به گزارش دریافتی دوشنبه ایرنا، محمد صادق حمیدیان در کارگروه حقوقی و پژوهشی ستاد اقتصاد مقاومتی در شیراز، با اشاره به نامگذاری امسال به نام حمایت از کالای ایرانی از سوی رهبر معظم انقلاب افزود: از نظر علم اقتصاد حمایت ازکالای ایرانی از جهت عرضه و تقاضا قابل بررسی است که برای عرضه باید شرایطی ایجاد شود که کالای ایرانی به لحاظ کیفی قابلیت رقابت با کالاهای مشابه خارجی داشته باشد چیزی که آنگونه که باید اتفاق نیفتاده است.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی، تشکیل شعبه ویژه رسیدگی به مسائل بانکی و اقتصادی بنگاه های تولیدی، اعمال مصوبات در زمینه هدفمند کردن کنترل بازار بر اساس حمایت از کالای ایرانی و جهت دهی تسهیلات بانکی به سمت تولید داخل از عوامل موثر در حمایت و رونق کالای ایرانی است.
حمیدیان اظهار کرد: در بسیاری از محاکم، حکم مصادره کارخانه به نفع بانک صادر می شود که ما با این موضوع مخالفتی نداریم اما در انجام این کار باید شرط عدم کاهش حق اشتغال و تولید آن واحد تولیدی در نظر گرفته شود که قوانینی هم در این زمینه وجود دارد اما اجرا نمی شود.
وی گفت: شکل اساسی اعمال نظارت بر سطح عرضه باید با توجه به رقابت با کالای قاچاق تغییر کند و سازمان امور مالیاتی به عنوان قوی ترین دستگاه نظارتی کشور که وظیفه نظارت بر تولید و عرضه کالای ایرانی را بر عهده دارد نسبت به اخذ مالیات بر ارزش افزوده از کالای قاچاق اقدام کند اما می بینیم که قاچاق کالا مشمول هیچ نظارت، مالیات و بیمه ای نیست.
حمیدیان افزود: اگر ساز و کاری اندیشیده شود که مالیات بر ارزش افزوده تنها از کالای قاچاق دریافت شود شبکه ورود و توزیع قاچاق دچار مشکل و کنترل محقق می شود.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی شیراز هم گفت: شعار امسال یکی از بخش های مهم در رونق اقتصاد کشور است و اهداف ویژه ای را دنبال می کند اما متاسفانه برخی تحلیل های نامناسبی از این نامگذاری داشتند و حمایت از کالای ایرانی را به خرید کالای ایرانی تعبیر می کنند.
یلدا راهدار افزود: تمرکز شعار امسال بر روی حاکمیت و در مرحله بعد مردم است و حاکمیت باید ابتدا نقش خود را در حمایت از تولید داخل ایفا کند تا مردم هم از کالای ایرانی حمایت کنند.
وی ادامه داد: در بحث شعار سال چند موضوع اصلی مانند انتخاب مزیت های نسبی در کشور و استان، ایجاد هویت اجتماعی، ایجاد اخلاق حرفه ای در فضای کسب و کار، بهبود فضای کسب و کار، اعتماد سازی عمومی، تقویت پیوند بین حکومت و مردم، مبارزه جدی با فساد و اطلاع رسانی و تقویت باور عمومی اولویت دارد که باید در دستور کار قرار گیرد.
او گفت: تحقق عملی شعار سال با سخنرانی، بنر و برنامه تلویزیونی امکان پذیر نیست و کالای ایرانی زمانی مصرف می شود که مصرف کننده به تولید داخل اعتماد داشته باشد.
راهدار افزود:نکته مهم درعملیاتی شدن شعار سال این است که در حمایت از کالای ایرانی قرار نیست همه کالاها و با هر شرایطی در کشور تولید شود بلکه مزیت ها و پتانسیل های هر منطقه باید شناسایی و بر اساس آن تولیدات داخلی تقویت شود.
6122 /1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.