رئیس جمهور تلاش در مسیر خودکفایی را گامی عملی در مبارزه با استکبار و قدرتهای بزرگ دانست و با بیان اینکه روابط دولت با شرکتهای دانش بنیان و نوآفرین سهل تر خواهد شد، تاکید کرد: هدف تحریم ها، کاستن از رشد فناوری است و ما باید از تحریمها به عنوان فرصتی برای رشد فناوری ها در کشور بهره گرفت.

به گزارش جماران، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی روز شنبه در جمع مدیران شرکتهای دانش بنیان و نوآفرین گفت: آمریکا زمانی با جذب متخصصان دنیا پیشرفت کرد که دورش دیوار نکشیده بود و هر کشوری دور خود دیوار بکشد نابود می شود و پیشرفت نمی کند.

رئیس‌ جمهور آزادی اندیشه را اولین زیربنا برای پیشرفت در عرصه‌های مختلف علمی، اجتماعی و سیاسی دانست و اظهار داشت: معتقدیم پیشرفت در علم و فناوری در سایه آزادی اندیشه و محیط مناسب انجام می‌گیرد و دولت، حکومت و نظام موظف هستند این زیرساخت را فراهم سازند.

دکتر روحانی پارک فناوری پردیس را یکی از مراکز بسیار ارزشمندی که می‌تواند مبدأیی برای تحولات بسیار خوب ‌باشد، توصیف کرد و گفت: طی 5 سال گذشته اقدامات بسیار خوبی در حوزه علم و فناوری انجام شده که بیشترین مسئولیت آن بر دوش شرکت‌های دانش‌بنیان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بوده است و در این عرصه تمام دستگاه‌ها و ارگان‌ها به طور شبانه‌روزی در تلاش و کوشش بوده‌اند تا زیربنای لازم را برای حرکت فناورانه بوجود آورند.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه آزادی اندیشه اولین زیربنا برای رشد و توسعه فناورانه می‌باشد، گفت: باید شرایط و محیط آزاد برای طرح فکر و ایده در زمینه‌های مختلف اجتماعی، سیاسی و علمی در کشورمان وجود داشته باشد.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه علم و دانش پایه اصلی فناوری است، اظهار داشت: برای اینکه روند علم و دانش شتاب پیدا کند، باید در دانش‌های پایه رشد یابد و چنانچه در علوم پایه رشد نکنیم، ستون‌های اصلی برای ایجاد ساختمان بر روی آن وجود نخواهد داشت.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه اگر استاد دانشگاه و دانشجو برای بیان دیدگاه‌ و اظهارنظر خود آزاد نباشد، امکان پیشرفت نیز وجود ندارد، خاطرنشان کرد: هنوز هم فکر نمی کنم آن میزان آزادی که در دوران خودمان در 40 الی 50 سال گذشته در حوزه علمیه قم وجود داشت، در دانشگاه‌های ما وجود داشته باشد. در آن دوران در حوزه علمیه یک عالم و استاد، تمام علمای بزرگ و نظرات آنها را نقد می‌کرد و کنار می‌گذاشت و گاهی حتی دیدگاهی که بر روی آن علما و فقهای بزرگ اجماع داشتند به راحتی توسط مدرس رد می‌شد و نام بزرگترین فقها را می‌آوردند و می‌گفتند که اشتباه کردند و در همان جلسه شاگرد نیز به راحتی اظهارنظر مدرس را مورد اشکال قرار می‌داد.

دکتر روحانی گفت: دولت مهم‌تر از آماده‌سازی زیرساخت‌های فیزیکی موظف است زیرساخت‌های حقوقی را فراهم سازد، چرا که یک فناوری و اختراع برای به ثبت رسیدن با ده‌ها پیچ و خم حقوقی و مقرراتی مواجه است، لذا دولت و مجلس باید زیرساخت‌های حقوقی و مقرراتی را با کمک یکدیگر بوجود بیاورند و چنانچه این زیرساخت‌ها، آماده باشد، دانشجو و محقق می‌تواند در محیط مناسب به رشد و شکوفایی برسد.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه رشد فناوری به پیوستگی و وابستگی نیاز دارد، گفت: اگر ارتباط علم و فناوری با دانشگاه، صنعت، تولید و بازار ضعیف باشد، آن فناوری نمی‌تواند به راحتی توسعه پیدا کند و چنانچه در اینگونه ارتباط اشکالی وجود داشته باشد، بی‌تردید روند رشد را محدود و کند می‌کند.

