به گزارش ایرنا، سوسن اصیلی روز چهارشنبه در نخستین کارگاه آموزشی حافظه جهانی یونسکو در همدان اظهار داشت: شاهنامه بایسنقری، وقف نامه ربع رشیدی، مجموعه اسناد تشکیلات اداری دوره صفویه آستان قدس رضوی، التفهیم اثر ابوریحان بیرونی، خمسه نظامی، ذخیره خوارزمشاهی، مجموعه برگزیده نقشه های دوره قاجار، کلیات سعدی، المسالک و الممالک اصطخری و جامع التواریخ میراث مستندی هستند که در حافظه جهانی ثبت شده اند.
وی اضافه کرد: جامع التواریخ اثری از حکیم همدانی خواجه رشید الدین فضل الله است که در سال 2017 میلادی در فهرست بین المللی حافظه جهانی جای گرفته و اکنون در کاخ موزه گلستان نگهداری می شود.
عضو کمیته ملی حافظه جهانی یونسکو گفت: میراث مستندی که در حافظه جهانی ثبت می شوند، قابل دسترسی برای تمام ملت های جهان خواهند بود و بهترین راه برای معرفی تاریخ و تمدن بشری به جهانیان هستند.
اصیلی، منقول بودن، ویژگی مادی، قابلیت نگهداری و آرشیو کردن را از ویژگی های میراث مستند دانست و گفت: این آثار باید قابلیت تکثیر داشته باشد و در یک فرایند مستند سازی به وجود آمده باشد.
حافظه جهانی عنوان برنامه از یونسکو است که در سال 1992 با هدف افزایش آگاهی همگانی و حفاظت پایدار و دسترسی جهانی به میراث مستند بشر راه اندازی شد.
به گزارش ایرنا، کارگاه آموزشی معرفی برنامه حافظه جهانی یونسکو توسط کمیته ملی حافظه جهانی به همت سازمان اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور در شهر همدان با حضور دکتر فرهاد نظری دبیر علمی کمیته حافظه جهانی و مدیرکل دفتر ثبت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، دکتر فریبا افکاری استاد نسخه شناسی خطی و استاد دانشگاه تهران و مژده محمدی کارشناس ارشد کتابخانه تخصصی وزارت امور خارجه برگزار شد.
برنامه حافظه جهانی از زیرشاخه های آموزشی فرهنگی سازمان علمی آموزشی یونسکو است که هدف از آن شناسایی، معرفی، ثبت، حفاظت و نگهداری از میراث مستند کشورهاست.
دبیرخانه کمیته ملی حافظه جهانی در سازمان اسناد و کتابخانه ملی (تهران) مستقر است.
7527/2090
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.