پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

دیدار اعضای خانواده آیت الله هاشمی رفسنجانی با مراجع تقلید + تصاویر

سخنان حضرات آیات شبیری زنجانی، مکارم شیرازی، جوادی آملی، صافی گلپایگانی و...

آیت الله العظمی شبیری زنجانی  مطالعه آثار آیت الله هاشمی را برای اهل تحقیق لازم دانسته و فرموند: آقای هاشمی نه تنها در متن امور بوده اند بلکه یک شخصیت صاحب نظر و صاحب فکر بودند. خاطرات ایشان یکی از مصادر قابل مهم مراجعه برای اهل تحقیق است. مطالعه نظرات ایشان برای مورخان و محققان لازم است.

به گزارش جماران به نقل از کانال تلگرام این مرجع عالیقدر تقلید، ایشان صبح امروز در جمع  خانواده آیت الله هاشمی به دیدار خود با آن فقید سعید اشاره کردند و افزودند: به ایشان گفتم که خاطراتتان را ثبت کنید. گفتند که این کار را انجام داده اند. خاطرات ایشان مهم است و این خاطرات مبادی تحلیل مسائل مختلف است.

مرجع تقلید تشیع به تجلیل از کتاب «امیرکبیر یا قهرمان مبارزه با استعمار» آیت الله هاشمی پرداختند و خاطرنشان کردند: من موفق به مطالعه آثار آن مرحوم نشده بودم. در این اواخر کتابی را که راجع به امیرکبیر نوشته بودند به دستم رسید و همچنان مشغول مطالعه آن هستم. این کتاب هم از نظر تحلیل مطالب و هم از نظر قلم و هم از نظر محتوا خیلی جالب است.

آیت الله العظمی شبیری زنجانی با ابراز تاسف از ارتحال آیت الله هاشمی رفسنجانی فرمودند: نه تنها ما بلکه بسیاری از افراد، از فوت ایشان اظهار تأسف کردند و هم با زبان حال این تأسف را نشان دادند. امیدواریم که مورد رحمت خداوند تعالی و عنایات پیامبر اکرم و ائمه طاهرین علیهم السلام قرار بگیرند و إن شاء الله که عنایات حضرت امیرالمؤمنین "سلام الله علیه" _که امروز به نام ایشان است_ و حضرت ولی عصر (عجل الله فرجه) شامل حال بیت ایشان باشد.

صبح امروز خانواده آیت الله هاشمی رفسنجانی با حضور در دفتر آیت الله العظمی شبیری زنجانی ضمن تبریک سالروز ولادت با سعادت حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام، از ابراز همدردی مرجع عالی قدر در هنگام ارتحال رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام قدردانی کردند.

برادران، فرزندان و جمعی از بستگان سببی و نسبی آیت­ الله هاشمی رفسنجانی که صبح امروز برای زیارت بارگاه ملکوتی حضرت معصومه (س) و تشکر از آیات و مراجع عظام به خاطر ابراز همدردی­ها و صدور پیام در مصیبت ارتحال مبارز نستوه، امین امام و رهبری، فرمانده 8 سال دفاع مقدس و ملجأ مردم در همه مقاطع تاریخ به شهر مقدس قم رفته بودند، با حضور در بیوت شش تن از آیات، مراجع و علما، از آنان تشکر و قدردانی کردند و فرخنده میلاد سالروز مولی الموحدین علی (ع) را تبریک گفتند.

به گزارش جماران، آیت­ الله مکارم شیرازی، ارتحال آیت­ الله هاشمی رفسنجانی را «ضایعه ­ای مؤلمه» دانست و گفت: یکی از عاقبت بخیری ایشان، کوچ ناگهانی است که رنج بیماری و بستر نداشتند.

این مرجع تقلید «حجاب معاصرت» را اصطلاحی برای مردان نیک روزگار خواند و افزود: هنگامی که افراد زندههستند، بعضی ­ها، موانعی برای رویت نیکی­ هایشان دارند و حتّی انتقاد می ­کنند، امّا پس از رفع این حجاب، نیکی ­ها ظاهر می­شود و در ارتحال آقای هاشمی رفسنجانی دیدیم و شنیدیم که همه، حتّی منتقدان نظام، زبان به نیکی­های ایشان گشودند.

