اگر می خواهید به موفقیت برسید این تکنیک ها را فرا بگیرید

تقلید کردن از افراد موفق و با اعتماد به نفس در این مرحله کمک زیادی به شما می‌کند.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، از شیوه رفتاری آنهایی که قبول‌شان دارید، الگوبرداری کنید. چنین افرادی معمولا افکارشان را واضح و با جرأت بیان می‌کنند.

چگونه اعتماد به نفس را به دست آوریم؟ 

1- خودآگاهی و خویشتن‌شناسی خود را افزایش دهید:  

وقتی به خودتان اعتماد می‌کنید و تصویر مثبتی از خودتان را در یک قاب زیبای خودآگاهی می‌گذارید، اعتماد به نفس‌تان اوج می‌گیرد. برای رسیدن به خودآگاهی بیشتر، زمانی را به یاد آورید که در مورد خودتان بهترین احساس را داشتید و این احساس را مرتبا در ذهن‌تان تکرار کنید؛ خصوصا وقتی که تلاش می‌کنید تا به موفقیت برسید.

دفتر وقایع روزانه‌‌تان به شما کمک می‌کند تا مسیر افکار و احساسات خود را دنبال کنید. در حین نوشتن به جای جملات و عبارات منفی از جملات مثبت استفاده کنید. مثلا در جایی که نوشته‌اید «من نمی‌توانم این کار را انجام دهم» بنویسید: «من قبلا این کار را انجام نداده‌ام، ولی مطمئنم که می‌توانم آن را یاد بگیرم» 

2- از افرادی که قبول‌شان دارید، الگوبرداری کنید: 

تقلید کردن از افراد موفق و با اعتماد به نفس در این مرحله کمک زیادی به شما می‌کند. از شیوه رفتاری آنهایی که قبول‌شان دارید، الگوبرداری کنید. چنین افرادی معمولا افکارشان را واضح و با جرأت بیان می‌کنند. آنها به هنگام سخن گفتن به خوبی از حرکات دست و صورت خود بهره می‌گیرند تا تأثیر بیشتری روی شنونده داشته باشند و به این ترتیب اهداف خاص خود را نشانه می‌گیرند.

تصویری را که از خودتان در ذهن دارید، شبیه آنها کرده و آنقدر روی رفتارهای‌شان تمرکز کنید تا ملکه ذهن‌تان شوند. این رفتارهای مثبت با وجود آنکه تقلیدی هستند، به شما کمک می‌کنند تا به طور ذهنی با آنها خو بگیرید و بعد از مدتی بخشی از شخصیت خودتان شوند. احساسا و رفتارهای مثبت، ترشح اندورفین‌ها (مواد شیمیایی مغز) را افزایش می‌دهند و شما احساس خوشایند خوب بودن خواهید داشت.

3- روی قدرت‌ها و توانایی‌های‌تان تمرکز کنید، نه ضعف‌ها و ناتوانی‌ها:

اگر درک واقع‌بینانه‌ای از قدرت‌‌ها و توانایی‌های خود داشته باشید و آنها را در جهت اهداف معنادار و مهم به کار بگیرید، ابزار قدرتمندی در اختیار خواهید داشت و این ابزار اعتماد به نفس شما را می‌سازد شما کاری را انجام می‌دهید که می‌دانید در آن کار توانایی و قدرت لازم را دارید؛ همین مسأله به شما حس بهتر بودن می‌دهد و با کمک این حس، اعتماد به نفس‌تان نیز بیشتر و در نتیجه رسیدن به هدف آسان‌تر می‌شود.

پس اولین کاری که باید در این مرحله انجام دهید، کشف و شناسایی توانایی‌های فردی‌تان است.

