این دانه قاتل فشار خون و کلسترول بالا است

دانه های کنجد بسیار مغذی هستند، تنها 100 گرم از این دانه ها می توانند 573 کیلو کالری انرژی داشته باشند.

لینک کوتاه کپی شد

جی پلاس، دانه های کنجد حاوی تقریبا 50 گرم چربی است که حدود 85 درصد چربی های سالم هستند. این دانه ها همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین B6، تیامین، نیاسین، کلسیم، مس، منیزیم، آهن و فسفر هستند.

دانه های کنجد، خاصیت های فراوانی برای سلامتی دارند، همچنین مصرف کنجد برای زیبایی پوست و مو بسیار مفید است و به درمان برخی از بیماری ها کمک شایانی می کند.

دانه های کنجد ممکن است که کوچک باشند اما مزایای زیادی برای سلامتی دارند. دانه کنجد از گیاه کنجد گرفته شده است و یکی از قدیمی ترین گیاهان روغنی در جهان محسوب می شود. بسیار مقاوم است و میتواند در انواع شرایط آب و هوایی رشد کند. این دانه ها بسیار کوچک هستند، حدود 2 میلیمتر عرض و 3 تا 4 میلی‌متر طول دارند.

در اصل آنها بومی هند و قسمتی از آفریقا بوده اند، اکنون بسیاری از کشور های دیگر نیز آنها را به خوبی کشت می کنند. اگر چه این دانه ها روغنی است، اما محتوای چربی آنها تا حد زیادی سالم است به همین دلیل به عنوان یکی از روغن های سالم برای پخت و پز در سراسر جهان استفاده می شود. دانه های کنجد را می توان بدون پوست یا با پوست تهیه کرد.

ارزش تهیه دانه های کنجد:​

دانه های کنجد بسیار مغذی هستند، تنها 100 گرم از این دانه ها می توانند 573 کیلو کالری انرژی داشته باشند. همچنین حاوی تقریبا 50 گرم چربی است که حدود 85 درصد چربی های سالم هستند. این دانه ها همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین B6، تیامین، نیاسین، کلسیم، مس، منیزیم، آهن و فسفر هستند.

ارزش غذایی کنجد:

اول از همه کنجد حاوی سسامولین و سسامیناند، دو فنول مهم و مفید بر سلامت انسان است. این دو فنول به درمان بسیاری از بیماری ها کمک می کند، به عنوان مثال سطح کلسترول و فشار خون را کاهش می دهد.

مطالعات حیوانی نشان می دهند که جذب ویتامین E را افزایش می دهد و کبد را از آسیب های رادیکال محافظت می کند.

2. دانه های کنجد یک منبع فوق‌العاده از مس هستند.

مس به عنوان یک ماده معدنی مهم به افرادی که دچار آرتریت روماتوئید هستند کمک می کند. همچنین یک ضد التهاب و آنتی اکسیدان قوی است که علائم درد و تورم ناشی از بیماری ها را کاهش می دهد. 100 گرم از دانه های کنجد تازه، حدود 435 درصد از مصرف روزانه مس را تامین می کند.

3. دانه های کنجد مقدار زیادی از مواد معدنی را نیز دارد.

آهن (182 درصد) که در درمان کم خونی توصیه می شود.

منگنز (107 درصد) که دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی است.

کلسیم (98 درصد) که باعث تقویت استخوان ها می شود.

منیزیم (88 درصد) که نه تنها از فعالیت ماهیچه های قلب حمایت می کند بلکه جذب کلسیم را افزایش می دهد.

روی (70 درصد) که سیستم ایمنی را تحریک می کند و به کاهش عفونت کمک می کند.

4. سایر مواد مغذی مهم در دانه های کنجد عبارتند از :

تیامین (ویتامین B1)

پیریدوکسین (ویتامین B6)

نیاسین (ویتامین B3)

فولات (ویتامین B9)

تمام این ویتامین های B به بدن کمک می کند تا کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین ها را متابولیزه کند و آنها را به انرژی تبدیل نماید.

5. دانه های کنجد یک منبع خوب از فیتواسترول ها

ساختار شیمیایی فیتواسترول ها شبیه کلسترول است. همانطور که می تواند کلسترول را کاهش دهد از مشکلات مرتبط با قلب و عروق مانند فشار خون بالا و آترواسکلروز جلوگیری می کند، سیستم ایمنی را بهبود می بخشد و برخی از سرطان ها را از بین می برد.

به همین دلیل گنجاندن میوه ها، سبزیجات، آجیل، دانه ها و به خصوص دانه های کنجد در رژیم غذایی حیاتی است.

6. دانه های کنجد سرشار از فیبر هستند.

رژیم غذایی حاوی فیبر به کاهش سطح کلسترول کمک می کند تا مانع جذب چربی ها توسط روده شود.

مزایای سلامتی استفاده از کنجد

1. رژیم گیاهی با پروتئین بالا

کنجد، منبع خوبی از پروتئین رژیمی است و اسیدهای آمینه با کیفیت، 20% این دانه را تشکیل می دهند. بنابراین، کنجد برای قرار گرفتن در رژیم گیاهی با پروتئین بالا، عالی است. فقط باید دانه های کنجد را روی سالادها، سبزیجات و نودل های خود بپاشید.

2. کنجد از دیابت جلوگیری می کند:

کنجد، دارای منیزیم و دیگر مواد مغذی است که با دیابت مبارزه می کنند. استفاده از روغن کنجد به عنوان تنها روغن خوراکی، در کاهش فشارخون و گلوکز پلاسما در افراد دیابتی حساس، مؤثر است.

3. کنجد برای کاهش فشار خون:

امروزه افزایش فشار خون مشکل سلامتی، میان زنان و مردان در گروه های سنی مختلف بسیار شایع است.

 مطالعات نشان داده اند که استفاده از روغن کنجد می تواند پرفشاری خون را کاهش دهد. منیزیم موجود در این روغن به کاهش فشارخون کمک می کند.

طیف گسترده مواد معدنی و ویتامین های موجود در این روغن، می تواند به تقویت سیستم ایمنی تان کمک کند. آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی کنجد، در مبارزه با عناصر سرطان زا، به بدن کمک می کنند. فیتات موجود در کنجد، به داشتن خواص ضدسرطانی معروف است.

 

دیدگاه تان را بنویسید