دکتر روحانی با بیان اینکه بالاترین نشاط را گروهی برخوردار هستند که خلاقیت دارند، اظهار داشت: باید به محقق و دانشجو فرصت خطا و جبران آن داده شود و بایستی همه فرصت‌ها را برای نسل جوان فراهم آورد، چه بسا ممکن است محققی در یک فناوری به نتیجه نهایی نرسد، اما باید فرصت و امکانات لازم را مجدداً برای فعالیت وی فراهم سازیم تا به نتیجه مطلوب نایل آید.

رئیس جمهور افزود: در دوران جنگ تحمیلی بسیاری از کارها به نتیجه نهایی نمی‌رسید، اما وقتی حوصله، فرصت و امکانات بعدی را برای انجام آن کار فراهم می‌کردیم، نتیجه نهایی نیز حاصل می‌شد.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه شرایط امروز کشور هم خوب و هم سخت است، اظهار داشت: یکی از اعتقادات و باورهای دولت از ابتدای کار در سال 92 تاکنون بر این بوده که علم نیز همانند هنر، فناوری، اخلاق و ایمان، مرز نمی‌شناسد و مؤلفه‌های علمی در همه جای دنیا یکسان است و مرزی ندارد.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: در حوزه فناوری نیز مرز معنا ندارد و کمتر فناوری است که صد در صد آن را یک فرد و یا یک کشور به طور کامل در اختیار داشته باشد و چه بسا برخی از قطعات یک محصول را از سایر کشورها تأمین می‌کنند و این نیازمند وجود ارتباط با سایر کشورهاست.

دکتر روحانی با تأکید بر ضرورت وجود ارتباط سهل با دنیا، گفت: یکی از وظایف دولت برقراری ارتباط سهل با جهان است؛ در چنین شرایطی برخی از کشورها به فکر احداث دیوار در مرزهای خود افتاده‌اند که در تأمین بودجه آن با کنگره با مشکل مواجه هستند، اینها همچنین برای ویزا و علم نیز قائل به مرز و دیوار هستند در حالی که نمی‌دانند تمام پیشرفت‌هایشان در سایه این بوده که دیوار نداشتند.

 رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اگر آمریکا رشد و پیشرفت دارد این پیشرفت با حضور ملیت‌های کشورهای مختلف در این کشور بوجود آمده است و زمانی به مرز علم و دانش و پیشرفت رسیدند که دیوار نداشتند.

دکتر روحانی تصریح کرد: هر کشوری اطراف خود دیوار بکشد بدون تردید رشد و پیشرفت نخواهد کرد لذا باید بتوانیم با متفکرین و دانشمندان کشورهای مختلف و همسایه رابطه نزدیک داشته باشیم.

رئیس جمهور افزود: بسیاری از فناوری‌های جدیدی که در داخل کشور ساخته می‌شود، ضمن تأمین نیاز داخلی باید صادر شود و این زیربنای دیگری است که دولت باید آن را ایجاد کند و فضای مناسب را برای ارتباط با جهان آماده سازد.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه امروز کشورمان با فشار و تحریم مواجه است، گفت: برخی کشورها می‌دانند که راه کند کردن روند رشد و پیشرفت، تحریم و بستن راه‌ها است؛ البته این کار آنها ضمن ایجاد مشکل انگیزه‌‌هایی را در داخل کشورمان تقویت می‌کند تا بخاطر فشار تحریم، قطعه‌ای که آن را وارد می‌کردیم، بتوانیم آن را در داخل کشور تولید کنیم و در این راستا صنعت ما باید جرأت استفاده از محصولات داخلی را داشته باشد.

 خبر تکمیل می شود...

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.