به گزارش ایرنا، براساس بررسی کارشناسان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در محدوده چابهار و کنارک حدودا 6 پدیده گِل افشان وجود دارد که مهمترین آن در حدود 90 کیلومتری غرب بندر کنارک و در دشت کهیر نرسیده به روستا و بندرصیادی تنگ و 30 کیلومتری روستای کهیر قرار دارد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری چابهار و کنارک روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: گل فشان روستای تنگ در زمینی مسطح و بر روی سه تپه کوچک گل فشان به ارتفاع حدود 30 متر قرار گرفته است.
عبدالحمید بلوچزاده افزود: گل فشان کنارک در قسمت مرکزی ناحیه کرانه بلوچستان بوده و به ناپگ (ناف زمین) موسوم است.
وی با بیان اینکه این اثر در یکی از عوامل مهم مورفولوژیکی بوجود آمده و بیانگر فعالیتهای تکنونیکی منطقه است، خاطرنشان کرد: گل خروجی از این کوه به رنگ خاکستری فشرده است که معمولا در فصل بادهای مونسون فعالیت آن بیشتر به چشم می آید.
وی ادامه داد: در یک رویداد بسیار نادر در 25 اسفند سال 1394 شاهد فعالیت ناگهانی این پدیده بودیم که در نوع خود بی نظیر بود، بطوریکه پرتاب گل تا ارتفاع ۱۲ متر همراه با غرش مهیب، جاری شدن گل مانند چشمه گرم، داغ بودن گل همراه با بوی خاک و بخار و افزایش ارتفاع کوه به میزان ۵ متر از مهمترین رویدادهایی محسوب می شوند که باعث شگفتی مردم و مسافرین و بازدید کنندگان شد.
وی تصریح کرد: گل این پدیده به دلیل وجود مواد معدنی و آلی برای بهبود بیماری پوستی، انقباض عروق، دردهای مفصلی، درمان درد کمر و تنگی عضلانی بسیار موثر و مفید است و هر ساله با استقبال پرشور مسافران و مردم محلی روبه رو می شود و بیشتر گردشگران پس از بازدید با صورتی گلی و خندان از کوه گل افشان پایین می آیند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری چابهار وکنارک گفت: گل حاصل از گل فشان چسبنده و خیلی صفت می شود که خیلی از آن برای تهیه کوزه و سفال و اسباب بازی کودکان استفاده می کنند.
وی گفت: سواحل مکران جاذبه های زیادی برای گردشگران دارد و زیبایی آن برای مسافران جذاب است.
3043**6081 خبرنگار: رستم کریمی ** انتشار دهنده: حیدر سرایانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.