بیشتر مدارس موجود در ایران حاصل ساختمانهای بنایی هستند که زلزله های قوی و متوسط می تواند صدمات و خسارات جبران ناپذیری را بر این گونه سازه ها وارد کنند از طرفی با توجه به این که خرابی و جایگزینی این ساختمانها به دلایل بسیاری امکان پذیر نیست و از طرفی جان دانش آموزان در میان است احتیاج به مقاوم سازی این گونه ساختمانها بیشتر احساس می شود و ایمنی مدارس میزان تلفات در حوادث را به حداقل می‌رساند.
طبق آخرین آمار اعلام شده از سوی سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در بازدید میدانی از مناطق زلزله زده کرمانشاه و ارزیابی انجام شده،‌ مدارس تخریب شده و آسیب دیده استان کرمانشاه به 70 مورد افزایش یافته است که از این تعداد 37 باب مدرسه شهری و 33 باب روستایی است که در مجموع مشتمل بر 400 کلاس درس است و اگر مقاوم سازی به موقع انجام شده بود شاهد این میزان تلفات نبودیم.
زلزله کرمانشاه یک تجربه ای برای کل کشور بود که برای کاهش تلفات جانی و مالی مقاوم سازی خانه ها و مدارس انجام شود تا در مواقع زلزله شاهد تلفات زیادی نباشیم و این در حالی است که علی عسگری مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان زنجان می گوید: در حال حاضر 150 مدرسه فرسوده با عمر 20 تا 40 سال در استان وجود دارد که نیاز به مقاوم سازی و نوسازی با اعتباری بالغ بر 50 میلیارد تومان است و درحال حاضر نیز به دلیل نبود اعتبارات کافی امسال هیچ مقاوم سازی در مدارس استان انجام نمیشود.
وی می افزاید: طبق گزارش و بررسی های کارشناسان که از مدارس بازدید داشتند در حال حاضر ساختمانهای مدارس استان تا وقوع زلزله های شدید هیچ خطری ندارد.
به گفته عسگری در سال جاری حدود یک میلیارد و 400 میلیون تومان اعتبار که از اوراق اسناد خزانه دولت (که بیانگر تعهد دولت‌ به بازپرداخت مبلغ اسمی آنها در آینده است) برای نوسازی و مقاوم سازی مدارس استان تخصیص یافت که این مبلغ بابت بدهی پیمانکارانی که از سالهای قبل در راستای مقاوم سازی همکاری داشتند پرداخت شد و امسال هیچ مقاوم سازی و نوسازی مدرسه در استان نداشتیم.
این در حالی است که به گفته یعقوبعلی عبادی معاون پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش استان، در حال حاضر 600 فضای آموزشی یعنی 26 درصد از مدارس در سطح استان نیاز به مقاوم سازی داشته و 350 فضای تخریبی که 16 درصد از مدارس استان را تشکیل میدهد وجود دارد که هر ساله براساس اولویت و نیاز به مقاوم سازی تخصیص اعتبار می یابد و فضاهای تخریبی از طریق دارایی و تملکاتی که انجام میشود مقاوم سازی شده و نوسازی مدارس نیز توسط اداره نوسازی مدارس و مجمع خیران استان و با همکاری بانک ملی انجام می شود.

14 پروژه نیمه تمام
در برخی از شهرهای استان، مدارسی که توسط خیرین و دولت به صورت مشارکتی ساخته می شود به‌ دلیل نبود اعتبارات نیمه‌کاره مانده‌اند، به طوری که خیر مدرسه‌ساز تعهدش را انجام داده اما چون بخش دولتی سهم خود را پرداخت نکرده، کار ساخت این مدارس به اتمام نرسیده است.
علی اکبر فاضلی مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه ساز استان زنجان با بیان اینکه از سال 77 در استان 274 مدرسه با هزینه 116 میلیارد تومان توسط خیرین احداث شده است، بیان می کند: در حال حاضر مشکل عمده در ساخت مدارس مشارکتی توسط خیرین و اداره نوسازی مدارس 14 پروژه است که برخی از آنها تا 7 سال از شروع پروژه گذشته نیمه تمام مانده¬اند که برای ادامه پروژه به سرمایه دولت نیاز است و مجمع خیران نیز بر اتمام پروژه ها تاکید و پیگیری می کند.
مدارسی که توسط خیرین احداث می شود به 2 صورت مشارکتی و یا شخصی است. مدارس مشارکتی مابین اداره نوسازی مدارس استان و مجمع خیرین ساخته می¬شود که هزینه بیش از 50 درصد ساخت را خیران مدرسه ساز بر عهده میگیرند که هم اکنون بیشتر آنها نیمه کاره مانده اند و علاوه بر آن مدارسی نیز وجود دارد که تمام هزینه ساخت را خیر پرداخت میکند و به اسم آن خیر مدرسه تمام می شود.
فاضلی با اشاره به اقدامات خیرین مدرسه ساز می گوید: از شروع کار مجمع خیرین در زنجان 274 مدرسه، 4 نمازخانه و 2 سالن ورزشی در زنجان احداث شده و امسال نیز 4 مدرسه در شهرهای زنجان و ابهر به بهره¬برداری رسیده و همچنین 2 مدرسه در خرمدره و یک مدرسه در زنجان کلنک زنی شده است.

وسایل گرمایشی غیراستاندار نداریم
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان زنجان با بیان اینکه طرح استاندارسازی گرمایشی در مدارس از سال 91 در استان آغاز شده است، اظهار می کند: از سال 91 تاکنون طرح استاندارد سازی وسایل گرمایشی در 465 مدرسه اجرا شده و 118 مدرسه نیز در دست اجرا است که با تخصیص اعتبارات کافی تا دو سال اینده در تمام مدارس استان اجرا خواهد شد.
وی تاکید می کند: در حال حاضر وسایل گرمایشی غیر استاندارد در مدارس استان وجود ندارد به طوریکه درهمه مدارس یا از سوفاژ و یا بخاریهای گازی استفاده میشود و در روستاهایی که مجهز به گاز شهری نیستند از بخاریهای نفتی استاندارد و در مدارس یک کلاسه نیز از بخاریهای برقی استفاده می شود.
معاون پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش استان نیز در ادامه با بیان اینکه سیستمهای گرمایشی در مدارس استان به دو صورت مستقیم( سوخت وارد کلاس میشود) و غیر مستقیم(موتورخانه) است، می گوید: تمام سعی آموزش و پرورش استان استفاده از وسایل گرمایشی استاندارد در تمامئ کلاسهای آموزشی است که این وسایل تمام شاخص¬های استاندارد را داشته باشد.
وی با اشاره به مدرسه دخترانه بعثت که حدود یک هفته از این ماه بدون سیستم گرمایشی بوده و دانش آموزان آن مجبور به استفاده از پتو در کلاس های درس بودند، اظهار می کند: مشکل سیتم گرمایشی این مدرسه مربوط به بخش مرکزی و موتورخانه آن بوده که در حال حاضر با تعمیر بخش مرکزی آن گرما به کلاس های مدرسه برگشته است.
7312/8068
دریافت: حسن اکبری** انتشار دهنده: اسماعیل جهانبخش
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.