دکتر شروین ضیابخش طبری روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت : در برخی از موارد بیماری های زمینه ای ممکن است باعث افزایش فشار خون شود که به صورت ناگهانی ظاهر می شود و شدن آن نیز زیاد است.
وی قطع تنفس هنگام خواب ، بیماری های کلیوی و فوق کلیوی، تیروئید و برخی بیماری های مادرزادی و نیز بیماری های قلبی عروقی را از جمله بیماری های زمینه ای معرفی کرد که در افزایش فشار خون در افراد نقش دارند.
دکتر ضیابخش گفت : همچنین مصرف داروهای ضد بارداری، سرماخوردگی و داروهای ضد التهاب که اغلب بدون نسخه پزشک مصرف می شود از مواردی هستند که باعث افزایش فشار خون می شود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مازندران تنها راه تشخیص فشار خون را اندازه گیری آن دانست و افزود : براساس نتایج آن اقدامات کنترل فشار خون انجام خواهد شد.
وی درباره میزان فشار خون نرمال نیز توضیح داد : هرگاه فشار خون سیستولیک یا کمینه زیر 120 میلی متر جیوه و دیاستولیک یا بیشینه زیر 80 میلی متر جیوه باشد ، فشار خون فرد نرمال است ولی چنانچه فشار خون سیستولیک از 120 یا 130 میلی متر افزایش یابد ، موضوع فشار خون مصداق می یابد که از حفیف شروع می شود تا درجات حاد دسته بندی می شود.
این فوق تخصص جراحی قلب با اعلام این که فشار خون سیستولیک بالاتر از 130 و دیاستولیک بالاتر از 90 میلی متر باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد ، گفت : در صورتی که فشار خون سیستولیک بالاتر از 180 و دیاستولیک بالاتر از 120 باشد در این صورت به آن حمله حاد فشار خون گفته می شود که نیازمند رسیدگی فوری و اورژانسی دارد.
وی افزود : فشار خون سیستولیک یک دیزفاکتور مهم و قوی بیماری های قلبی و عروقی در افراد بالاتر از 50 سال است و با افزایش سن در بسیاری از افراد به خاطر خشکی شرایین بزرگ فشار خون به این عارضه مبتلا می شوند.
دکتر ضیابخش با هشدار در این مورد که ریسک مرگ بر اثر سکته مغزی و ایست قلبی با هر 20 میلی متر افزایش فشار خون سیستولیک و یا 10 میلی متر دیاستولیک در افراد دارای سن بین 40 تا 89 سال دو برابر خواهد بود ، گفت : بسیاری از مردم با داشتن فشار خون بالا هیچ علائم و نشانه ای ندارند و تعداد کمی از این بیماران با فشار خون بالا ممکن است دچار سردرد، تنگی نفس و یا خونریزی بینی شوند و این علائم تا افزایش فشار خون بالا خود را نشان نمی دهد و اینجاست که نیاز به غربالگری و یا اسکرین پیش از موعد فشار خون ضروری می شود.
این جراح قلب افزود : افزایش وزن و چاقی، عدم وجود پتاسیم در مواد غذایی، مصرف الکل و دخانیات، استرس در کار و مشکلات روحی و روانی، عدم فعالیت های بدنی منظم و بدون برنامه می تواند از مورادی باشد که باعث افزایش فشار خون در افراد شود.
ضیابخش طبری با تاکید بر این که برای پیشگیری از افزایش فشار خون کافی است عوامل خطر ساز کاهش یابد ، توضیح داد : البته سن و سابقه فامیلی را نمی توان دست کاری کرد ، لذا باید با کاهش وزن، ورزش های منظم و عدم مصرف دخانیات و نیز اندازه گیری مرتب فشارخون جلوی بروز این بیماری خطر ساز را گرفت چرا که بسیاری از این بیماران در اندازه گیری تصادفی فشار خون متوجه این بیماری خواهند شد.
7343/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.