به گزارش ایرنا، مریم بیدخام روز دوشنبه در نشست کمیته فرهنگی و اجتماعی تاکستان که به منظور تبیین برنامه های فرهنگی، اجتماعی برای سال 97 و همچنین بررسی راهکارهای کاهش و کنترل طلاق برگزار شد، افزود: برای داشتن جامعه ای سالم، پویا و با نشاط باید بر روی مسایل اجتماعی و فرهنگی برنامه ریزی کرد.
وی، پیشگیری و کنترل آسیب های اجتماعی را اولویت دولت تدبیر و امید عنوان کرد و ادامه داد: مسایل مهم فرهنگی و اجتماعی هر منطقه متفاوت با هم بوده که باید برای آن رویکرد محلی تدوین شود.
بیدخام با بیان اینکه کاهش آسیب ها تنها با برگزاری جلسه و سفارش حل نمی شود، گفت: باید با ارائه راهکارهای عملیاتی اثربخش و مدون، برنامه ریزی های لازم و به موقع را عملیاتی کرد.
به گفته وی، در عین حال به تنهایی امکان حل تمام مسایل و مشکلات وجود ندارد و باید با اجتماعی کردن و استفاده از ظرفیت سازمان های مردم نهاد و تقویت آنها در جهت رفع و کاهش آسیب ها، گام برداشت.
بیدخام، نشاط اجتماعی را مهم ترین نیاز جامعه بشری دانست و افزود: متن برنامه های فرهنگی و اجتماعی امسال برگرفته از ماده80 قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه بوده و دولت مکلف است طبق قوانین مربوطه و مصوبات به منظور کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی با اولویت اعتیاد، طلاق، حاشیه نشینی، مفاسد اجتماعی و کودکان کار اقدام کند تا این آسیب ها در پایان برنامه 25درصد کاهش یابد.
وی ادامه داد: پیشگیری اولیه از آسیب های اجتماعی از طریق تقویت سرمایه های اجتماعی، آموزش، توانمندسازی و مهارت های زندگی امکان پذیر است.
بیدخام در بخش دیگری از سخنان خود تهیه پیوست های فرهنگی و اجتماعی، خدمات رسانی بهینه به افراد آسیب پذیر با مشارکت سمن ها، تسهیلات اشتغال برای مددجویان کمیته امداد و بهزیستی، توسعه مراکز فوریت های اجتماعی و توسعه سمن ها در حوزه های مختلف از جمله راهکارهای کاهش آسیب های اجتماعی برشمرد.
وی افزود: شناسایی و بهبود نقاط آسیب خیز در حاشیه شهرها از طریق حمایت های اجتماعی، خدمات بهداشتی، مددکاری، بهبود کیفیت زندگی، ترویج مهاجرت معکوس، حمایت از زنان سرپرست خانوار، مقابله با اعتیاد، حمایت از بیماران و سالمندان، تداوم اجرای طرح ساماندهی و توانبخشی سالمندان که در کمیته های فرهنگی و اجتماعی مصوب شده و نیز ساماندهی کودکان کار برای کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی باید مورد توجه قرار گیرد.
وی در خصوص طلاق گفت: براساس نتایج تحقیق میدانی صورت گرفته در تاکستان در باره علت طلاق و در بعد فردی به بی اعتنایی و بدرفتاری زوج ها، در بعد اقتصادی به عدم اشتغال، در بعد اجتماعی به فقدان آموزش های قبل از ازدواج و تغییر سبک زندگی و نیز در بعد فرهنگی به دخالت خانواده های زوج ها و مساله ماهواره اشاره شده بود.
7388/8054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.