مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت زنجان روز شنبه در این خصوص به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هاری بیماری ویروسی سیستم عصبی مرکزی است و به دلیل کشندگی ۱۰۰درصد، یکی از مهمترین بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان است.

حسین معصومی افزود: این بیماری بطور معمول از طریق گازگرفتن توسط حیوانات هار و از طریق بزاق حاوی ویروس هاری به انسان و یا حیوان دیگر منتقل می شود و  بیشترین موارد حیوان گزیدگی و همچنین انتقال بیماری هاری به انسان توسط سگ اتفاق می افتد.

وی اضافه کرد:  ویروس هاری همچنین می تواند از طریق تماس بزاق حیوان هار با غشاهای مخاطی (چشم، دهان و ...) و یا پوست خراشیده شده و یا خراشیده شدن پوست بوسیله پنجه آغشته به بزاق حیوان هار، به انسان منتقل شود.

این مسئول ادامه داد: در صورت عدم مراجعه افراد حیوان گزیده و یا تماس یافته با بزاق حیوان، جهت دریافت خدمات درمان پیشگیری هاری، پس از مدتی (بطور معمول یک تا سه ماه) علائم بیماری در فرد ظاهر شده و بیمار در مدت کمتر از ۱۰ روز پس از بروز نشانه ها، دچار اغماء و مرگ می شود.

معصومی راههای پیشگیری و کنترل بیماری هاری  را  انجام واکسیناسیون و قلاده گذاری حیوانات صاحب‌دار و خانگی(سگ و گربه و ...)، جلوگیری از تردد حیوانات خانگی در معابر عمومی، کنترل جمعیت و واکسیناسیون سگ های ولگرد، کنترل بیماری هاری در حیات وحش خودداری افراد بویژه کودکان از تحریک کردن و نزدیک شدن به حیوانات (سگ و گربه ... ) ذکر کرد.

وی اظهار داشت: مراجعه سریع به مراکز درمان پیشگیری هاری در صورت حیوان گزیدگی و یا تماس مخاط و پوست خراشیده شده با بزاق حیوان (خدمات درمان پیشگیری هاری شامل شستشو و ضد عفونی محل زخم، تزریق واکسن و سرم ضد هاری و ... ) که در تمامی شهرستان ها در مراکز درمان پیشگیری هاری انجام می گیرد.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت زنجان ادامه داد: انجام واکسیناسیون هاری قبل از گزش، در افرادی که بیشتر با حیوانات سر و کار دارند (دامپزشکان، چوپانان، کارگران کشتارگاه ها، ماموران محیط زیست، کارکنان باغ وحش و... )  از جمله موارد پیشگیری است.

وی اضافه کرد: طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت هزینه اثر بخش‌ترین استراتژی جهت پیشگیری از ابتلای انسانها به هاری واکسیناسیون سگ‌ها است که از این رو شعار روز جهانی هاری در سال ۲۰۱۹ "، حذف هاری با واکسیناسیون" تعیین شده و هدف کلی در برنامه کنترل هاری طبق اعلام این سازمان حذف تمامی موارد مرگ انسانی در اثر ابتلای  به بیماری هاری ناشی از گزش سگ تا سال ۲۰۳۰ است.

به گفته معصومی، ۹۵ درصد  بیماری هاری در سطح جهان از طریق سگ به فرد منتقل می شود.

۹۶۴۶/۶۰۸۵

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.