پرکاربرترین پیام‌رسان‌های جهان/ تلگرام دو پله سقوط کرد

از سال ۲۰۱۰ تا به امروز، استفاده از پیام‌رسان‌ها در جهان با رشد متفاوتی روبه‌رو شد که فراگیر شدن تلفن‌های همراه می‌تواند یکی از دلایل اصلی این رشد باشد.

لینک کوتاه کپی شد

 

به گزارش جی پلاس؛ با تولد اولین پیام‌رسان یعنی یاهومسنجر، کسی فکر نمی‌کرد که توسعه این ابزار تا جایی پیش خواهد رفت که روزی پیام‌رسان‌های بهتر روی کار بیایند و یاهو مجبور به خداحافظی باشد.

در 5 اوت سال 2016 بود که شرکت یاهو به طور رسمی خبر از کار افتادن یاهو مسنجر را اعلام کرد و کاربران تعصبی یاهو مجبور به ترک و یافتن جایگزین مناسب برای آن شدند. شاید بتوان گفت که دلیل اصلی شهرت و محبوبیت یاهو مسنجر، استفاده از اتاق‌های گفتگو یا همان چت‌روم‌ها بود که توانست بسیار تاثیرگذار باشد.

اما این روزها هر ثانیه یک خبر تازه‌ای از حوزه ارتباطات به گوش می‌رسد، خبرهایی که می‌تواند هم مثبت و هم منفی باشد. مثلاً خبر انتشار اطلاعات کاربران توسط فیسبوک می‌تواند جزو اخبار منفی این روز‌های بخش ارتباطات جهان باشد و یا افزایش محبوبیت پیام‌رسان‌های ایرانی شاید جزو اخبار مثبت برای مردم ایران در این حوزه باشد. اما نسبت کاربران پیام‌رسان‌های مختلف در جهان با هم متفاوت است و آمار‌های گوناگونی از تعداد کاربران این پیام‌رسان‌ها در سایت‌ها و مجلات گوناگون منتشر می‌شود.

در جدید‌ترین آمار ارائه شده از تعداد کاربران پیام‌رسان‌ها در ماه ژوئیه 2018، پیام‌رسان واتس‌آپ با یک میلیارد و پانصد هزار نفر کاربر در صدر پرکاربرترین پیام‌رسان‌های دنیا و تلگرام با دو پله سقوط در جایگاه نهم قرار گرفت که این افت جایگاه احتمالاً به دلیل فیلترینگ این پیام‌رسان در ایران و برخی کشورهای دیگر است.

در ادامه هشت پیام‌رسان پرطرفدار دنیا را بررسی و قابلیت‌های آن ها را نیز مقایسه می کنیم؛

پیام‌رسان واتس آپ با یک میلیاردو پانصد هزار کاربر

واتس‌آپ کار خود را در سال 2009 آغاز کرد و در سال 2014 فیسبوک این پیام‌رسان را خرید و از آن خود کرد. بر اساس آمار، در سال 2017، یک میلیارد و صد هزار نفر کاربر در واتس‌آپ حضور داشتند که 200 میلیون آن اهل هند بودند.

پیام‌رسان فیسبوک با یک میلیارد و سیصدهزار کاربر

با قابلیت‌های امروز فیسبوک شاید بتوان گفت، این شبکه اجتماعی یکی از بزرگترین مسنجر‌های حال حاضر دنیاست. این پیام‌رسان در ابتدا به عنوان چت فیسبوک در سال 2008 راه‌اندازی شد، در سال 2010 فیسبوک پیام‌رسان خود را ارتقا داد و در نهایت سال 2011 زمان انتشار نسخه‌های اندروید و آی‌او‌اس پیام‌رسان محبوب فیسبوک شد. با انتشار این نسخه‌ها، رابط کاربری و قابلیت پیام‌رسانی از فیسبوک اصلی جدا شد و به برنامه‌ای جداگانه راه پیدا کرد .

