلاستیکی کردند و در کشورهای دارای فناوری تولید پلیمرهای گیاهی، از نشاسته ذرت، سیب زمینی و گندم برای این منظور استفاده می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان بیان کرد: ظروف یکبار مصرف گیاهی پس از 6 ماه در طبیعت تجزیه شده و دوباره به چرخه طبیعت بازمی گردند.
عربی تاکید کرد: مصرف مواد غذایی داغ در ظروف یکبار مصرف، طبق نظر پزشکان برای سلامتی خطرناک و موجب پیدایش سرطان و بیش از 118 نوع بیماری می شود.
وی ادامه داد: رهاسازی و دفع پسماند حاصل از ظروف یک بار مصرف پلاستیکی در طبیعت و محیط زیست، به مرور باعث آلودگی منابع آبی و خاکی، دریاها، رودخانه ها و تهدید حیات جانداران و گیاهان می شود.
برگشت ظروف پلاستیکی یکبار مصرف به طبیعت 300 تا 500 سال به طول می‌ انجامد.
7526/2087
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.