مدیر زراعت جهاد کشاورزی مازندران به خبرنگار ایرنا گفت که حمایت های دولت یازدهم از بخش کشاورزی امسال در افزایش سطح زیر کشت کلزا و پیش بینی افزایش 400 درصدی برداشت محصول نسبت به سال گذشته خودنمایی کرده است .
حسن عنایتی پیش بینی کرد که امسال دستکم 20 هزار تن کلزا از کشاورزان مازندران به قیمت تضمینی خریداری شود.
وی گفت که 20 مرکز خرید تضمینی کلزا هم اکنون در استان دایر شده است تا به صورت تضمینی محصول کشاورزان را خریداری کنند.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی مازندرن سطح زیر کشت کلزا استان را در سال زراعی جاری 12 هزار و 650هکتار اعلام کرد.
استان مازندران 460 هزار هکتار زمین های مرغوب کشاورزی دارد که بعد از برداشت برنج و گندم ، بخشی از آنها به کشت کلزا اختصاص می یابد.
کشت کلزا در مازندران به صورت پائیزه و در ماههای مهر و آبان انجام می شود و زمان برداشت آن هم اردیبهشت ماه سال بعد است که تا اواخر خرداد به درازا می کشد.
** پنج بسته حمایتی برای کلزاکاران
وی با اظهار اینکه امسال قیمت خرید تضمینی نسبت به سال گذشته 10 درصد افزایش یافته است ، افزود : دولت امسال هر کیلوگرم دانه روغنی را به قیمت تضمینی 2 هزارو 783 تومان خریداری می کند.
عنایتی گفت : از آنجائی که دانه روغنی کلزا محور کشت محصولات پائیزه استان است و دولت نیز امسال پنج بسته حمایتی را برای توسعه کشت این محصول راهبردی در نظر گرفته بود، سطح زیرکشت نسبت به پارسال حدود دو نیم برابر شده است .
پرداخت 50 هزار ریال یارانه بذر برای هر کیلو گرم ، پرداخت 25 میلیون ریال تسهیلات با نرخ سود بانکی 12درصد برای هر هکتار ،بیمه رایگان برای زمین های کلزا کاری ، پرداخت 75میلیون ریال کمک بلاعوض برای خرید ماشین کارنده و خطی و پرداخت 2 میلیون ریال کمک نقدی بلاعوض برای خرید علف کش ها بسته حمایتی دولت یازدهم برای کلزاکاران بوده است.
البته دولت در 2 سال اخیر با حمایت های مختلف در خرید تضمینی ، پرداخت بموقع مطالبات و ایجاد بسته های حمایتی ،کاشت دانه روغنی کلزا را به عنوان کشت دوم در زمین های شالیزاری مورد تاکید قرار داد و در واقع به صرفه کرده است.
** حکایت رونق و کسادی کلزاکاری در مازندران
کلزاکاری در مازندران که از دهه 70 به صورت رسمی آغاز شده و در کمتر از یک دهه به 40 هزار هکتار رسیده بود ، از سال 85 رو به افول رفت تا این که در اواخر عمر دولت گذشته به کمتر از چهار هزار هکتار کاهش یافته بود.
کشاورزان کلزاکار مازندرانی یکی از مهم ترین علت روگردانی از کشت این محصول را پرداخت نشدن بموقع پول خرید محصولات در کنار عواملی دیگری چون پائین بودن نرخ خرید تضمینی ، کم بودن تعداد پایگاههای خرید و تشکیل صف طولانی برای فروش و در نهایت افت کیفیت و فاسد شدن محصول به علت گرفتار شدن در ساز و کارهای کاغذبازی اداری اعلام کردند .
با این وصف از 2 سال پیش تلاش برای برگرداندن قطار کشت دانه های روغنی از جمله کلزا به ریل اصلی در مازندران آغاز شد.
از آنجایی که حدود 85 درصد دانه روغنی کلزا وارداتی است ، وزارت جهاد کشاورزی دولت تدبیر و امید به تولید و بازرگانی این محصولات اهمیت خاصی قائل شده است.
کلزا از گیاهان روغنی است که دانه آن حاوی 40 تا 45 درصد روغن و 25 تا 35 درصد پروتئین است.
خبرنگار : سید رضا هاشمی کروئی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
6990/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.