شهرستان ایذه به عنوان یکی از پر جمعیت‌ترین مناطق استان خوزستان و دروازه ورودی استان از ناحیه شرق و محور اتصال خوزستان به استان‌های چهارمحال و بختیاری و اصفهان همواره از نظر ترانزیت و حمل و نقل مورد توجه بوده و در کنار این مسئله وجود باغات و اماکن گردشگری در آن باعث شده که در طول ایام سال این شهرستان شاهد حضور جمعیت زیادی از هم استانی‌ها و هموطنانمان باشد.
باوجود این موارد، ایذه در هیچ کدام از مسائل زیرساختی از جمله جاده و بخش‌های بهداشت و درمان و... شاهد توسعه نبوده و در بسیاری از موارد عدم مطابقت امکانات با ظرفیت‌های شهرستان باعث نارضایتی شهروندان و مهمانان بوده است.
با این وجود بخش بهداشت و درمان شهرستان به عنوان اصلی‌ترین رکن سلامتی جامعه همواره در اولویت و ضروریات توجه بوده که متاسفانه در سال‌های اخیر به جز در یک مقطع زمانی بسیار کوتاه و در سه سال پیش دیگر، شاهد توسعه نبوده و داشته‌های گذشته نیز به دلیل استهلاک بالا رو به نابودی و بی‌کیفیت شدن رفته است.
با توجه به حضور مسئولان و نمایندگان مختلف در سال‌های اخیر انتظار می‌رفت هر کدام در زمان تصدی خود بر امور کاری اساسی و زیر ساختی برای برون‌رفت بهداشت و درمان شهرستان از وضعیت موجود بردارد تا که در چنین روزهایی که مساله و مشکلات اقتصادی در دولت‌ها به عنوان اصلی‌ترین معضل یاد می شود ایذه درگیر اولیه‌ترین ملزومات پزشکی و درمانی نباشد.
با وجود اینکه قائم مقام وزیر بهداشت سال گذشته در مراسم تودیع و معارفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز اعلام کرده بود به ازای هر 2 هزار نفر در کشور یک پزشک متخصص وجود دارد به این نکته می‌توان اشاره داشت که شاید وی از شرایط شهرستان ایذه و شهرهای مجاور آن با خبر نبوده و یا اینکه در این آمار شهرستان ایذه را فاکتور گرفته است و آمار ارائه شده باید به گونه‌ای بیان می‌شد که شاخص تعریف شده برای کشور به جز شهرستان ایذه لحاظ شده است.
با وجود جمعیت بسیار بالای ایذه، این شهرستان در تمام زمینه‌های تخصصی پزشکی دارای یک پزشک متخصص است که اغلب غیر بومی شهرستان هستند و گاها به دلیل رفتن به مرخصی، شهرستان در بخش مربوط به این پزشک محروم می‌شود.
سیر و سیاحت بیماران دارو به دست در مسیر ترمینال پیر و خسته شهر ایذه به مقصد مرکز استان و استان‌های همجوار را می‌توان به عنوان شاخص تعریف پزشک در ایذه تعریف کرد، جایی که به ازای هر 230 هزار نفر یک پزشک متخصص و گاها نیز بدون پزشک متخصص با بیماری‌ها دست و پنجه نرم می‌کند.
هر چند که گاها چند پزشک با هم به شهرستان ایذه وارد شده‌اند اما این مسئله را نمی‌توان به فال نیک گرفت زیرا اکثرا این افراد دانشجویان ترم آخر پزشکی بوده و برای انجام طرح پایان دوره تحصیلی خود و انجام کار آزمایشی برای آغاز فعالیت پزشکی به این شهرستان وارد می‌شوند و پس از دوره طرح خود نیز ایذه را ترک می‌کنند.