وی با اشاره به حضور میلیونی مردم و حضور مسئوولین همه سطوح نظام در تشییع پیکر  آیت­ الله هاشمی رفسنجانی و آرامش ایشان در کنار مرقد مطهر امام راحل، گفت: اگرچه آن تقدیر مردم و مسئولین جای شکر دارد، امّا حق ایشان به­ طور کامل ادا نشده است.

آیت الله مکارم شیرازی با بیان این جمله که «عالم سیاست، عالم بی­ رحمی است و گاهی انصاف نمی ­دهند»، بر نقش آیت­ الله هاشمی رفسنجانی در همه مقاطع تاریخ انقلاب تأکید کرد و گفت: بخش مهمی از تاریخ انقلاب، با زندگی ایشان گره خورده که باید روشن شود.

وی  در ادامه سخنان مهندس محسن هاشمی که گفته بود، «تا کنون بیش از 100 جلد کتاب مربوط به خاطرات 13 ساله ایشان (از سال 60 تا 1373) منتشر شده است»، گفت: درباره آثار ایشان خبررسانی کافی نشده است که باید فهرست­ وار، در تیراژ بالا و به زبان­های مختلف، منتشر شود.

آیت ­الله العظمی صافی گلپایگانی نیز در دیدار خانواده آیت الله هاشمی با یادآوری جنبه­ های دینی و تقوای آیت­ الله هاشمی رفسنجانی در زندگی سیاسی، گفت: مراسم تشییع پیکر پرشور ایشان نشان داد که در قلوب مردم جای داشت، درحالی که در روزگار ما کمتر سیاستمداری این­گونه محبوب ملت می­شود و محبوب می­ماند.

این مرجع تقلید با تأکید بر این نکته که «آیت­ الله هاشمی رفسنجانی تحت تأثیر دیگران قرار نمی­ گرفت»، گفت: کارهای ایشان بر اساس تشخیص خودشان بود و حضور اقشار مختلف مردم در تشییع پیکر ثابت کرده که مواضع ایشان برای مردم و جامعه محترم بود.

آیت­ الله یوسف صانعی نیز در دیدار خانواده آیت­ الله هاشمی رفسنجانی، با اشاره به سوابق آشنایی خویش با ایشان، در سال­های قبل از پیروزی انقلاب و به­ویژه در اوج مبارزات نهضت روحانیت، گفت: مبارزی نستوه بود که بدیل و جایگزینی برای او متصوّر نیست.

وی با تأکید بر بُعد مردمی روحیات آیت­ الله هاشمی رفسنجانی و با اشاره به حضور میلیونی مردم در مراسم تشییع پیکر ایشان، گفت: آقای هاشمی نسخه بدل امام خمینی (ره) درهمه عرصه­ های علمی، معنوی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و مردمی بودن، است.

وی  با بیان روایتی از معصومان که «شهادت 40 مؤمن برای ارتقای جایگاه انسان مسلمان در درگاه خداوندی کافی است»، گفت: حضور میلیونی مردم مؤمن و مؤمنه در برنامه­ های وداع، تشییع  و مراسمی که در اقصی نقاط کشور گرفته­ اند، گواهی صادق بر حسن عمل و رفتار خداپسندانه آیت­ الله هاشمی رفسنجانی، آن هم پس از 38 سال مسئوولیت­ های متعدد بوده است.

آیت ­الله جوادی آملی نیز در دیدار برادران و فرزندان آیت­ الله هاشمی رفسنجانی با تسلیت مصیبت ارتحال این مرد بزرگ، گفت: «ناراحتیم، امّا می­دانیم که قبر ایشان روضه­ ای از رضوان بهشت است».

وی با بیان برخی از آیات تاریخی قرآن و مخصوصاً آیات مربوط به خصر نبی که داشتن پدر خوب را دلیل ارتقای برخی انبیاء در کارگاه آفرینش می­دانند، خطاب به بیت آیت ­الله هاشمی رفسنجانی گفت: شاخه­ های سرسبز و پربار درخت، ریشه سالمی دارند و شما قدر این ریشه سالم را در خانه، خانواده و خاندان خود بدانید.

