غلامرضا ملکی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: خرید تضمینی گندم در استان مرکزی تا پایان شهریور ماه امسال ادامه دارد و پیش بینی می شود امسال 220 هزار تن گندم در این استان خرید تضمینی شود.
وی ادامه داد: 27 مرکز خرید تضمینی گندم برای ارائه خدمات به کشاورزان در شهرستان های استان پیش بینی شده است.
معاون بازرگانی شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی یادآور شد: 205 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان در سال زراعی جاری به کشت محصول گندم اختصاص یافته که در 145 هکتار آن گندم دیم و 65 هکتار گندم آبی کشت شده است.
ملکی گفت: با توجه به بارش مناسب بهاره پیش بینی می شود در سال زراعی جاری از هر هکتار اراضی کشت دیم و آبی استان مرکزی به ترتیب یک و سه تن محصول گندم برداشت شود.
وی توضیح داد: یک هزار و 200 تن دانه های روغنی کلزا امسال از کشاورزان استان مرکزی خریداری شده و خرید تضمینی این محصول تا پایان تیرماه جاری ادامه دارد.
معاون بازرگانی شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی اظهار داشت: پیش بینی می شود امسال 2 هزار و 500 تن محصول کلزا با قیمت تضمینی 28 هزار ریال از کشاورزان استان خریداری شود.
وی یادآور شد: 6 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان امسال به کشت دانه های روغنی کلزا اختصاص یافته که به دلیل سرمازدگی میزان برداشت این از اراضی کاهش یافته است.
استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره 10 منطقه برجسته کشور در بخش کشاورزی است که 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
670 هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و 2 دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
استان مرکزی با تولید حدود 54 هزار تن گوشت سفید، 53 هزار تن تولید گوشت قرمز، 320 هزار تن شیر، حدود 41 هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در تولیدهای بخش کشاورزی و دامداری در سطح کشور برخوردار است.
استان مرکزی رتبه اول صادرات ماهیان زینتی را به خود اختصاص داده و حدود 90 درصد صادرات این ماهیان از این استان انجام می شود.
این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل ها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.
استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیت های علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.
1955/6013/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.