هرچند که از روزهای نخست فعالیت دولت قبل طرح توسعه نظام سلامت در کشور اجرایی شد، شهرستان ایذه تا دو سال پس از آغاز این طرح هیچ نشانی از این طرح ندید. پس از گذشت مدت زمان ذکر شده، چرخ لنگان طرح در این دیار نیازمند به پزشک به حرکت درآمد تا که تسکینی هر چند مقطعی بر دل‌های بیماران و شهروندان ببخشد.
عدم وجود پزشک متخصص در شهرستان باعث شد که بیمارستان قدیمی و تعطیل شده 17 شهریور شهرستان ایذه به کورسویی برای حضور بیماران نیازمندان به معالجه تبدیل شود. صفوف طولانی، تجمع بیماران و گاها موکول شدن نوبت‌ها به زمان دیگر به دلیل ازدحام باعث جان گرفتن دوباره پیکر از یاد رفته بیمارستان سابق شهر شد.
دیری نپایید که با غیبت پزشکان حاضر در طرح و کم شدن حضور آنها زمزمه‌ها مبنی بر شکست زود هنگام طرح توسعه سلامت در ایذه را بر سر زبان‌ها انداخت و این تا جایی پیش رفت که این روزها از آن حضور بیماران پشت درب اتاق نوبت پزشکان متخلف دیگر خبری نیست و به جز تعداد بسیار کمی از متخصصان دیگر پزشک معالجی به مانند روزهای نخست اجرای طرح در ایذه دیده نمی‌شود.
باوجود مشکلات بسیار زیاد شهرستان محروم ایذه در بخش پزشک متخصص، عدم وجود فضای کافی بیمارستان به یکی دیگر از بحران‌های درمانی آن تبدیل شد و با وجود تصویب طرح ساخت یک بیمارستان دیگر در شهر ایذه آن‌هم در سال‌های گذشته، این وعده و مصوبه هیچ‌گاه رنگ تحقق و به اجرا درآمدن به خود نگرفت تا که بر حسرت بیمارانی که گاها بر اثر نبود جا اتاق‌های بخش‌های مختلف در راهروهای بیمارستان شهدا بستری می‌شوند، افزوده شود.
سال گذشته پس از ترک شهرستان ایذه توسط مدیریت غیر بومی بیمارستان شهدای ایذه، این مرکز دیگر شاهد حضور یک فرد به عنوان سکاندار خود نبود تا که نارضایتی از وضعیت موجود با ترافیک بیماران به اوج خود برسد.
بدون شک با توجه به قرار داشتن در فصل گرم ضرورت توجه جدی به بخش‌های مختلف تنها بیمارستان ایذه بیش از هرزمان دیگری احساس می‌شود، جایی که عدم وجود ریاست در مرکز و اداری شدن زمان حضور مسئولان در بیمارستان باعث ایجاد مشکلات جدی برای مراجعه کنندگان و پرسنل در ساعات غیر اداری و روزهای تعطیل شده است.
در روزهای تعطیل هفته گذشته حضور میدانی خبرنگار این رسانه و گفت‌و‌گو با بیماران و همراهان نشان از عدم رضایت اکثریت مراجعه کنندگان از وضعیت موجود در تنها مرکز درمانی دولتی شهرستان ایذه داشت.
عدم توجه به پیش پا افتاده‌ترین ملزومات خدمت رسانی و رفاهی از جمله جولان آزادانه مگس‌ها در راهروهای گرم و بدون کولر بخش‌های مختلف، عدم وجود روشنایی کامل محیط بیرون بیمارستان، فقدان فضای سبز، صف بستن بیماران پشت درب تنها پزشک حاضر در اورژانس بیمارستان، سیستم نوبت‌دهی سنتی و معطل شدن همراهان بیماران اورژانس بیمارستان در صفوف طولانی و نامنظم، بوی نامطلوب محیط اورژانس و بیمارستان، جولان زباله‌های خشک و تر کف زمین بیمارستان، عدم نظارت بر وضعیت سرویس‌های بهداشتی و آلودگی آنها در بسیاری از مواقع و مجاورت آن با اتاق تزریقات که اغلب با بو همراه است و انباشت تجهیزات خراب و غیر قابل استفاده در مسیر تردد مراجعه کنندگان و موارد دیگری که هر کدام می‌تواند یک سوژه برای گزارشات چند سطری باشد که باعث ایجاد وضعیت بسیار نا‌مطلوب ارائه خدمات در این مرکز است.
