سیدحسن خمینی گفت: آیت الله خاتمی مبارزه را در اوج مبارزه می فهمید. روشنفکر بود و مطابق نیاز زمان سخن می گفت. اندیشمندی دینی بود و دینداری را برای تعالی جامعه می خواست.

به گزارش واحد خبر جماران، حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی که صبح پنجشنبه (30 آبان) در مجمع بزرگداشت بیستمین سالیاد آیت الله سید روح الله خاتمی در اردکان سخن می گفت، به تشریح عوامل فراز و فرود اقبال مردم به روحانیت پرداخت و اظهار داشت: شناسایی دلایل توفیق روحانیت در جامعه و عوامل خدشه دار شدن وجهه آنها ، یک ضرورت است چرا که تزلزل و شبهه در روحانیت ، تزلزل در دینداری است.
یادگار امام راحل دوری از منیت و روی آوردن به اخلاق را نخستین شرط توفیق روحانی در جامعه عنوان کرد و گفت: شرط اساسی توفیق سخن و تبلیغ این است که مردم احساس کنند سخنی که می شنوند دارای نفع و فائده به حال آنها است.
وی تشریح کرد: اینکه پیامبران در زندگی خود به مردم می گویند؛ "ما اجر نمی خواهیم" برای این است که مخاطب مطمئن باشد در سخن مبلغ نفعی برای خود مبلغ نیست.
سیدحسن خمینی در ادامه از عدم تناسب بین علت غایی و علت فاعلی در متون درسی حوزه علمیه به عنوان یک مشکله جدی یاد کرد و اظهار داشت: غایت طلبگی ، حضور در میان مردم و هدایت آنها به دین الهی است. در حالیکه بستر این غایت در متون درسی حوزه فراهم نیست.
وی تاکید کرد: درسهایی که طلبه ها یاد می یگیرند برای توفیق یک روحانی در جامعه کافی نیست آنچه مردم را به سوی دین خدا فرا می خواند اخلاق طلبه است در حالیکه آنچه در حوزه یاد گرفته است، فقه و اصول است.
یادگار امام ادامه داد: امام قبل از تدریس فقه و اصول ، معلم اخلاق بود. شناخت اهمیت اخلاق در اندیشه امام، نقطه بزنگاه حضور روحانیت در جامعه است.
حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی با بیان اینکه روحانیت نباید برای تبلیغ دین هیچ انتظاری از مخاطبان خود داشته باشد، گفت: تفاوت پیامبران و فیلسوفان در این است که فیلسوفان دانایان جامعه بودند اما پیامبران دانیانی بودند که دانائیشان آمیخته به دلسوزی بود.
یادگار بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی در ادامه اظهار داشت: اگر جامعه در سیمای یک انسان، اخلاق پیامبری ببیند، تابع می شود.، راه می افتد و حرکت می کند.
سیدحسن خمینی با بیان اینکه روحانیت باید پاسخگوی نیاز جامعه خود باشد، به تعریف روشنفکر پرداخت و گفت: روشنفکر آن کسی نیست که الزاما حرف نو می زند روشنفکر کسی هست که نیاز نوین جامعه خود را می فهمد و پیرامون آن حرف می زند.
وی دومین شرط توفیق روحانیت را شناخت نیاز روز دانست و اظهار داشت: متاسفانه بخشی از روحانیون پیرامون درد روز و با ادبیات روز سخن نمی گویند.
یادگار رهبر کبیر انقلاب اسلامی خاطرنشان ساخت: تمایز امام با اقران خود در فقیه، فیلسوف، عارف، و سیاستمدار بودن ایشان نبود، تمایز در این بود که نگاه امام به دین و برداشت وی از اسلام کاریکاتوری نبود.
وی با بیان اینکه در جامعه کنونی بسیاری از مسلمانان ، اسلام کاریکاتوری دارند، خاطرنشان ساخت : باورهای ما با دین الهی تناسب ندارد. گناهانی که اشد هستند کم اهمیت تلقی می شوند. دروغ، غیبت و تهمت امری عادی شده است.
