به گزارش ایرنا ،محمدرضا خباز روز یکشنبه در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان در سالن مدیریت بحران ، تغییر الگوی آبیاری از روش غرقابی به سیستم نوین را بسیار مشکل دانست و افزود : تغییر الگوی آبیاری برای کشاورزی که بیش از نیم قرن با روش های سنتی زمین خود را آبیاری کرده نیازمند برنامه ریزی و آموزش است و باید در یک برنامه و به صورت کاملا کارشناسی و علمی انجام و به گفتمان و فرهنگ تبدیل شود.
وی اظهارداشت : با توجه به این که کشور ما دارای کمبود منابع آبی و خشکسالی است و میزان بارندگی سالانه کاهش یافته، استفاده بهینه از منابع موجود و تغییر الگوی آبیاری بخش کشاورزی امری ضروری است.
وی بر انسداد چاه های غیرمجاز و مهار آب های هرز در استان برای رفع بخشی از مشکل کم آبی تاکید کرد و گفت : خوشبختانه تعداد چاه آب کشاورزی غیر مجاز به حداقل رسیده و استان در این بخش نسبت به سایر استان ها در وضعیت مطلوبی قرار دارد.
استاندار سمنان نصب کنتورهای هوشمند و فهام را یکی از راه کارهای مدیریت منابع آبی استان برشمرد و افزود : استان سمنان در این بخش اقدامات خوبی انجام داده و بنا بر گزارش رسیده عمده چاه های آب کشاورزی مجهز به کنتورهای هوشمند و حجمی شده است.
خباز با بیان این که همدلی و همزبانی ویژه ای برای رفع مشکل کم آبی و خشکسالی در استان وجود دارد، تصریح کرد : در بحث تأمین و استفاده بهینه از منابع آب در این استان نیازمند هم افزایی و همراهی مردم در همه بخش ها و دستگاه های اجرایی مرتبط هستیم ضمن این که می توانیم نسخه جدیدی برای حل بحران آب تهیه و ارایه شود.
وی با اشاره به گزارش سازمان زمین شناسی درباره آخرین وضعیت فرو نشست زمین در کشور و استان سمنان، ادامه داد : باید مطالعات دقیق تری از وضعیت دشت های استان انجام و میزان فرو نشست زمین در آنان مورد بررسی قرار گیرد.
زندیه وکیلی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان هم در این نشست، بر تغییر الگوی کشت بخش کشاورزی و کاشت محصولات کم آب بر با توجه به موقعیت و شرایط هر منطقه تاکید و اضافه کرد: خوشبختانه دولت برای تامین هزینه آبیاری تحت فشار تسهیلات خوبی را به کشاورزان پرداخت می کند.
وی بیان داشت : با اجرای سیستم آبیاری تحت فشار در بخش کشاورزی حداقل تا 50 درصد در مصرف آب صرفه جویی خواهد شد.
در این نشست که جمعی از مدیران کل دستگاه های اجرایی استان حضور داشتند، گزارشی از بارندگی هفت ماه سال آبی استان ارایه و سازمان زمین شناسی نیز گزارشی از وضعیت فرو نشست زمین بیان کرد.
استان سمنان دارای یک میلیارد و 250 تا 300 میلیون متر مکعب آب زیرزمینی و سطحی است که 87 درصد از آب استحصالی در این استان کویری، در حوزه کشاورزی، چهار درصد در بخش صنعت و 9 درصد نیز در بخش شرب به مصرف می رسد.
از 26 دشت موجود در استان سمنان 13 دشت نقطه بحرانی و ممنوعه برای برداشت تشخیص داده شده که هرگونه برداشت آب در این دشت ها ممنوع است و سایر دشتها با وجود ممنوعه نبودن، فاقد ظرفیت آبی است.
استان سمنان 9.7 میلیون هکتار وسعت دارد و بیش از پنج میلیون هکتار کویر و 352 هزار هکتار عرصه های جنگلی است، از یک میلیون و 660 هزار تن محصولات کشاورزی در استان سمنان 734 هزار تن تولیدات زراعی است.
استان سمنان بیش از 40 هزار بهره بردار حوزه جهادکشاورزی دارد.
7470/6026/
خبرنگار: علیرضا عربی **انتشار دهنده: جانعلی فتحی.
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.