از قسمت‌های مهم تبلیغاتی شهرستان ایذه که اغلب مواقع برخی از مسئولان شهرستان برای گزارشات صفحات اجتماعی خود در کنار آن اقدام به انداختن عکس‌های یادگاری می‌کنند را می‌توان به اورژانس بیمارستان شهدای ایذه اشاره کرد.
این اورژانس نزدیک به 3 سال پیش و در دوران ریاست سابق شبکه بهداشت و درمان شهرستان ایذه به تصویب رسید و کار آغازین آن برای ساخت انجام شد.
با وجود اینکه قرار بود این طرح در مدت زمان بسیار کمی برای ارائه خدمات اورژانسی به مردم شهرستان به بهره‌برداری برسد اینک در سومین سال کلنگ‌زنی خود در توقف کامل به سر می‌برد و برخی از مسئولان شهرستان با دادن القاب مختلف مانند بزرگترین اورژانس کشور و بزرگترین مرکز جنوب ایران با یک هزار و 600 متر مربع مساحت تنها به بار و غول‌سازی آن پرداخته‌اند.
این در حالی است که برخی از مسئولان شهرستان در ماه‌های پایانی سال 96 از بهره‌برداری آن تا پایان سال و عید نوروز امسال خبرداده بودند ولی باز هم این وعده به مانند بسیاری دیگر از وعده‌های صورت گرفته برای توسعه شهرستان ایذه بی‌نتیجه و در حد شعار باقی ماند.
این در حالی است که حال دیگر بخش‌های در دست ایجاد در بیمارستان شهدای ایذه بهتر از وضعیت موجود نیست.
این مشکلات در حالی در بخش‌های بهداشت و درمان ایذه رقم می‌خورد که متولیان امر در این شهرستان عدم وجود بودجه را دلیل اصلی عدم توسعه پروژه‌های در دست احداث می‌دانند.
با توجه به شرایط موجود در بخش بهداشت و درمان شهرستان ایذه لازم است که یک عزم بسیار جدی توسط وزارت بهداشت و شخص وزیر بهداشت که در چند سال اخیر با توجه به حضور چند بار خود در ایذه نشان داده است این شهرستان را به خوبی می‌شناسد، صورت گیرد تا این دیار و مردم نیازمندش از وضعیت نا به‌سامان بهداشتی و درمانی رهایی پیدا کنند، هر چند که با وجود هفتگی شدن تغییر مدیران در شهرستان ایذه در طول سال‌های اخیر انتصاب یک مدیر برای حل معضلات تنها بیمارستان شهر نمی‌تواند کار سخت و مربوط به اقدام وزیر باشد.
یکی از مراجعه کنندگان به بیمارستان شهدای ایذه در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس اظهار کرد:‌ چند روزی است که به دلیل بستری بودن یکی از اعضای خانواده‌ام در بیمارستان حضور دارم و تقریبا در طول روزهای اخیر در این مرکز حضور دارم.
وی با بیان اینکه این بیمارستان به هیچ‌وجه در حد نیازها و در خور مردم شهرستان ایذه نیست افزود: در این مرکز هر کدام از پرسنل حرف خود را می‌زند و کسی به عنوان مدیر مجموعه وجود ندارد که پیگیر کارها باشد تا مردم بتوانند برای رفع مشکلات خود به وی مراجعه کنند.
این شهروند ادامه داد: در روزهای اخیر به دلیل تعطیلات به جز در چند مورد، دیگر شاهد حضور هیچ مسئولی در این بیمارستان نبودم و به مانند من بسیاری دیگر از مراجعه کنندگان با مشکلات خود ساختند.
