رضا میرزایی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: پایش تالاب میقان و سایر زیستگاه های آبی استان مرکزی به صورت مستمر و روزانه، با همکاری اداره کل دامپزشکی این استان انجام می شود.
وی بیان کرد: تاکنون در این پایش ها پرنده مشکوک و یا تلف شده ای مشاهده نشده است.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: تا زمانیکه پرندگان مهاجر در تالاب میقان اراک به عنوان یکی از زیستگاه های مهم پرندگان حضور دارند، پایش روزانه انجام می شود.
میرزایی اظهار کرد: انتظار است که مردم تا پایان فصل مهاجرت پرندگان مهاجر (اردیبهشت ماه) به هیچ عنوان در تالاب میقان اراک تردد نکنند.
وی گفت: مردم در صورت مشاهده هر گونه پرنده وحشی تلف شده مراتب را از طریق شماره 09188615949 به فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان مرکزی اطلاع دهند.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی اضافه کرد: در صورت مشاهده تلفات پرندگان اهلی نیز مراتب را به اداره کل دامپزشکی این استان اطلاع رسانی کنند و از تماس با لاشه پرندگان خودداری کنند.
میرزایی گفت: در راستای پیشگیری و مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، 50 نفر از کارکنان آب منطقه ای استان مرکزی با همکاری اداره کل محیط زیست و دامپزشکی این استان آموزش های لازم را فرا گرفته اند.
تالاب کویری میقان اراک یکی از 10 تالاب مهم کشور است که در 15 کیلومتری شمال شرقی اراک و جنوب غربی شهر داودآباد قرار گرفته است.
در سال هایی که میزان بارندگی مناسب است، دریاچه این تالاب دارای آب قابل توجهی می شود اما در سال های کم بارش، دریاچه فصلی تالاب در فصول گرم سال خشک شده و با تبدیل شدن به چشمه غبارهای نمکی، سلامت هوای شهر اراک را در معرض مخاطره جدی قرار می دهد.
ارتفاع این تالاب از سطح دریاهای آزاد یکهزار و 700 متر است و منابع تامین آب آن از بارش های جوی، آب سه رودخانه قره کهریز، فراهان و شهراب و پساب تصفیه فاضلاب اراک تامین می شود.
وسعت تالاب میقان اراک حدود 25 هزار هکتار برآورد شده که شامل دریاچه با سه جزیره در وسط، قسمت کویری و دشت های اطراف است.
این تالاب دارای ویژگی های بوم شناسی خاصی است، از جمله اینکه سالانه تعداد زیادی از پرندگان مهاجر را در فصل کوچ پذیرا است و در میان پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی که اقامت موقت در این زیستگاه دارند، بعضی از گونه های نادر و حمایت شده نظیر درناهای خاکستری دیده می شوند.
جمعیت بالای درناهای خاکستری در تالاب میقان نسبت به زیستگاه های دیگر کشور، این زیستگاه آبی را به یکی از کانون های اقامت موقت ایران در عرصه مهاجرت پرندگان تبدیل کرده و در فصل کوچ جلوه های زیبایی را فرا رو می نهد.
همچنین پوشش گیاهی منطقه بیشتر از نوع گیاهان شورپسند یا هالوفیت بوده که از این نظر نیز تالاب میقان یکی از ذخیره گاه های مهم گیاهان شور کشور به شمار می رود.
علاوه بر پرندگان، گونه های پستانداران، آرتمیا و انواع جلبگ آب شور نیز از دیگر جانداران تالاب و محیط اطراف آن محسوب می شوند که هر یک در نوع خود حائز اهمیت هستند.
به علت شوری آب، لایه های نمکی در منطقه دیده می شود، علاوه بر این گنبدهای نمکی نیز در سطح زیرین منطقه وجود دارند که تحت تاثیر گسل های منطقه باعث لرزه خیزی خفیف در منطقه می شوند.
این تالاب دارای بزرگترین منبع سولفات سدیم در کشور است که شرکت املاح معدنی ایران حق برداشت از معادن این تالاب را اخذ کرده است.
3005/3075/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.