عادل شهرزاد روز سه شنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا، میزان تولیدات بخش کشاورزی این استان و زیرمجموعه های آنرا 2میلیون و 540هزار تن به ارزش 40 هزار میلیارد ریال در سال عنوان کرد.
وی این خسارت ها را شامل عوامل طبیعی و اقلیمی مختلف همچون خشکسالی، تگرگ، سیل، سرمازدگی و دیگر موارد عنوان کرد.
این مقام مسوول در سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان افزود: عمده منابع خشکسالی از اعتبارات ماده 10 قانون تنظیم اعتبارت و ماده 12 قانون مدیریت بحران تامین می شود که بیشترین خسارت ها به ترتیب شامل بخش های زراعی، باغی، دام، طیور، شیلات و منابع طبیعی می شود.
شهرزاد از سال زراعی جاری (مهر96تامهر97) به عنوان بدترین سال به لحاظ کمبود بارندگی نام برد که خسارات جبران ناپذیری را به بخش کشاورزی این استان وارد کرده طوریکه میزان بارندگی در بعضی از شهرستانها نسبت به سال زراعی گذشته 80 درصد کاهش یافته است.
وی، فعالیت های بخش کشاورزی و زیرمجموعه آن را متاثر از میزان بارندگی دانست و گفت: براساس آمارهای منتشره سازمان هواشناسی، این استان از لحاظ کمبود بارش بارندگی درسال زراعی جاری درردیف 3 استان اول کشورقراردارد.
معاون سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان خاطرنشان سا خت: با توجه به خشکسالی های پی در پی سال های اخیر(18ساله) باید پذیرفت که هرمزگان یک استان خشک است که بایستی اقدامات متناسب با شرایط اقلیمی آن صورت پذ یرد.
شهر زاد یا دآورشد: براین اساس، سند مقابله با خشکسالی توسط کارشناسان این سازمان در قالب 4 مرحله آمادگی، پیشگیری، مقابله و بازسازی تهیه شده که با اجرای آن مدیریت بحران به مدیریت ریسک تبدیل شده و مقدار خسارات نیز به حداقل می‌رسد.
وی اضافه کرد: به موجب این سند درمرحله آمادگی با استفاده از منابع منطقی و علمی خود را برای خشکسالی آماده می شود. وی یاد آور شد: همچنین در مرحله پیشگیری نیز با اصلاح آبیاری ازجمله استفاده ازشیوه های نوین واحداث خطوط انتقال آب از منبع به زمین کشاورزی از گسترش دامنه خسارت ها کاسته می شود.
به گفته وی ازآنجایی که پدیده خشکسالی بطوعمده با پروژه های آب و خاک مرتبط است بایستی کاشت محصولاتی که با شرایط اقلیمی این استان مطابقت دارند براساس نوع گونه و نژاد در گیاهان و دام ها در اولویت قرار بگیرند.
دراطلاعات منتشره سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان وسعت زمین های کشاورزی این استان 156هزارهکتار با تولید سالانه 2میلیون و 540هزارتن شامل 585 هزار تن محصول باغی، یک میلیون و 640هزارتن محصول زراعی، 59 هزار تن تولیدات دامی و 256 هزار تن تولید و صید انواع آبزیان ذکر شده است.
دراین اطلاعات آمده نزدیک به 19درصد ازجمعیت یک میلیون و 778هزارنفری این استان در بخش کشاورزی و زیرمجموعه های آن فعالیت دارند.
6149 / 6048
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.