به گزارش ایرنا، سید«علی آقازاده» روز سه شنبه در نشست شورای حفاظت از منابع آب استان مرکزی افزود: برداشت های غیراصولی از منابع آب زیرزمینی و چاه های غیرمجاز موجب شده تا سطح ذخایر آبی دست اراک افت زیادی کند و حاصل آن فرونشست زمین است.
وی اظهار داشت: تغییرات آب و هوایی و خشکسالی، افزایش دمای کره زمین در کنار استفاده نامعقول و برداشت بی رویه آب در بروز این مشکل نقش داشته است.
استاندار مرکزی گفت: بحران آب در استان جدی است و دستگاه های متولی باید برنامه های فوق العاده در حراست از منابع آبی و پیشگیری از گسترش معضلات زیست محیطی و پیامدهای طبیعی و انسانی داشته باشند و هوشمندانه از خسارت های احتمالی بکاهند.
آقازاده در ادامه افزود: منابع آبی ذخایر استراتژیکی استان محسوب می شود و نباید اجازه داد که حتی قطره ای از آن هدر رود و برای این منظور اعمال سیاست های کارشناسی در مدیریت صحیح مصرف آب با مشارکت مردم و بهره برداران کشاورزی و صنعتی ضروری است.
وی در ادامه اضافه کرد: 500 میلیون متر مکعب آب حاصل از بارش های امسال در استان مرکزی است که رقمی قابل قبول است اما، تراز بارش ها در ساوه منفی است و در بسیاری از مناطق نبود توازن در برداشت ها و حجم بارش جبران کسری مخازن زیرزمینی را دشوار کرده است.
استاندار مرکزی گفت: مصرف صحیح از منابع آب باید به گفتمان غالب تبدیل شود و تمامی دستگاه های اجرایی و لایه های مردمی و تولید سهم تکالیف خود را با وسواس انجام دهند و در این راستا نیاز است که فرمانداران به عنوان نماینده عالی دولت در هر شهرستان مصوبات شورای آب را جدی گرفته و راهبردهای پیشگیرانه و اجرایی هدفمندی را در نشست های منطقه خود دنبال کنند.
آقازاده افزود: مدیریت چاه های های آب کشاورزی و جلوگیری ازحفر چاه های جدید از مباحث مهمی است که باید مورد توجه مسئولان استان باشد.
وی ادامه داد: آگاه سازی آحاد جامعه از پیامدهای مخرب آسیب به منابع آبی همراهی آنان به ویژه در حوزه کشاورزی و مهار چاه های غیرمجاز به همراه دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی گفت: فرونشست زمین در دشت اراک و در هزاوه و میرآباد آغاز شده که به صورت شیار ی است و شواهد آن در نزدیکی شهر اراک مشهود است.
«عزت الله آمره ای» افزود: تخصیص اعتبار ویژه برای ساماندهی این معضل جدی باید در دستور کار قرار گیرد تا از حاد شدن مشکل و تسری فرونشست کاسته شود.
وی در ادامه اظهار داشت: بارندگی در سال جاری در استان مرکزی با 216 میلی متر مطلوب است که نسبت به سال گذشته و مقایسه با بلندمدت 95 درصد رشد داشته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی گفت: 65 میلیون مترمکعب آب امسال در پشت سد کمال صالح ذخیره شده که 300 درصد ورودی این سد را افزایش داده است.
آمره ای اظهار داشت: 45 درصد سطح استان در زمستان امسال با بارش برف پوشانندگی داشته که با ذوب شدن تدریجی آن ذخیره مطلوبی برای منابع آب های زیرزمینی استان فراهم می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی گفت: 400 حلقه چاه بعد از سال 85 در استان حفر شده که 250 حلقه آن مسدود شده است و برای مدیریت چاه های غیرمجاز نمی طلبد که تجمیع چاه های دارای پروانه و بدون پروانه در استان عملیاتی شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: برای اجرای طرح پژوهشی با عنوان «طرح جامع مدیریت آب استان مرکزی» سه میلیارد ریال اعتبار تخصیص شده و با تعیین مجری باید محوریت آن بر ارزیابی فرونشست زمین باشد.
«رقیه یادگاری» افزود: اصلاح الگو کشت طرح پژوهشی دیگری است که در استان برای مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی به آن پرداخته می شود.
فرماندار ساوه نیز در این نشست گفت: 26 حلقه چاه در این شهرستان امسال پر شده که 6 حلقه آن غیرمجاز و 20 حلقه مشمول فرم 5 بوده است.
«محمد بهاروند» افزود: جداسازی مصارف آبی برای فضای سبز و آشامیدن از اقدامات شهرداری ساوه است که در راستای مدیریت مصرف انجام شده و قرار است که این سیاست در سه شهر دیگر ساوه عملیاتی شود.
وی اظهار داشت: صرف 10 میلیارد ریال اعتبار برای بتنی شدن هفت کیلومتر کانال سد الغدیر ساوه با هدف جلوگیری از هدر رفت آب از دیگر اقدامات شهرستان ساوه در حوزه مدیریت مصرف آب است.
فرماندار ساوه گفت: چهار هزار هکتار از اراضی ساوه به آبیاری نوین مجهز شده که بهره وری آب کشاورزی از 33 درصد به 76 درصد افزایش داده است.
در این نشست هریک از فرماندار استان گزارشی از مدیریت مصرف آب و مسدود کردن چاه های غیرمجاز آب ارایه کردند.
92 درصد از حجم آب مصرفی استان مرکزی در بخش کشاورزی، سه و نیم درصد در بخش صنعت و بقیه در بخش آشامیدنی مصرف می شود.
6991/6013/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.