حسینعلی ابراهیمی کارنامی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این شکارچیان که در شهرهای نوشهر، چالوس، آمل و ساری دستگیر شدند 13 قبضه سلاح شکاری کشف و ضبط شد و پرونده تخلفشان هم برای برخورد قانونی به دستگاه قضایی ارسال می شود.
وی با اعلام این که در یک هفته اخیر حدود یکهزار دام هوایی شکارچیان در شهرستان های غرب و شرق مازندران جمع آوری شد، گفت که در این رابطه هم حدود 20 شکارچی دستگیر شدند که از آنان چندین قطعه لاشه پرندگان بومی و زمستان گذران تحت حفاظت کشف شد.
اگر چه شکار پرندگان با دام گذاری هوایی به لحاظ قانونی ممنوع است ولی در سال های اخیر سودجویی و نادیده گرفتن سنت های متداول سبب شد تا این شیوه به همراه دیگر شیوه های کشتار جمعی به روش غالب شکار در مازندران تبدیل شود.
امسال برای نخستین بار دادستانی به عنوان مدعی العموم وارد عرصه برخورد با شکار غیرقانونی شد تا حلقه بر شکارچیانی که همچنان از روش های کشتارجمعی مانند دام گذاری هوایی، گذر و کرس استفاده می کنند تنگ تر شود.
محیط زیست مازندران ' دوما ' را تنها شیوه شکار مجاز پرندگان در این استان اعلام کرد.در این روش شکارچیان با ایجاد محلی به نام ' دوماچال' و به کارگیری پرندگان آموزش دیده دیگر پرندگان را به این مکان کشانده و در میان آنها پرندگانی را که قابلیت شکار دارند، صید می کنند.
** هشدار به شکارچیان غیرمجاز
مدیرکل محیط زیست مازندران همچنین نسبت به به کارگیری روش های غیرقانونی شکار و فعالیت شکارچیان غیرمجاز هشدار داد و گفت: برخورد با متخلفان زیست محیطی به خصوص شکارچیان غیرمجاز با عزمی که در دستگاه قضایی وجود دارد، بشدت ادامه خواهد داشت.
ابراهیمی کارنامی افزود: شکار پرندگان نیازمند داشتن مجوز است و تمامی افرادی که موفق به اخذ مجوز می شوند نیز باید در چارچوب مقررات اقدام به شکار کنند.
در حالی در ماههای اخیر ورود پرندگان زمستان گذران به تالاب و آببندان های مازندران افزایش یافت، با کاهش احتمال شیوع آنفلوانزا محیط زیست مجوز محدود پرندگان خشکی زی و آبزی را در دستور کار قرار داده است.
بر اساس تصمیم محیط زیست ثبت نام برای شکار پرندگان وحشی آبزی از 15 آذر ماه به صورت 45 روزه شروع می شود و هر شکارچی نیز تنها می تواند یک مجوز برای شکار آبزی یا خشکی زی دریافت کند و زمان شکار نیز برای روزهای پنجشنبه و جمعه است و هر شکارچی تنها می تواند طی این روزها تنها 2 بال پرنده شکار کند.
براساس این تدبیر با اعلام سازمان دامپزشکی مبنی بر احتمال شیوع آنفلوانزا پروانه شکارچیان به صورت خودکار باطل خواهد شد.
در سال گذشته یک هزار شکارچی غیرمجاز در مازندران پرونده شان برای بررسی به دستگاه قضایی سپرده شد و در نیمه نخست سال جاری این پرونده ها حدود 270 فقره اعلام شده است.
6982/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.