به گزارش خبرنگار ایرنا، بر اساس استاندارد کشوری سرانه فضای سبز مجهز بین 7 تا 12 متر مربع و سرانه استاندارد جهانی نیز 25 تا 40 متر مربع است، ولی استان مازندران با سرانه چهار متر مربع
یکی از فقیرترین استان های کشور محسوب می شود.
گزارش های رسمی نشان می دهد در حالی که نگین سرسبز کشور در چرخه فقر فضای سبز مجهز دست و پا می زند، سرانه فضای سبز در استان های اصفهان و تهران به ترتیب با 25 و 17 متر مربع از استاندارد کشوری پیش افتاده و به استاندارد جهانی نزدیک شده است.
بر اساس آمارهای رسمی، مساحت پارک ها و فضای سبز مازندران در حال حاضر حدود 15 میلیون متر مربع است که حدود 10 میلیون متر مربع آن در دولت تدبیر و امید محقق شده و تا پیش از آن تنها حدود پنج میلیون متر مربع بود.
بر اساس برنامه ششم توسعه، سرانه فضای سبز در مازندران باید به 13 متر برسد.
اهمیت فضای سبز مجهز که فضای سبز عمومی نیز نامیده می شود در این است که واحد بازدهی اجتماعی محسوب می شود؛ یعنی عموم مردم برای گذراندن اوقات فراغت، مطالعه و تفریح نیازمند آن هستند و چنین فضایی باید به خدمات و تسهیلات مورد نیاز مجهز باشد.
در کنار سبز عمومی، فضای سبز نیمه ‌عمومی هم وجود دارد که دارای بازدهی ایکولوژیکی است، اما تعداد استفاده‌کنندگان آن محدود است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران در باره وضعیت فضای سبز استان به خبرنگار ایرنا گفت: سرانه فضای سبز مجهز در مازندران هم اکنون حدود چهار متر مربع برای هر نفر است در حالی که این سرانه در سطح کشور به 7 تا 12 متر مربع رسید.
مفید غلامی راد افزود: در حال حاضر اصفهان با 25 متر مربع و تهران با 17 متر بیشترین فضای سبز مجهز کشور را در بین استان های کشور به خود اختصاص دادند.
وی گفت: برای تعدیل فضای سبز مجهز در مازندران برنامه هایی در دست تدوین است که باید از سوی شهرداری ها با کمک سازمان مدیریت و برنامه ریزی عملیاتی شود.
مازندران حدود سه میلیون و 300 هزار نفر جمعیت دارد که در 58 شهر و بیش از سه هزار روستا سکونت دارند.
6982/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.