توانایی و قدرت انسان‌ها شامل چهار بخش اصلی می‌شود 

1-  استعدادها و توانایی‌های ذاتی

2-تحصیلات و دانش اکتسابی 

3-تجربیات حاصل از زندگی

4- مهارت‌‌ها

 

استعدادها و توانایی‌های ذاتی

به چیزی گفته می‌شود که به طور فطری آن را دارید و حتی گاهی اوقات خودتان هم از آن بی‌خبرید. حتما این اتفاق برای شما هم پیش آمده که برخی کارها را به طور طبیعی خوب انجام دهید، در حالی که اطرافیان علی‌رغم تلاش بیشتر نتوانند مثل شما در آن زمینه به موفقیت دست یابند و با تعجب از خودتان بپرسید: «چرا آنها نمی‌توانند از پس چنین کار ساده‌ای برآیند؟»  

تحصیلات و دانش اکتسابی 

به شما کمک می‌کند تا توانایی‌‌تان را بسازید و به آگاهی برسید، با داشتن آگاهی و تمرین درست، می‌توانید صلاحیت و شایستگی خود را بروز دهید. به این ترتیب حس و حال بهتری خواهید داشت؛ حسی که اعتماد به نفس شما را بالا می‌برد.  

تجربیات حاصل از زندگی

به دست آوردن تجربه و استفاده از آن به رشد توانایی‌ها کمک می‌کند. تجربه کردن یعنی قرار داشتن در مرحله‌ای بالاتر از حرف و سخن. وقتی که از جزئیات کاری آگاهید و در اتفاقات زندگی حضور واقعی داشته‌اید، یعنی تجربه لازم برای انجام آن کار را دارید. این ابزار قدرتمند، توانایی شما را بالاتر می‌برد.  

مهارت‌ها 

برخی روانشناسان می‌گویند برای به حداکثر رساندن توانایی‌ها، باید از نیروهای فردی (نیروی پیش‌برنده، نیروی تجزیه‌کننده، نیروی رابطه‌گر و نیروی سازمان‌دهنده) بهترین استفاده را کرد. مثلا نیروی پیش‌برنده به شما این حس را می‌دهد که در نقطه صفر هستید و باید تلاش کنید تا چیزی را به دست آورید که از خودتان احساس رضایت بیشتری کنید.

نیروی تحلیل‌کننده، شما را به چالش با دیگران برمی‌انگیزد. هر ادعایی را به راحتی نمی‌پذیرید و برای رسیدن به حقایق، عقاید و نظرات دیگران را تحلیل و بررسی می‌کنید. نیروی رابطه‌گر به شما حس ایجاد رابطه با دیگران را می‌دهد. دوست دارید توضیح دهید، میزبان شوید، صحبت کنید و بنویسید.

عقاید و نظرات در ابتدا خشک و بی‌جان هستند و شما احساس می‌کنید باید به آنها روح دهید تا انرژی بگیرند و زنده شوند و شما را به هیجان بیاورند. پس آنها را در میان دیگران از حالت سکون خارج کرده و با روحی که به آنها داده‌اید، بیان‌شان می‌کنید. برای این منظور نیاز دارید با دیگران رابطه برقرار کنید. نیروی سازمان‌دهنده شما را در نقش یک راهنما قرار می‌دهد تا با موقعیت‌های پیچیده روبه‌رو شوید، تطبیق دهید، تنظیم کنید و از کنترل و مدیریت خود لذت ببرید.

خود را آماده موانع احتمالی کنید

حتی اگر موانع ناامید کننده و بازخوردهای منفی در طول مسیر، آزارتان می‌دهد، باز هم تسلیم نشوید. برای رسیدن به اطمینان و اعتماد به نفس، سماجت و پایداری لازم است. انتظارات خود را بر پایه واقعیت‌های زندگی قرار دهید. مثلا فردی که به تازگی تجربه طلاق داشته، نمی‌تواند انتظار داشته باشد که همه‌چیز بلافاصله به حال اول خود باز گردد.

انتظارات غیرواقعی و بی‌جا گاهی شما را به شدت تحت فشار می‌گذارند. این را بدانید که برای رسیدن به هر چیز ارزشمندی باید بهای آن را بپردازید و رسیدن به اعتماد به نفس بیشتر، ارزش سماجت و پایداری را دارد.

 

دیدگاه تان را بنویسید