به گزارش ایرنا گرچه خدمات ارزنده نظام مقدس جمهوری اسلامی در سالیان پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی بر کسی پوشیده نیست اما اجرای اثربخش درمانی طرح تحول سلامت در دولت تدبیر و امید در نقاط مختلف کشور بر کسی پوشیده نیست.
در گذشته چالش ها و گرفتاری های بیماری علاوه بر درد بیماری به سختی بیمار و خانواده اش را گرفتار می نمود تا حدی که مشکل اصل یعنی درمان و مراقبت از بیمار توسط خانواده ها در حاشیه قرار می گرفت و در حقیقت هزینه های درمان و دربه دری پیدا کردن داروهای مورد نیاز درد مضاعفی بر وجود بیمار و خانواده او بود.
گسترش عدالت درمانی، کاهش قابل توجه هزینه های درمانی از طرف بیمار ارمغان طرح تحول سلامت در دولت تدبیر و امید بوده که به وضوح در لایه های مختلف جامعه به ویژه در مناطق روستایی و محروم قابل رویت است.
طرح تسکین بخش تحول سلامت در هفت بسته کاهش میزان پرداخت از جیب بیماران بستری، حمایت از ماندگاری پزشکان در مناطق محروم، حضور پزشکان متخصص مقیم در بیمارستان ها، ارتقای کیفیت خدمات ویزیت در بیمارستان ها، ارتقای کیفیت هتلینگ در بیمارستان های تابعه، ترویح زایمان طبیعی و حمایت مالی از بیماران صعب العلاج و خاص آرام بخش وجود بیماران ایرانی شده است.
مقام معظم رهبری همواره بر این موضوع که بیمار و خانواده او نباید دردی مضاعف بر بیماری را تحمل کنند، تاکید داشتند که طرح تحول سلامت در راستای این هدف بزرگ گام های ارزنده ای برداشت.
این طرح به اذعان بسیاری از افراد در سطح کشور به ویژه مناطق محروم توانسته تاثیر بسیار زیادی در کاهش هزینه های درمانی خانوارها داشته باشد.
در این راستا در استان لرستان به ویژه مناطق محروم این استان نیز از اقدامات ارزنده دولت تدبیر و امید در راستای خدمات درمانی و بهداشتی بهره گرفت و خدماتی در شان مردم این دیار ارائه شده است.

** افزایش تخت های بیمارستانی در لرستان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان در این باره می گوید: افزایش تخت های بیمارستانی این استان از یکهزار و 800 به 2 هزار و 450 تخت از دستاوردهای ارزنده دولت تدبیر و امید در حوزه سلامت این استان است.
دکتر کوروش ساکی با بیان اینکه تعداد تخت های ویژه بیمارستانی از 171 تخت به 334تخت افزایش داشته است اظهار کرد: با برنامه ریزی انجام شده 2 طرح بیمارستانی 500 تختخوابی خرم آباد و بروجرد نیز با کمک قرارگاه خاتم الانبیاء در استان ساخته خواهد شد.
به گفته وی در اجرای طرح تحول سلامت نیز که از خردادماه سال 93 آغاز شده تاکنون یکهزار و 40 میلیارد ریال اعتبار از طرف دولت در استان هزینه شده است.
ساکی با اشاره به توزیع تجهیزات تخصصی در سطح شهرستان های استان لرستان افزود: امکان تجهیز استان لرستان به یکهزار تخت بیمارستانی بدون طرح تحول سلامت امکان پذیر نبود در حالیکه با افزایش این تخت ها در استان میانگین تعداد تخت های استان از میزان کشوری نیز افزایش می یابد.
وی با اشاره به راه اندازی 11 طرح درمانی در دانشگاه علوم پزشکی استان در بیمارستان شهید رحیمی خرم آباد در دولت یازدهم بیان کرد: این طرح ها شامل نصب دستگاههای ام.آر.آی، سی تی آنژیوگرافی، ماموگرافی، رادیو لوژی دیجیتال، سیستم پکس در بیمارستان و همچنین ایجاد بخش هشت تختخوابی آی سی یو اطفال، بخش 11 تختخوابی ای سی یو داخلی و بخش 13 تختخوابی مسمومیت و سایکوسوماتیک بود.