پیام رسان ویچت با یک میلیارد و چهل هزار کاربر

ویچت برای نخستین بار در ژانویه 2011 توسط تنسنت در چین آغاز به کار کرد. با این که در این سال‌ها هشدارهای متعددی از سوی جوامع امنیتی دنیا در مورد وجود سیاست‌های خاص محرمانه‌‌ای ویچت به مردم داده شده اما با این وجود ویچت همچنان در صدر پرطرفدارترین پیام‌رسان‌های دنیا قرار دارد.

پیام‌رسان کیوکیو با هشتصدو شش میلیون کاربر

پیام‌رسان اسکایپ با سیصدمیلیون کاربر

ماکروسافت اسکایپ را در سال 2011 با قیمتی بالغ بر 8.5 میلیارد دلار خریداری کرد، زنشتروم سوئدی و فریس دانمارکی نیز از پایه گذاران اسکایپ در سال 2003 بودند. اسکایپ یک نرم افزار کاربردی است که به کاربران این اجازه را می‌دهد به وسیله صدا بر روی بستر اینترنت تماس تلفنی برقرار کنند. تماس تلفنی و ویدئویی بین کاربران اسکایپ کاملاً رایگان است و این در حالی است که برای تماس با تلفن‌های ثابت و موبایلی نیاز به تهیه کارت اعتباری است.

اسنپ چت با دویست و پنجاه و پنج میلیون کاربر

اسنپ چت فعالیت خود را از سال 2011 شروع کرده و محصول شرکت اسنپ اینک است. اسنپ اینک توسط ایوان اشپیگل و بابی مورفی از دانشجویان دانشگاه استنفورد توسعه داده شده است. امروزه ساختمان اسنپ در لس آنجلس آمریکا واقع شده است و ارسال پیام‌های زماندار و نقاشی بر روی تصویر از جمله ویژگی‌های انحصاری این پیام‌رسان است.

لاین با دویست و سه میلیون کاربر

لاین از سال 2011 در ژاپن کار خود را آغاز کرد. در حال حاضر این پیام‌رسان، یکی از پرطرفدارترین پیام‌رسان‌ها بین مردم ژاپن است.

پیامرسان تلگرام با دویست میلیون کاربر

پیام‌رسان تلگرام در چند سال اخیر، جزو محبوب‌ترین پیام‌رسان‌ها درمیان مردم ایران بود. اما با تصمیم‌های اتخاذ شده در کشور، مردم به تدریج شروع به مهاجرت از این پیام‌رسان خارجی به پیام‌رسان‌های داخلی کردند. در همین موضوع، بررسی های دقیق آماری نشان می‌دهد که بعد از فیلترینگ تلگرام در ایران، میزان بازدید و استفاده کاربران از این پیام‌رسان افت قابل توجهی پیداکرده است.

فیلترینگ تلگرام محدود به ایران نشد و در کشورهای روسیه، فرانسه، اندونزی و غیره نیز شاهد فیلتر آن بودیم. همین اقدامات در چند ماه اخیر باعث شد رتبه الکسا تلگرام با 86 پله سقوط، به رتبه 341 برسد. همچنین در گزارشی که در بالا به آن ذکر شد، جایگاه تلگرام از نظر تعداد کاربران نسبت به سایر پیام‌رسان‌های جهان، با دو پله سقوط، در جایگاه نهم قرار گرفت.

تلگرام در سال 2013 توسط دو برادر با نام‌های پاول دورف و نیکلای دورف روانه بازار داغ پیام‌رسان‌ها شد. پشتیبانی مالی این پروژه بر عهده یک سازمان غیرانتفاعی کارآفرینی در آلمان است. در اکتبر 2013 تلگرام روزانه صدهزار کاربر فعال داشت که این میزان در سال 2014 به 15 میلیون رسید. در ماه دسامبر همین سال، کاربران فعال تلگرام به بیش از پنجاه میلیون نفر رسید و روزانه بیش از یک میلیارد پیام تبادل می‌کردند. در فوریه سال 2015 ، تعداد ثبت نام کنندگان تلگرام به 350 هزار کاربر درهر روز رسید که در مجموع پیام‌های ارسال شده روزانه کاربران به بیش از 15 میلیارد پیام رسید. درسال 2017 بود که تلگرام با چیزی حدود 170 میلیون کاربر، هفتمین پیام‌رسان محبوب دنیا شناخته شد.

دیدگاه تان را بنویسید