به گزارش ایرنا، استان سمنان دارای سه و نیم میلیارد تن ذخیره زمین شناسی و بیش از پنج هزار و 500 میلیون تن ذخیره قطعی معدنی دارد و تعداد 561 واحد معدنی در این استان برای چهار هزار و 200 بهره بردار این واحدها اشتغال ایجاد کرده است.
همچنین استان سمنان با 561 معدن رتبه پنجم و از نظر استخراج رتبه 6 کشور را دارد.
به گفته کارشناسان، در دولت دهم حدود 60 درصد از معادن سمنان نیمه فعال یا غیر فعال بود که اکنون با درایت دولت تدبیر و امید این رقم به کمتر از 25 درصد رسیده است.
براساس آمار تاکنون حدود 102 واحد صنعتی نیمه فعال و غیرفعال سمنان حدود سه هزار میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید دریافت کردند که این امر گامی در افزایش توسعه و اشتغال در استان به حساب می آید.
ارایه تسهیلات رونق تولید به ارزش سه هزار میلیارد ریال و رفع کمبود آب و مشکلات زیرساختی حدود 40 واحد معدنی سمنان به تاکید مسوولان امر رونق جان دوباره به این بخش اقتصادی اشتغال آفرین استان در دولت تدبیر و امید بخشیده است.
به گفته مسوولان امر، فرسودگی تجهیزات معدنی یکی از مشکلات این بخش است که با این که فرآوری محصولات معدنی می تواند راهگشای اقتصاد و اشتغال پایدار در استان باشد اما، فرسودگی ماشین آلات موجب شده مدت زمان برداشت کاهش داشته و یا در بهترین شکل ممکن مواد معدنی به صورت خام به فروش برسد.
همچنین کمبود آب، نبود نقدینگی و بازار فروش از دیگر مشکلات واحدهای معدنی سمنان بوده که به گفته کارشناسان رفع این چالش به رونق اقتصادی در استان منجر می شود.
استاندارسمنان روز جمعه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به کمبود آب در بخش معدن استان گفت: 86 درصد مصرف آب استان مربوط به بخش کشاورزی است که این امر اتخاذ تدابیر لازم برای صرفه جویی مصرف آب در این بخش از سوی مسوولان مربوط را می طلبد.
سیدشهاب الدین چاوشی افزود: مجوزهای جدید برای بهره برداری از معادن استان ارایه می شود که این امر منوط به واحدهای واگذارشده و به بهره برداری نرسیده از ادوار گذشته خواهد بود.
وی با اشاره به ماده 43 قانون برنامه ششم توسعه ، خاطرنشان کرد: برای ارایه مجوز به فعالان اقتصادی در بخش معدن باید بخشی از سرمایه این افراد در بانک های استان سپرده گذاری شود .
استاندار سمنان تصریح کرد : نبود نقدینگی و بازار فروش مواد معدنی با توسعه واحدهای فرآوری برطرف می شود و به غیر از چند واحد تولید کاشی و سرامیک ، هیچگونه واحد فرآوری دیگری در بخش معدن سمنان وجود ندارد.
چاوشی با بیان این که ،معادن استان باید آماده ارایه به بهره برداران و سرمایه گذاران شود، ادامه داد : معادن و ذخایر معدنی سمنان ظرفیت ویژه ای دارد که استفاده نشده است.
وی اضافه کرد : به گفته کارشناسان مربوط و براساس آمارسنجی حدود 80 درصد از مواد معدنی سمنان به صورت خام به فروش می رسد که این امر در دراز مدت نه تنها به افزایش اشتغال در سمنان نمی انجامد بلکه اقتصاد این استان را به نابودی می کشاند.
چاوشی تصریح کرد : راه اندازی واحدهای فرآوری نیاز کنونی بخش معدن سمنان است و رفع این بخش از مشکلات معدن داران سمنان در برنامه های اجرایی استانداری سمنان قرار دارد.
استاندار سمنان گفت : در 2 سال گذشته حدود سه هزار میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید به واحدهای معدنی سمنان پرداخت شد که این اقدام گام مثبت دولت تدبیر و امید برای افزایش رونق اقتصادی در استان است.
استان سمنان یکهزار و 700 پروانه بهره برداری در بخش صنعت و معدن و بیش از 40 هزار بهره بردار در بخش های مختلف کشاورزی دارد، سهم اشتغال استان سمنان در بخش صنعت و معدن بیش از 38 درصد و در کشاورزی بیش از 14 درصد و تولید ناخالص استان سمنان در حدود 18.2 درصد مربوط به بخش کشاورزی و حدود 22 درصد مربوط به بخش صنعت و معدن است.
یکهزار و 800 واحد تولیدی و صنعتی در استان فعالیت دارد.
7339/6026
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.