** کاهش هزینه های درمان با اجرای طرح تحول نظام سلامت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: اجرای طرح تحول نظام سلامت کاهش هزینه های درمان بیماران سرطانی شد و این مهم اقدامی ارزشمند به شمار می رود.
دکتر ساکی افزود: هم اکنون بیمه ها هزینه های مربوط به درمان بیماری سرطان را پرداخت می کنند و می توان گفت در مقایسه با گذشته وضعیت بهتری در این بخش حاکم شده است.
وی ادامه داد: بر این اساس بیماران مبتلا با خیال آسوده و امیدوارانه می توانند به درمان های تجویز شده از سوی متخصص مربوطه اقدام و در واقع مشکلات کمتری را تحمل کنند.
به گفته وی در راستای درمان بیماری سرطانی 2 بخش شیمی درمانی و آنکولوژی (خون شناسی)در بیمارستان های شهید رحیمی و شهید مدنی خرم آباد در طول فعالیت دولت تدبیر و امید راه اندازی شده است.
ساکی اظهار داشت: همچنین یک دستگاه رادیو تراپی نیز جهت درمان بیماران مبتلا به سرطان خریداری شده که به زودی در استان به بهره برداری خواهد رسید.
وی افزود: به منظور تسهیل فرآیند درمان بیماران مبتلا به سرطان چهار مرکز جامع تشخیص بیماری سرطان در این استان در دست ساخت است که از این تعداد 2 مرکز در شهرستان خرم آباد و بروجرد و 2 مرکز سطح سه در شهرستان ها الیگودرز و کوهدشت قرار دارند.
وی بیان کرد: همچنین قرار است در بیمارستان شهید رحیمی ، بخش بزرگ سرطان و با قسمت های بستری و رادیوتراپی با تجهیز سه دستگاه شتاب دهنده خطی راه اندازی شود.
در حال حاضر یک هزار و 719 نفر در لرستان مبتلا به بیماری سرطان هستند که از این مجموع 733 نفر یعنی 42/64 درصد بانوان و 986 نفر یعنی 57/35 درصد آقایان هستند.

** افزایش 100 درصدی پزشکان متخصص در مناطق محروم لرستان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان همچنین در ادامه گفت: در مناطق روستایی و محروم پزشکان متخصص حضور نداشتند در حالی که هم اکنون با اختصاص اعتبار در دولت یازدهم پزشکان به حضور در این مناطق ترغیب شده اند.
وی ادامه داد: در حال حاضر میزان ماندگاری پزشکان متخصص در مناطق محروم لرستان 110 درصد افزایش داشته است.
ساکی گفت: با عقد قرارداد با 47 پزشک متخصص زنان و زایمان و جذب اعتباری افزون بر 46 میلیارد ریال در دولت یازدهم زایمان طبیعی رایگان در بیمارستان های دولتی و خصوصی و تامین اجتماعی لرستان افزایش چشمگیری داشته است.
وی با بیان اینکه 260 میلیارد ریال نیز در راستای بسته ارتقای کیفیت هتلینگ بیمارستانهای لرستان در دولت یازدهم هزینه شده گفت: با این میزان اعتبار زیباسازی، بهسازی فضای فیزیکی مراکز درمانی، استاندارد سازی تجهیزات پزشکی، ایجاد بخش های درمانی به ویژه بخش های آی سی یو، ان آی سی یو و آی سی یو اصلاح ساختار اورژانس بیمارستان شهدای عشایر انجام شده است.
وی ادامه داد: در این طرح بیمارستان شهید رحیمی، شهید مدنی خرم آباد، امام خمینی(ره) کوهدشت و شهدای هفتم تیر دورود و سایر بیمارستان های استان لرستان زیرپوشش قرار گرفتند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به حضور پزشکان مقیم در بیمارستان های دولتی ادامه داد: این طرح در راستای ارائه به موقع خدمات درمانی، افزایش پاسخگویی 24 ساعته، تعیین تکلیف بیماران در این بیمارستان ها و دریافت خدمات درمانی مناسب در ساعات عصر و شب و روزهای تعطیل اجرا شد.
ساکی اظهار کرد: در حال حاضر 50 پزشک متخصص به صورت مقیم در بیمارستان های دولتی استان لرستان انجام وظیفه می کنند.
وی با بیان اینکه بسته ماندگاری پزشکان در مناطق محروم با اعتبار 342 میلیارد ریال در لرستان اجرا شده است، افزود: این اعتبار با هدف تامین پزشک متخصص و تضمین دسترسی مردم در مناطق محروم اجرا شده است.
وی گفت: بسته ماندگاری پزشکان در مناطق محروم در قالب 250 پزشک متخصص و عمومی بصورت تمام وقت جغرافیایی منعقد شده است.
ساکی گفت: اکنون تعداد پزشکان متخصص و فوق تخصص در این استان از 287 پزشک به 350 پزشک رسیده است.

