معصومه منظمی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، بیان داشت :جنگل‌کاری مشارکتی با هدف احیا، غنی سازی و ترمیم رویشگاه‌های جنگلی و مرتعی، برای اولین بار به غیر از هفته منابع طبیعی و روز درختکاری، همزمان با سراسر کشور در منطقه شرق حاجی آباد اعلا درشهرستان سمنان با حضور مسئولان و سازمان‌های مردم نهاد و همیاران طبیعت شروع شد .

وی ادامه داد: درختان تاغ ۲ سال اول کاشت برای سازگاری با محیط نیازمند مراقبت و آبیاری هستند که این نگهداری با کمک پیمانکار انجام می‌شود.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سمنان با بیان اینکه نهال‌های تاغ و آتریپلکس آماده کشت در داخل استان تهیه شده است، خاطرنشان کرد: برای کاشت و تهیه نهال در ۲۰۰ هکتار از عرصه‌های بیابانی این شهرستان در حدود سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار درنظر گرفته شده است.

منظمی تصریح کرد: نهضت درختکاری به منظور حفظ، احیا و غنی سازی و ترمیم رویشگاه‌های جنگلی و مرتعی حفظ ذخایر ژنتیکی و افزایش پوشش گیاهی، حساس کردن جامعه به اهمیت درخت در حال اجرا است.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سمنان تصریح کرد: طرح نهضت درخت‌کاری اقدام بزرگی برای جلوگیری از نابودی منابع طبیعی و کمک به حفظ نشاط و فضای سبز است و باید نهضت درخت‌کاری به عنوان یک فرهنگ در جامعه نهادینه و تداوم یابد.

امسال، برای اولین بار به غیر از هفته منابع طبیعی و روز درختکاری، اجرای «نهضت درختکاری» از ۱۴ آذر ۹۸ با شعار «نهال‌کاری همگانی برای ایرانی سرسبز» ۳۳۷ هزار و ۴۰۰ اصله نهال در وسعت ۲ هزار و ۴۱۸ هکتار از مناطق جنگلی استان سمنان کاشته می‌شود که مقدمات برای کاشت درختان از ۲۰ روز پیش شروع شده و با توجه به تغییرات اقلیمی اکنون زمان مناسبی برای کاشت درخت است.

ایران ۳۲ میلیون هکتار اراضی بیابانی دارد که بیش از ۶ میلیون هکتار آن کانون‌های بحرانی بیابانی است و بیش از ۲۰ میلیون هکتار در معرض فرسایش بادی قرار دارد که اگر به آن توجه نکنیم، قابلیت تبدیل شدن به کانون بحران را دارد.
اکنون نه تنها سمنان بلکه استان‌های حاشیه کویری گرفتار پدیده بیابانزایی، فرسایش بادی و ریزگرد هستند که محیط زیست و منابع طبیعیِ این مناطق را دچار چالش جدی کرده و یکی از راهکارهای مقابله با پیشروی کویر حفظ پوشش گیاهی و افزایش آن است.

یک میلیون و ۱۱۷ هزار و ۹۷۴ هکتار از مساحت شهرستان سمنان را عرصه‌های منابع طبیعی تشکیل می‌دهد که از این میزان ۳۵۸ هزار و ۱۰۶ هکتار در حوضه سیل خیز قرار دارد و اجرای طرح‌های آبخیزداری مانند نهال‌کاری موجب کاهش سرعت سیلاب و مهار روان آب‌، جلوگیری از فرسایش خاک و کاهش خسارت ناشی از سیل می‌شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.