سیدحسن خمینی تطابق گفتار و کردار روحانیت با نیاز روز را رمز موفقیت این طبقه در دهه های چهل و پنجاه دانست و خاطرنشان ساخت: پیش از انقلاب روحانیت گفتار خود ا مطابق خواسته های جامعه و نیاز مردم تنظیم کرد و پیشتاز مسائل سیاسی و اجتماعی جامعه خود شد. آن روز مردم با ظلم مبارزه می کردند همراهی روحانیت باعث گرایش آنان به دین شد.
یادگار امام در ادامه به تشریح دلایل توفیق آیت الله خاتمی پرداخت و اطهار داشت: شرط نخست توفیق آیت الله خاتمی پا بر نفس کذاشتن ، خود ندیدن و پایبندی به مبانی اخلاقی بود.
وی ادامه داد: آیت الله خاتمی گرفتار مسائل عادی نبود که امروز ما بر دور خود تنیده ایم. آزاداندیشی و دروی از جمود شرط دوم موفقیت ایشان بود.
سیدحسن خمینی در پایان با اشاره به پیام تسلیت رهبر کبیر انقلاب اسلامی به مناسبت رحلت آیت الله خاتمی، این پیام را عجیب و حاوی نکات ارزنده زیادی دانست و گفت: آیت الله خاتمی مبارزه را در اوج مبارزه می فهمید. روسنفکر بود و مطابق نیاز زمان سخن می گفت. اندیشمندی دینی بود که اگر دینداری می کرد در راستای تعالی جامعه بود.
یادگار امام راحل پنجشنبه شب نیز در مراسم یادبود آیت الله خاتمی در مصلای اردکان در اجتماع پرشور مردم این شهر گفت: بزرگداشت آیت الله خاتمی اگر چه تذکار این عالم بزرگ است اما بیش از آنچه آن بزرگوار به این بزرگداشت نیازمند باشد جامعه به این تذکارها نیاز دارد. همانطور که عزارداری سیدالشهدا نه نیاز اباعبدالله که نیاز همیشگی ما است.
یادگار امام افزود: جامعه ما محتاج این است که مردم در مناسبتهای مختلف دور هم جمع شوند و به یاد فضیلتهای گذشتگان سخن بگویند و سخن بشنوند.
وی اظهار داشت: اگر سنت تعظیم شعائر نبود امروز بسیاری از معارف به دست ما نمی رسید. باید یاد آیت الله خاتمی به عنوان یک ضرورت برای امروز و فردای جامعه مطرح شود.
یادگار امام راحل با بیان اینکه اردکان در ذهن ها تداعی گر عبادت ، صفا و صمیمیت است، گفت: آیت الله خاتمی یک روحانی و یک شخصیت دیندار بود قبل از هر چیز یاد و نام این بزرگوار نور ایمان، معنویت، جوهره دینداری ، خداباوری و خداترسی را در دلها زنده می کند.
گفتنی است، مجمع بزرداشت بیستمین سالیاد آیت الله روح الله خاتمی، پنجشنیه 30 آبان با حضور شخصیت های مطرحی از سراسر کشور و با سخنرانی آیت الله مصطفی محقق داماد، آیت الله موسوی بجنوردی، حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی، حجت السلام المسلمین سیدمحمدخاتمی، دکتر داوری اردکانی و حجت الاسلام والمسلمین فاضل میبدی برگزار شد.
همچنینین به این مناسبت پنجشنبه شب مراسم یادبودی با قرائت نماز مغرب و عشاء به امامت یادگار امام و، سخنرانی وی در مصلای اردکان با حضور پرشور مردم این شهر برگزار شد.
در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمد خاتمی و حجت الاسلام و المسلمین محمد مقدم سخنزانی کردند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.