** راه اندازی اورژانس هوایی لرستان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی راه اندازی اورژانس هوایی لرستان را یادآور شد و گفت: این طرح با اعتبار 33 میلیارد ریال راه اندازی شد.
ساکی استفاده از انجمن های مردم نهاد در عرصه سلامت را از برنامه های این دانشگاه برشمرد و گفت: با کمک خیرین سلامت مشکل شیمی درمانی در لرستان مرتفع و با علم روز جوابگوی تقاضای مردم هستیم.
وی بیان کرد: برای راه اندازی مرکز رادیوتراپی با همکاری و تعامل بانک ملی رادیوتراپی توسط بانک در استان خریداری شده است و در مدت هفت سال اقساط آن توسط دانشگاه علوم پزشکی پرداخت خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: در حال حاضر با حضور یک پزشک رادیو تراپی ومدرن ترین روش ها و تجهیزات نوین برای استفاده رایگان بیماران متقاضی، این مرکز بدون هرگونه منابع مالی دانشگاه علوم پزشکی راه اندازی شده است.
ساکی گفت: با مشارکت خیرین سلامت 20 تخت آنکولوژی اطفال در مرکز آموزشی درمانی شهید مدنی خرم آباد ایجاد شد.
به گفته وی این بخش با ظرفیت 20 تخت و اعتباری بالغ بر 2میلیارد ریال توسط یک خیر بروجردی به بهره برداری رسید.
وی اظهار داشت:بخش انکولوژی این مرکز تخصصی اطفال پیش از این با ظرفیت هشت تخت به ارائه خدمات می پرداخت که پاسخگوی جمعیت بالای مراجعین نبود و این موضوع باعث آمار بالای بیماران اعزامی این بخش به استان های دیگر شده بود.
ساکی ادامه داد: هم اکنون با افزایش ظرفیت تخت های آنکولوژی استان بخش عمده ای از نیاز مراجعین تامین شده و بار اعزام ها به صورت گسترده ای کاسته شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان همچنین گفت: خیرین سلامت در سه سال گذشته هفت هزار میلیارد ریال به بخش درمان استان کمک کردند.
ساکی افزود: هم اکنون عملیات ساخت 2 بیمارستان در نورآباد و رومشکان با کمک خیرین آغاز شده که امیدواریم با بهره برداری از این مراکز بیمارستانی تحولی در ارایه خدمات بهداشتی و درمانی به مردم این مناطق صورت پذیرد.
وی با اشاره به فعالیت 643 خانه بهداشت در لرستان اظهار داشت: سال گذشته 640 میلیارد ریال توسط خیرین سلامت در استان در این ارتباط هزینه شد.
ساکی همچنین گفت: در سال 1392 به ازای هر یکهزار نفر در استان هشت دهم تخت بیمارستانی وجود داشت اما اکنون برای یکهزارنفر یک تخت وجود دارد.
وی اظهار داشت: با یکهزار تخت در حال ساخت در لرستان و طبق برنامه ریزی صورت گرفته تا سال ١٤٠٠ به ازای هر یکهزار نفر 2.2 دهم تخت خواهیم داشت.