یکی از بیماران حاضر در بخش اورژانس بیمارستان شهدای ایذه در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس اظهار کرد: چند بار است که به دلیل مشکل قلبی مجبور به مراجعه به تنها مرکز اورژانس شهرستان ایذه می‌کنم ولی متاسفانه هر بار با مشکلات جدیدی مواجه می‌شوم.
وی ادامه داد: اغلب مواقع هنگام مراجعه به بیمارستان، پزشک در این مرکز نبود و در مطب شخصی مجبور به کار بود و از آنجایی که خود بیمارستان پزشک دیگری برای معالجه ندارد گاها تا 5 ساعت در انتظار پزشک می‌نشستم و از آنجایی‌که پرسنل حاضر در پاسخ نیازم می‌گفتند «ما کار خود را انجام داده‌ایم و باید پزشک کار ادامه معالجه و معاینه را انجام دهد»؛ من و همراهانم برای آمدن پزشک از مطب به بیمارستان التماس کرده‌ایم.
این شهروند ایذه‌ای گفت: این خدمات و امکانات در حد یک شهرستان با جمعیت بیش از 200 هزار نفر نیست و اینکه مردم شهرستان ایذه همچنان با امکانات گذشته خود در حال مداوا هستند عدم گزینش مسئولان کار بلد و ناتوانی داعیه‌داران انجام خدمت در این منطقه را نشان می‌دهد.
وی افزود: شاید انتظار اینکه ما از پزشک متخصص مشغول به کار در مطب خود بخواهیم به هر قیمتی بیماران خود را رها کرده و برای مداوای حال ما به بیمارستان مراجعه کند هم کار درستی نباشد و با این وجود لازم است تا با انجام رایزنی زمینه جذب پزشک متخصص تمام وقت در تنها بیمارستان شهر فراهم شود.
یکی دیگر از شهروندان ایذه‌ای در بیان مشکلات درمانی شهر و شخص خود می‌گوید: به دلیل عدم حضور برخی از پزشکان متخصص در شهرستان ایذه و سخت بودن دسترسی به آنها در صورت حضور، جهت درمان خود تحت نظر پزشکان استان اصفهان قرار گرفته‌ام.
وی با بیان اینکه تقریبا هر ماه یکبار مسیر پر از خطر و طولانی ایذه به اصفهان را برای انجام درمان خود پشت سر می‌گذارم گفت: با توجه به مشکلات موجود در بخش درمان شهرستان ایذه؛ عدم و جود پزشک کافی و مشکلات متعدد تنها بیمارستان شهر، من تنها برای انجام تزریقات و درمان بیماری‌های پیش پا افتاده‌ای به مانند سرماخوردگی در ایذه درمان می‌کنم.
این شهروند ادامه داد: مسئولانی که همواره در شهرستان ادعای این را دارند که بهترین در نوع خود هستند چرا این موضوع را در عمل نشان نمی‌دهند؟ بسیاری از شهرستان‌ها و مناطق که زمان زیادی از شهر شدنشان نمی‌گذرد بسیار بهتر از شهرستان ایذه که نام یکی از بزرگترین و قدیمی‌ترین شهرهای خوزستان را یدک می‌کشد عمل کرده‌اند.
وی افزود: تنها بیمارستان این شهرستان که اصلا وضعیت مناسبی ندارد و یکبار در پی ایجاد مشکل اورژانسی به آنجا منتقل شدم، با دیدن آلودگی روی زمین و زباله حاصل از درمان نفر قبل از من زیر تخت اورژانس این مساله را به مسئولان حاضر رساندم و با پاسخ جالب «فعلا تردد بالاست و تمیزکاری نداریم!» مواجه شدم که در نوع خود جالب و قابل تامل است.
این شهروند در پایان عنوان کرد: امیدوارم سرانجام یک مسئول دلسوز و پیگیر برای بخش‌های مختلف این شهرستان پای کار آید تا دیگر شاهد مشکلاتی وافر در حوزه‌های مختلف از جمله حوزه حساس سلامت نباشیم.
9887/6064
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.