به گزارش ایرنا، مدیر عامل موسسه زیست محیطی آوای درنای خاکستری استان مرکزی در این همایش گفت: شبکه های برق مظهر تکنولوژی و نمادی از تسلط انسان مدرن بر طبیعت است که هم اینک یافتن منطقه ای در جهان بدون خطوط انتقال و توزیع برق ناممکن است.
محمود کلنگری افزود: نیروی برق عموما از طریق کابل های هوایی بدون پوشش با نام کنداکتور توزیع می شود که به طور معمول ولتاژ با فشار الکتریکی میان یک تا 400 کیلووات را از خود عبور می دهند.
وی اظهار کرد: ولتاژهای کمتر از یک کیلووات به فشار ضعیف معروف هستند و همراه دیگر کاربردها در مدارهای شهری و روستایی استفاده می شوند و تاثیری بر پرندگان ندارند.
گلنگری تولید میدان های الکترومغناطیسی در اطراف کنداکتورها و تاثیر بر انسان ها و سایر موجودات زنده را از دیگر از اثرات خطوط نیرو عنوان کرد.
مدیر عامل موسسه زیست محیطی آوای درنای خاکستری استان مرکزی تصریح کرد: پرندگان به 2 صورت برق گرفتکی و برخورد می توانند روند تامین نیروی برق را مختل کنند که مدیریت این مهم باید در دستور کار مسئولان ذیربط قرار گیرد.
کلنگری، شناسایی مناطق حساس و یا زیستگاه های دارای گونه های حساس، نصب ردیاب های رادیویی بر پرندگان و حلقه گذاری، تهیه بانک اطلاعات، شناسایی مناطق متمرکز و تجمع پرندگان مستعد برق گرفتگی، ایمن سازی تیرهای خطرآفرین را از جمله موارد کنترل تلفات پرندگان و قطع اتصال جریان برق عنوان کرد.
در این کارگاه اعضای شرکت کننده به ارائه نقطه نظرات خود پرداختند و همچنین از کتاب پرندگان و خطوط برق (از تقابل تا تعامل) ترجمه محمود کلنگری و ماندانا حضرتی رونمایی شد.
تالاب کویری میقان اراک در 15 کیلومتری شمال شرق اراک یکی از زیستگاه های مهم پرندگان کشور است و دریاچه فصلی آن علاوه بر نقش محوری در حوزه تنوع زیستی، اثرات مستقیم در مهار کانون های تولید شن و نمک و آلایندگی هوای اراک دارد.
تالاب کویری میقان اراک زیستگاه 140 گونه پرنده است و سالانه 90 گونه پرنده مهاجر وارد این تالاب می شود.
7114/30754/خبرنگار: شیما کریمی*** انتشاردهنده: حسین مهدی زاده
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.