به گزارش ایرنا غلامرضا شریعتی روز شنبه در حاشیه نشست بررسی طرح شورورزی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برای زهاب نیشکر لازم است فکری شود چراکه نمی‌توان همه آن را رها کرد زیرا زمین ها را تبدیل به نمکزار می‌کند.
وی افزود: تهدید دیگر کانون‌های ریزگرد و زمین‌های غیر قابل کشت هستند که حدود 35 هزار هکتار کانون های ریزگرد شماره یک و 2 را تشکیل می دهند.
استاندار خوزستان ادامه داد: با اجرای طرح شورورزی می توان علاوه بر ایجاد فرصت شغلی و تولید ثروت تهدیدات را نیز از بین برد.
وی بیان کرد: 35 هزار هکتار کانون ریزگرد وجود دارد که احیا و کنترل آنها حداقل 12 هزار فرصت شغلی مستقیم و غیر مستقیم ایجاد می کند که علاوه بر این می توان شرایط استان را از لحاظ مسایل زیست محیطی بهبود بخشید.
شریعتی افزود: از سال گذشته جلساتی برای تعیین تکلیف زه آبهای توسعه نیشکر برگزار و کارگروهی فنی، کارشناسی و حرفه‌ای متشکل از اساتید دانشگاه شهید چمران اهواز، مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و توسعه نیشکر انتخاب کردیم که امکان سنجی و مطالعات اولیه طرح شورورزی را انجام داده اند.
وی بیان کرد: امروز در نشست دیگری که درباره طرح شورورزی داشتیم بنا شد تا یک ماه آینده در جلسات کارشناسی همه مطالب مورد نقد قرار گیرد و پس از آن تصمیم گیری نهایی صورت گیرد.
استاندار خوزستان تاکید کرد: اجرای طرح شورورزی نیاز به بررسی های جامع تر و همه جانبه تری دارد و مسایل محیط زیستی باید حتما در آن لحاظ شود البته طرح های پایلوتی مثل کشت پنبه، جو، گندم و ابزی پروری با استفاده از زهاب ها آغاز شده است اما همزمان با طرح های پایلوت ها باید مطالعات نیز انجام شود که اگر به نتیجه برسد وارد فاز اجرایی می شویم.
به گزارش ایرنا در طرح شورورزی کشت آبزیان و گیاهان متحمل به شوری و شورپسند ،چگونگی استفاده از زهاب ها، و مقابله با تهدیدات کانون های ریزگرد اجرایی می شود.
شرکت توسعه نیشکر استان خوزستان به عنوان یکی از مهمترین شرکتهای مخرب محیط زیست در استان خوزستان به حساب می آید به طوریکه زه آب آن بسیاری از اراضی حاصلخیز استان خوزستان به تلی از نمک تبدیل کرده است.
7164/6002/6064
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.