به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان پیشرو ترین استان در جهان از لحاظ مبارزه با مواد مخدر به عنوان یک دیو خانمان سوز است.
ماده مخدر نام عمومی برای انواع مختلفی از داروها و ترکیبات طبیعی و شیمیایی است که به دلیل احتمال ایجاد وابستگی به مصرف جزو مواد اعتیاد آور طبقه بندی می شود و معمولا خرید و فروش آنها ممنوع است.
انواع مختلفی از مواد مخدر و اعتیاد آور وجود دارد و به همین دلیل، فرد معتاد در طول زمان، برای ارضا و احیای حس نشئگی، معمولا از یک نوع ماده مخدر به مخدری قوی تر نیازمند می شود.
بنابر آمار سازمان ملل متحد در سال 2010 میلادی، از میان 220 میلیون مصرف کننده مواد مخدر اعتیاد آور در جهان، بیش از 160 میلیون نفر (افزون بر 70 درصد) از حشیش و فرآورده های گیاه شاه دانه هندی (کانابیس) استفاده می کنند که البته با ورود مواد مخدر صنعتی جدید و نو ظهور این آمار در حال تغییر است.
سید دانیال محبی روز دوشنبه در پنجمین نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان اظهار داشت: 130 میلیارد ریال برای مرزبانی، 220 میلیارد ریال برای سپاه پاسداران و 60 میلیارد ریال برای استانداری این استان در زمینه مقابله و پیشگری از مواد مخدر اختصاص یافته است.
وی بیان کرد: فرهنگ سازی در زمینه مبارزه با مواد مخدر در جامعه بسیار حائز اهمیت است بنابراین مدیران به این امر باید توجه ویژه ای داشته باشند.
وی با اشاره به نقش مهم و تاثیرگذار اصحاب رسانه در جهت دهی افکار عمومی افزود: این قشر از جامعه در زمینه فرهنگ سازی در امر مبارزه با مواد مخدر باید ورود جدی تری داشته باشند.
وی تصریح کرد: فضای مجازی بستر بسیار خوبی برای ایجاد فرهنگ سازی در زمینه مبارزه با مواد مخدر است و باید از این ظرفیت نهایت استفاده را کرد.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: سازنده برخورد کردن در زمینه مبارزه با مواد مخدر بسیار حائز اهمیت است.
محبی اظهار داشت: شبکه بهداشت و درمان کشور باید توجه ویژه تری به مقوله بهداشت در جامعه داشته باشد.
وی بیان کرد: بهداشت مقدم بر درمان است بنابراین باید به مساله بهداشت جامعه توجه بیشتری شود.
وی با اشاره به پدیده حاشیه نشینی گفت: حاشیه نشینی در سیستان و بلوچستان در حال فراگیر شدن است و باید در این زمینه ورود جدی تری داشت.
وی افزود: بسترهای حاشیه نشینی در سیستان و بلوچستان فراهم است.
وی ادامه داد: می طلبد مسئولان کشوری اعتبار ویژه ای در امر حاشیه نشینی به سیستان و بلوچستان اختصاص دهند.
جانشین فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: 162 تن انواع مواد مخدر از ابتدای امسال تا کنون توسط نیروی انتظامی در این استان کشف شده است.
سرهنگ احمد طاهری اظهار داشت: همچنین در این مدت 129 عملیات توسط نیروی انتظامی سیستان و بلوچستان برای مبارزه با مواد مخدر در این استان انجام شده است.
وی بیان کرد: تلفات و مجروحیت نیروهای انتظامی در امر مبارزه با مواد مخدر در این مدت به طور 100 درصد کاهش یافته که این امر نشان دهنده اشراف اطلاعاتی و هماهنگی پلیس است.
وی افزود: چهار هزار و 245 نفر متهم در زمینه مبارزه با مواد مخدر از ابتدای امسال تا کنون در سیستان و بلوچستان دستگیر شدند که نسبت به مدت مشابه پارسال 21 درصد افزایش داشته است.
وی ادامه داد: همچنین پنج هزار و 976 نفر معتاد متجاهر در سیستان و بلوچستان در این مدت توسط نیروی انتظامی دستگیر شدند.
جانشین فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان گفت: 623 دستگاه خودرو در امر مبارزه با مواد مخدر در این استان از ابتدای امسال تا کنون توقیف شده است.
سرهنگ طاهری اظهار داشت: برخورد با باندهای بزرگ مواد مخدر که از اهداف کلان نیروی انتظامی به شمار می رود در سیستان و بلوچستان نسبت به پارسال 2 درصد افزایش یافته است.
وی بیان کرد: هزار و 309 طرح بزرگ و کوچک توسط نیروی انتظامی در سیستان و بلوچستان در زمینه ارتقای طرح امنیت اجتماعی و پاکسازی نقاط آلوده انجام شده که 2 هزار و 494 نفر در این طرح شناسایی و دستگیر شدند.
سرپرست فرمانداری زاهدان نیز در این نشست گفت: با شروع فصل سرما با پدیده کارتن خوابی در این شهر مواجه هستیم و باید در این زمینه دستگاه های دست اندر کار ورود جدی تری داشته باشند.
عبدالرحمان شهنوازی اظهار داشت: ساخت یک گرمخانه مجهز در زاهدان در دستور کار شهرداری این شهر است که برای این امر 110 میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.
وی بیان کرد: ساخت این گرمخانه با اعتبار فعلی پنج میلیارد ریال از امسال در زاهدان آغاز می شود.
وی افزود: هم اینک هیچ مکانی در زاهدان برای جمع آوری کارتن خوابها نداریم.
وی ادامه داد: شهرداری زاهدان به طور موقت زمینی را با امکانات آب و برق برای ساماندهی کارتن خوابها در این شهر در نظر گرفته است.
سرپرست فرمانداری زاهدان گفت: 200 میلیون ریال به همراه 2 هزار قوطی کنسرو توسط اداره کل بهزیستی سیستان و بلوچستان برای ساماندهی کارتن خوابها در زاهدان در نظر گرفته شده است.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان با وسعتی حدود 187 هزار و 502 کیلومتر مربع (معادل 5/11درصد مساحت کشور) و 19 شهرستان و بیش از 2 میلیون و 800 هزار نفر جمعیت پهناورترین استان کشور محسوب می شود.
3213**6081 خبرنگار: اکبر نوری **انتشاردهنده: حیدرسرایانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.