گزارش جی پلاس؛

اختلال مغزی و روده‌ای با مصرف بیش از حد پروبیوتیک‌ها

محققان دریافتند که مصرف پروبیوتیک اضافی در بعضی افراد منجر به رشد بیش از حد باکتری‌های روده کوچک می‌شود که اختلالات شناختی و نفخ شدید را به دنبال دارد.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش سرویس علم و فناوری جی‌پلاس، محققان در سال‌های اخیر اعلام کردند که تنظیم میکروبیوم‌های روده با مصرف پروبیوتیک‌ها می‌تواند اثرات مثبتی به همراه داشته باشد. اما مطالعات اخیر حاکی از آن است که بعضی پروبیوتیک‌های انسانی مضراتی هم در پی دارند.

مطالعات جدید صورت گرفته از سوی محققان کالج پزشکی جورجیا در دانشگاه آگوستا، ارتباطی را میان علائم مرتبط با ابهامات مغزی شامل حافظه کوتاه‌مدت ضعیف و مشکل در تمرکز و رشد بیش از حد باکتری‌ها در روده کوچک یافتند که ممکن است به دلیل مصرف محصولات پروبیوتیک ایجاد شوند.

محققان در بررسی‌های خود با بیماری برخورد کردند که بلافاصله بعد از خوردن محصولات پروبیوتیک، دچار علائمی نظیر ابهامات مغزی و نفخ شد. آنها با آزمایش روی او، متوجه میزان بالای اسید لاکتیک-D در خون او شدند و متوجه شدند که قبل از بروز علائم، ماست و محصولات پروبیوتیک مصرف کرده بود.تحقیقات بعدی هم نشان داد که مصرف این قبیل محصولات، ابهامات مغزی را هم ایجاد می‌کند که با علائم شناختی مانند احساس گیجی، مشکل در تمرکز و حافظه کوتاه‌مدت ضعیف بروز می‌کند.

استفاده از پروبیوتیک‌ها رشد بیش از حد باکتری‌ها را در روده کوچک به دنبال دارد که میزان بالایی از اسید لاکتیک-D را تولید می‌کند. این اسید زمانی تولید می‌شود که باکتری‌های خاص، مواد قندی را در غذا تجزیه کنند. این فرآیند، گازهایی را تولید می‌کند که باعث نفخ و ناراحتی شکمی می‌شود و این اسید نیز جذب جریان خون شده و به مغز می‌رسد و از این طریق، اختلالات مغزی ایجاد می‌کند. این اسید برای سلول‌های مغزی سمی است و منجر به بروز ناهنجاری‌های شناختی موقت می‌شود. آزمایش‌های صورت گرفته روی موش‌ها هم نشان می‌دهد که پروبیوتیک‌ها در موش‌های سالم هم می‌تواند اختلالات حافظه‌ای ایجاد کند.

دیدگاه تان را بنویسید