‌سرپرست شهرداری زاهدان گفت: در حال حاضر 310 هزار نفر از ساکنان شهر زاهدان در بافت‌های فرسوده ساکن هستند.

‌به گزارش ایلنا، ‌هاشمزهی با اشاره به پیگیری حادثه ریزش دیواری در زاهدان که منجر به جان باختن چهار تن از شهروندان شد اظهار داشت: از سوی شهرداری زاهدان ارائه تسهیلات بانکی و کاهش 50 درصدی عوارض شهرداری از جمله خدماتی است که برای بازسازی بافت‌های فرسوده در نظر گرفته شده است.
 
سرپرست شهرداری زاهدان افزود: بر اساس بند 14 ماده 55 قانون شهرداری‌ها، رفع خطر از بناها‌ بر عهده شهرداری‌هاست، اما تخریب بافت فرسوده باید مراحل قانونی خود را طی کند که گاهی اجرای این قوانین زمان بر است.
 
وی تاکید کرد: برای شناسایی بافت‌های فرسوده و پرخطر نیازمند همکاری تمامی شهروندان هستیم و هر جا که شهروندان نسبت به بنا و یا دیوارهای فرسوده احساس خطر می‌کنند، موارد را حتما به شهرداری مربوطه محل سکونت خود اطلاع دهند.
 
همچنین مدیرکل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان نیز با بیان اینکه بیش از 40 درصد از جمعیت شهری استان در بافت‌های فرسوده زندگی می‌کنند، گفت: ساختمان‌های واقع در بافت‌های فرسوده استان بدون ضابطه ساخته شده و از مقاومت چندانی برخوردار نیستند.
 
مسعود مالکی با بیان اینکه اکنون در بخش بلندمرتبه‌سازی تمامی نکات ایمنی رعایت می‌شود، افزود: در این زمینه سازمان نظام مهندسی به طور کامل روی عملکرد مهندسان نظارت می‌کند، همچنین گروه‌های نظارتی اداره کل راه و شهرسازی نیز براساس ماده 35 قانون نظام مهندسی نظارت دارند.
 
مدیر‌کل راه و شهرسازی استان با اشاره به وجود چهار هکتار بافت فرسوده در این استان گفت: استان سیستان و بلوچستان در رفع و پیشگیری از حاشیه‌نشینی برنامه‌های گسترده‌ای دارد و استان پایلوت کشوری در این زمینه است.
 
مالکی همچنین با بیان اینکه چهار هکتار بافت فرسوده درقالب سکونتگاه غیررسمی و مناطق حاشیه‌نشین دراستان سیستان وبلوچستان موجود است، گفت: در شهرهای زابل، ایرانشهر، زاهدان، خاش، چابهار و کنارک 45 محله دارای بافت فرسوده و حاشیه نشین شناسایی شده و 18محله به عنوان هدف تعیین شده‌اند.
 
همچنین استاندار سیستان و بلوچستان که چندی قبل از بافت‌های فرسوده شهر زاهدان و دیگر شهرهای استان نیز بازدید داشت، در این بازدیدها گفته بود؛ بافت‌های فرسوده شهرهای زابل، زاهدان، چابهار و ایرانشهر بازآفرینی می‌شوند.
 
علی اوسط هاشمی بیان کرد: هر طرح و برنامه‌ای که از سوی اداره یا سازمانی برای محرومیت‌ زدایی در مناطق حاشیه‌نشین و بافت فرسوده ارائه شود، در اولویت اعتبارات استانی قرار می‌گیرد.
 
هاشمی با اشاره به اینکه در سیستان و بلوچستان بیش از 60 منطقه حاشیه‌نشین وجود دارد، اضافه کرد: مهم‌ترین رویکرد ما در استان بهسازی و مقاوم‌سازی بافت‌های فرسوده شهری است که باید منابع مشارکتی در این خصوص تدوین شود.
 
استاندار سیستان و بلوچستان اضافه کرد: سوق دادن انبوه‌سازان به مناطق حاشیه‌ای شهرها در تغییر چهره زشت این مناطق موثر و منشأ تحول خواهد بود.
 
هاشمی‌گفت: در دو سال اخیر توجه ویژه‌ای به ساماندهی بافت‌شهری و تامین امکانات تفریحی برای خانواده‌ها در استان شده است‌.
 
در پی ریزش دیواری در خیابان مولوی زاهدان، 4 نفر از شهروندان زاهدانی جان خود را از دست دادند.
 
همچنین طبق اعلام سخنگوی اورژانس کشور اسامی کشته شدگان ریزش آوار در زاهدان به شرح زیر اعلام شده است:
 
فاطمه شهریاری 60 ساله، مهدیار خداپرست 4 ساله‌، سمیه منصوری‌ و ستایش گزمه 8 ساله.
 
گفتنی است در این حادثه 2 نفر نیز مجروح شدند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.