علی قره چه لو روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پائیز امسال سرشماری پرندگان مهاجر به صورت تخمینی انجام شد اما هفته آینده، سرشماری به صورت دقیق و کلی خواهد بود.
وی اظهار داشت: هرسال، دستور سرشماری پرندگان از سوی سازمان حفاظت محیط زیست، اعلام می شد اما امسال این کار توسط خود اداره کل انجام و پس از جمع بندی به سازمان مرکزی اعلام خواهد شد.
قره چه لو افزود: باکلان (قره غاز)، حواصیل و خانواده اردک سانان ازجمله اردک سرسبز، سرحنایی، نوک پهن و خوتکا، بیشترین گونه های پرندگان مهاجر در زنجان را تشکیل می دهد.
وی،تصریح کرد: امسال، براساس تدابیر اتخاذ شده و در سایه پایش های بهتر و بیشتر و حضور مدام محیط بانان در مناطق، شکار غیرمجاز پرندگان آبزی را نداشتیم و وجود امنیت زیستی و شرایط آب و هوایی مساعد و مناسب، افزایش مدت ماندگاری پرندگان مهاجر را موجب شده است.
رئیس اداره محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان، گفت: ماندگاری این پرندگان مهاجر در سد گلابر و منطقه حفاظت شده فیله خاصه، بیشتر از دیگر مناطق استان است.
قره چه لو یادآور شد: پارسال 6 هزار و 800 قطعه، سال 95 بیش از چهار هزار و 300 قطعه و سال 94 نیز 2 هزار و 300 قطعه پرنده مهاجر آبزی و کنار آبزی در مناطق مختلف استان زنجان، مشاهده و مورد سرشماری قرار گرفت.
وی تصریح کرد: رودخانه ها، سدهای طبیعی و مصنوعی متعددی در زنجان وجود دارد که پرندگان زیادی به صورت دائم و موقت در این مکان ها زیست می کنند و وجود هشت سایت پرنده، زمینه و بستر را برای زمستان گذرانی پرندگان مهاجر، دوچندان کرده است.
قره چه لو اظهار داشت: این سایت ها شامل سد تهم در شهرستان زنجان، سد قره تپه در منطقه حفاظت شده سرخ آباد و فیله خاصه در منطقه شکار ممنوع واقع در شهرستان های زنجان و طارم، سد گلابر در شهرستان ایجرود، سد خندقلو در شهرستان ماهنشان، سد قاهران (کهران) در ارمغانخانه و رودخانه قزل اوزن در شهرستان های ماهنشان و طارم، است.
وی افزود: برخی پرندگان مهاجر وارد شده به زیستگاه های زنجان پس از اقامت موقت به منظور زمستان گذرانی سفر خود را به سمت جنوب کشور از سر می گیرند اما برخی از گونه ها در صوت وجود امنیت و شرایط مناسب در این استان ماندگار می شوند.
قره چه لو اظهار داشت: هر سال در آستانه فصل زمستان، زیستگاه‌ های آبی استان زنجان پذیرای چندین گونه از پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی اعم از اردک سرسبز، سرحنایی، نوک پهن، قره غاز، غاز خاکستری، غاز پیشانی سفید، کاکایی، لک لک، انواع حواصیل، گاوچرانک، خوتکا، بوتیمار، درنا و اگرت می شوند.
6084/6085
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.