مدیرکل بهزیستی استان زنجان روز شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به نقش مددکاران به عنوان برنامه ریزان در بازتوانی افراد آسیب دیده گفت: از ماموریت‌های خطیر سازمان بهزیستی آگاه سازی و کاهش آسیب‌های اجتماعی و ارتقای سطح دانش و آگاهی افراد در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی و حمایت از زنان سرپرست خانوار است.

محمد محمدی قیداری افزود: مددکاران اجتماعی از طریق ورود و مشاهده زندگی مددجو به طور مستقیم رفتارها و ارتباطات مددجو و خانواده وی را بررسی می‌کنند و به تشخیص و ارزیابی مشکل می‌پردازند و در صوت لزوم در محیط خانوادگی و اجتماعی مددجو تغییر بوجود می‌آورند.
وی اظهار داشت: هم اکنون در حوزه اجتماعی هفت هزارو ۶۸۶ پرونده مددکاری در سامانه این اداره کل ثبت شده که از این تعداد  پنج هزارو ۳۹۰ پرونده، مربوط به زنان و خانواده است که ۳۳ درصد از مجموع پرونده‌ها به تعداد ۳ هزارو ۶۳۸ پرونده خانواده‌هایی است که مستمری، دریافت می‌کنند.
این مسئول ادامه داد: در حوزه توانبخشی نیز بیش از ۲۰ هزار  پرونده تحت حمایت سازمان وجود دارد که ۱.۷ درصد از جمعیت کل استان را شامل می شود که ۲۶ درصد این افراد به تعداد بیش از ۱۱ هزار نفر از معلولان و بیماران اعصاب و روان مستمری بگیر  هستند.

وی اضافه کرد: تعداد ۵۷ مرکز غیردولتی ( روزانه، شبانه روزی، ویزیت در منزل و مرکز مراقبت در منزل و کلینیک) در حوزه توانبخشی وجود دارد که در مجموع ۷.۲ درصد معلولان شامل ۱۱ هزار و ۴۳۲ معلول از خدمات این مراکز بهره مند هستند و ثبت در لیست دریافت مستمری نیز بر اساس اعتبارات ابلاغی از سازمان بهزیستی کشور و بر اساس اطلاعات ثبت شده در پرونده مددکاری و با تایید مددکار انجام می گیرد.

محمدی افزود: اقدامات و حمایت های مالی تنها بخشی از فرایند ارائه خدمات مددکاری اجتماعی بوده و برای رسیدن به این هدف مددکاران اجتماعی اغلب باید توانایی های مددجو، خانواده، خویشاوندان، بزرگان محلی و سایر افراد تأثیر گذار جامعه را شناسایی و در راستای رفع مشکلات مددجویان استفاده کنند.
وی گفت: فراهم کردن زمینه‌های مشارکت خدمت‌گیرندگان در حل مسائل اجتماعی و اقتصادی مربوط به خود مهم است که تغییر نگرش جامعه هدف و منافع حاصل از خدمات، شناساندن استعداد قابلیت‌های فردی و جمعی جامعه هدف از جمله آن است.

به گفته این مسئول، مهیا کردن و تبدیل توانایی‌های بالقوه فرد به بالفعل، تلاش در جهت افزایش اعتماد به نفس و قدرت تصمیم‌گیری خدمت‌گیرندگان در حل مشکلات و  ایجاد زمینه‌های رشد استعدادها و مساعدت جهت ارتقای  دانش و آگاهی خانواده از دیگر اهداف اساسی مددکاری اجتماعی است.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان با اشاره به اینکه مددکاران اجتماعی دارای توانایی منحصر به فردی برای ارزیابی وضعیت و انتخاب بهترین مداخله ای که مناسب فرد و جامعه است، گفت: ضرورت معرفی فعالیت های مددکاری اجتماعی در رسانه های گروهی و تلاش در راستای شناسایی منابع گسترده اجتماعی، راه را برای اقدامات موثر مددکاران اجتماعی بیش از گذشته  هموارتر می کند.

۹۶۴۶/۶۰۸۵

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.