**نظام ارجاع خدمات پزشکی امسال در لرستان اجرایی می شود
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز گفت: به منظور جلوگیری از مراجعات مکرر، افزایش هزینه های درمانی و پیگیری روند درمانی بیماران، نظام ارجاع خدمات پزشکی تا پایان سال جاری در استان اجرایی می شود.
عباس پزشکی با بیان اینکه 2 نوع مدیریت نظام ارجاعی و تعاون همگانی در نظام سلامت دنیا وجود دارد افزود: در مدیریت تعاون همگانی، بیمار به تمام پزشکان و مراکز درمانی دسترسی دارد اما شرایط موجود در ایران، این روال را ندارد و بنابراین باید نظام ارجاعی ایجاد شود.
پزشکی اظهار داشت: این نظام در سه سطح تعریف شده روند درمانی بیماران پیگیری می کند.
وی ادامه داد: در این نظام پزشکان عمومی در سطح اول قرار دارند و در صورت نیاز بیماران به پزشکان متخصص و فوق تخصص ارجاع داده می شوند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همچنین گفت: متاسفانه در سیستم کنونی بیماران در مرحله نخست درمان به متخصصان مراجعه می کنند در حالیکه ممکن است مشکل بیمار توسط پزشک عمومی برطرف شود.
پزشکی با اشاره به کمبود پزشکان عمومی افزود: با اجرایی شدن نظام ارجاع در صورت مراجعه افراد به پزشکان متخصص متعدد و درخواست ویزیت های مکرر، بیمار موظف به پرداخت آزاد تمام هزینه های درمان است.
وی گفت: با مراجعه بیماران در نظام ارجاع، پرونده درمانی الکترونیکی تشکیل و سوابق بیماری و درمان فرد لحاظ می شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: ارتقا سطح کیفی سلامت جامعه، کنترل هزینه های درمانی با توجه به محدودیت های موجود، جلوگیری از مراجعات بیماران به مراکز درمانی مختلف و درمان های تکراری و مدیریت دسترسی مردم به منابع محدود درمانی از اهداف تشکیل نظام ارجاع سلامت است.

** احداث 100 هزار مترمربع فضای بهداشتی در لرستان
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: در دولت تدبیر و امید با برنامه طرح تحول سلامت با وجود مشکلات عدیده در عرصه درمان، بهداشت و آموزش اقدامات قابل توجهی در لرستان انجام شده است.
وی افزود: در عرصه درمان در زمینه رفع کمبود تخت های ویژه، اورژانس، تاسیسات، اتاق عمل، مراکز دیالیزی، شیمی درمانی و رادیوتراپی با وجود کمبود اعتبارات دولتی و تلاش برای تکمیل طرح های بالای 85 درصد با استفاده از طرح تحول سلامت و حضور خیرین، پیشرفت های چمشگیری در لرستان ایجاد شده است.
پزشکی ادامه داد: 100 هزار مترمربع فضای بهداشتی نیز در راستای ایجاد خانه بهداشت، مراکز بهداشت و بهورزی با تعامل خیرین استان در آینده بهره برداری می شود.
به گفته وی راه اندازی 9کلینیک ویژه، 49پایگاه فوریت های پزشکی،2پایگاه اورژانس هوایی و افزایش تعداد آمبولانس ها از 90 به 145 مورد و خرید 155 دستگاه تجهیزات پزشکی از جمله اقدامات انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی لرستان بوده است.

**258 طرح در حوزه سلامت لرستان در دست اجرا است
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: اکنون 258 طرح در حوزه سلامت این استان با پیش بینی اعتبار سه هزار و 500 میلیارد ریال در دست اجرا می باشد.
دکتر پزشکی افزود: ساخت دانشکده پیراپزشکی شهرستان بروجرد در زمینی به مساحت 30 هکتار ، مجتمع خدمات درمانی شامل مرکز درمان سرطان، کلینیک شبانه روزی، مرکز ناباروری و همراه سرای بیمار، دهکده سلامت خرم آباد و بیمارستان سوختگی، کلینیک بیماران هموفیلی، کلینیک بیماری های خاص از جمله مهمترین این طرح ها هستند.
اکنون 17 بیمارستان دولتی، چهار بیمارستان خصوصی، سه بیمارستان تامین اجتماعی و یک بیمارستان ارتش جمهوری اسلامی در این استان به ارائه خدمات درمانی مشغول هستند.
700 خانه بهداشت فعال، 180 مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی و 9 پایگاه سلامت نیز در حال خدمت رسانی بهداشتی در استان هستند.
7274/6060
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.