این مفسّر قرآن کریم با اشاره به آیات مربوط به صبر و صلاة و همچنین صبر آیت­ الله هاشمی رفسنجانی در برابر نامهربانی­ های مکرر، گفت: صبر در قرآن به همراه نماز آمد که اقامه کردنی است و آقای هاشمی با همه سختی­ها، صبر و صلاة اقامه می­کرد.

این مرجع تقلید با یادآوری خاطرات فراوانی که با ایشان در سال­های پیش و پس از پیروزی انقلاب اسلامی داشت، گفت: در دیدار آخری که با او در دماوند داشتم، صبر را که چون نماز ستونی برای دین و دینداران است، در رفتار و گفتار ایشان دیدم.

وی با بیان فرازی از خطبه 221 نهج­ البلاغه که درباره جاودانگی روح انسانهاست، گفت:«مرگ، آیت­ الله هاشمی را نبرده است، بلکه او مرگ را احاطه کرده که همچنان زنده است و به قول حضرت امیر (ع)، انسان چه شب کوچ کند و چه روز، سرمدی می­شود».

وی  «آه و آهن» را در تعبیر حضرت علی (ع)، دو سلاح انسان برای مقابله با دشمنان روح انسانی دانست و گفت: «انسانهای مؤمن علیه دشمنان ظاهری با آهن و علیه دشمنان درونی با آه می­جنگند».

این مرجع تقلید با بیان این جمله که «انسان به ­عنوان مخلوقی جاویدان باید کاری ماندگار نماید»، به مجموعه آثار گفتاری، رفتاری و نوشتاری آیت ­الله هاشمی رفسنجانی اشاره کرد و گفت: او علماً و عملاً ممتاز بود.

وی  با اشاره به وصیت نامه علامه حلّی به فرزند خویش، فخرالمحققین که در پایان «قواعد» آمده که «مرا بعد از مرگ فراموش مکن» خطاب به فرزندان آیت­ الله هاشمی رفسنجانی گفت: مرا زنده پندار چون خویشتن/ بیایم به جان گر بیایی به تن

حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی (نماینده آیت ­الله العظمی سیستانی) هم در دیدار خانواده آیت ­الله هاشمی رفسنجانی، با گرامیداشت یاد و نام ایشان، گفت: رحلت ایشان نه فقط برای ایران، بلکه برای مکتب اسلام و مذهب تشیّع خسارت بود.

وی  با بیان این جمله که «همه علمای اسلام برای آیت­ الله هاشمی عزادار شدند»، گفت: آیت­ الله العظمی سیستانی با خبر ارتحال ایشان خیلی ناراحت شدند و همان روز پیام تسلیت فرستادند.

 شهرستانی با اشاره به مقطعی که مسایل اختلافی شیعه و سنی افزایش یافته بود، گفت: وقتی قرار شد که آیت­ الله هاشمی رفسنجانی با آقای قرضاوی مباحثه کنند، در آن مصاحبه نشان داد که همه ظرایف را می­داند و بر وحدت مسلمین تأکید می­کرد.

خانواده آیت ­الله هاشمی رفسنجانی همچنین در مجتمع آیت­ الله العظمی سیستانی از موزه امام علی (ع) بازدید کردند که هدایای مردم و مسئوولین اقصی نقاط جهان به آیت­ الله سیستانی بود.

محمد هاشمی در دیدار آیات و مراجع عظام قم گفت : در روز میلاد امام مظلوم به قم آمدیم تا هم تبریک عرض کنیم و هم بگوئیم پیامهای تسلیت و حضور شما در مراسم متعدد و بیانات ارزشمندتان ، مایه آرامش خاطر ما در این مصیبت بزرگ بود.
محسن هاشمی در دیدار هر یک از علما و مراجع عظام قم ، وقتی از آثار منتشر شده و در دست انتشار می پرسیدند ، گفت : علاوه بر تفسیر راهنما در بیست جلد ، فرهنگ قرآن در سی و یک جلد، سرگذشت امیرکبیر (قهرمان مبارزه با استعمار)، ترجمه سرگذشت فلسطین (کارنامه سیاه استعمار) ، آزاد اندیشی دینی، روایت هجران ، بعثت و ...، خاطرات روز نوشت تا سال 73 منتشر شد و بعدها به ترتیب خاطرات تمام سالهای ایشان منتشر می شود که حتی تا یک روز قبل از رحلت ، یعنی 18 دی 95 را نیز نوشته بودند.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.