علینقی حیدریان روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: خشکسالی و کاهش بارندگی در دوره کوتاه مدت 10 ساله به بیش از 20 درصد از عرصه های بیایانی این استان خسارت وارد کرده است.
وی اظهارداشت: اکنون به دلیل خشکسالی و کاهش بارش باران، میزان پوشش گیاهی در مناطق بیابانی استان کاهش چشمگیری یافته است و این امر می تواند در طولانی مدت به تشدید تخریب اراضی ملی در منطقه منجر شود.
وی خاطرنشان کرد: بیش از 500 هکتار از عرصه های بیابانی شهرستان های آرادان و گرمسار با چالش کم آبی و تخریب مواجه است که باید با افزایش پوشش گیاهی و کاشت بوته از تشدید این بحران جلوگیری کرد.
حیدریان ادامه داد : چالش کم آبی و خشکسالی در 2 میلیون هکتار از عرصه های بیابانی سمنان می تواند به تشدید پدیده بیابانزایی و فرسایش بادی و مهاجرت از مناطق روستایی به شهر را به همراه داشته باشد.
مدیرکل منابع طبیعی سمنان اضافه کرد : در چند سال گذشته در بیش از پنج هزار هکتار از عرصه های بیابانی سمنان تاغ کاری شد که خشکسالی های پی درپی موجب شد تا این گونه های گیاهی رشد نکند.
وی تصریح کرد : عرصه های بیابانی شهرستان های دامغان، گرمسار و آرادان در مجاورت با کانون فرسایش بادی قرار دارد و افزایش پوشش گیاهی می تواند از تشدید این پدیده جلوگیری کند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان با اشاره به اهمیت رعایت برخی موارد پیشگیرانه تخریب بیابانی از سوی دامداران سمنان، تصریح کرد : چرا دام در عرصه های بیابانی با افزایش ریزگردها و افزایش بیابانزایی رابطه مستقیمی دارد و دامداران باید مناطقی دیگری را برای تامین علوفه دامی در نظر بگیرند.
حیدریان بیان داشت : 29 کانون فرسایش بادی در سمنان فعال است که اگر رویه اصولی و دقیق برای رفع این بحران صورت نگیرد، در آینده شاهد افزایش تخریب عرصه های طبیعی استان به خصوص مناطق گرمسار، دامغان و آرادان خواهیم بود.
به گزارش ایرنا، از 9.7 میلیون هکتار وسعت استان سمنان، 55 درصد را نواحی بیابانی و خشک، 38.5 درصد را مراتع، 2 درصد را اراضی کشاورزی و 3.6 درصد را هم جنگل تشکیل می دهد.
استان سمنان هشت شهرستان با بیش از 700 هزار نفر جمعیت دارد.
6026/7339
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.