رییس اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری شوشتر گفت: موزه ها در عصر حاضر جایگاه ویژه ای در توسعه و پیشرفت صنعت جهانگردی ایفا می کنند که علاوه بر جذابیت، عامل مهمی در معرفی فرهنگ و تمدن جامعه میزبان است.
علی محمد چهارمحالی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: موزه های محلی بیانگر و نمودار فرهنگ یک شهر و یا یک منطقه بوده و می توانند برای ثبت و حفاظت عناصر و پدیده های ارزشمند آن شهر یا منطقه به کار گرفته شوند.
وی ادامه داد: وجود اثر جهانی مجموعه سازه های آبی شوشتر، حدود 350 اثر ثبت ملی و 13 سند تاریخی، اهمیت احداث موزه را در شهر کهن و تاریخی شوشتر دوچندان می کند.
رییس اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری شوشتر افزود:باپیگیری انجام شده و همکاری مسئولان شوشتر، ساختمان قدیم شهرداری شوشتربه عنوان یکی از مکان های مناسب، برای راه اندازی موزه مدنظر است.
وی ادامه داد: امیدواریم با همکاری شهرداری و شورای اسلامی شهر موضوع واگذاری این ساختمان برای راه اندازی موزه پیگیری شود چرا که در صورت موافقت،اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خوزستان برای تجهیز و راه اندازی موزه در این مکان آمادگی کامل دارد.
شوشتر با بیش از 100 بنای آبی تاریخی متعلق به دوران های مختلف از شهرهای کهن ایران است. شاهکارهای مهندسی آب در این شهرستان، شوشتر را به عنوان موزه مهندسی آب ایران تبدیل کرده است.
سازه های آبی تاریخی شوشتر مجموعه ای به هم پیوسته از پل ها، بندها، آسیاب ها، آبشارها، کانال ها و تونل های عظیم هدایت آب هستند که در ارتباط با یکدیگر کار می کنند و در دوران هخامنشیان تا ساسانیان برای بهره گیری بیشتر از آب ساخته شده اند و در سفرنامه ژان دیولافوآ باستان شناس نامدار فرانسوی از این محوطه به عنوان بزرگ ترین مجموعه صنعتی پیش از انقلاب صنعتی یاد شده است.
آثار باستانی این سازه های آبی ،با عنوان «نظام آبی تاریخی شوشتر» به صورت یکجا به عنوان دهمین اثر ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو با شماره 1315 به ثبت رسیده اند.
7159/ 6037
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.