به گزارش ایرنا عیسی کلانتری بامداد سه شنبه در گفت و گو با صدا و سیمای مرکز خوزستان با تاکید بر اینکه وزرات نیرو باید هرچه سریعتر مطالعاتی درخصوص آخرین وضعیت آب کشور انجام دهد افزود: یکی از مهم ترین ایرادات ما اینست که برمبنای اطلاعات دهه 60 و 70 عمل می کنیم.
وی با انتقاد از اینکه مسئولان سه دهه گذشته نسبت به مساله محیط زیست بی توجه بوده اند گفت: در هیچ استانی حق آبه حفظ محیط زیست، تالاب ها و رودخانه ها رعایت نشده است.
کلانتری با تایید بر اینکه حفظ محیط زیست لازمه تضمین سلامت مردم است افزود: پیامد مشکلات زیست محیطی دیر نمایان می شود از همین رو کمتر مورد توجه قرار می گیرند.
وی خاطر نشان کرد: به طور نمونه در چند دهه گذشته برای تولید گوشت قرمز بیشتر فشار بیشتری به مراتع آوردیم که نتیجه آن کاهش پوشش گیاهی، فرسودگی خاک، خشکی درختان و ایجاد کانون های گرد و خاک است.
معاون رییس جمهور با اشاره به اینکه باید بپذیریم که در یک کشور خشک و کم آب قرار داریم اظهار کرد: باید توسعه کشور را متناسب با شرایط کم آبی تطبیق دهیم. دیگر نیامدن برف و باران استثناء نیست بلکه ترسالی در کشور یک استثناء است.
وی با بیان اینکه اگر قرار باشد کشور دچار کم آبی شود قطعا استان خوزستان باید آخرین استان در این خصوص باشد خاطر نشان کرد: در استان خوزستان بارش باران 90 درصد کمتر شده اما میزان آورد آب به این اندازه کم نشده است.

** سیاست های توسعه پایدار مورد توجه جدی قرار نگرفته است
وی با تاکید بر اینکه سیاست های توسعه پایدار مورد توجه جدی قرار نگرفته است اظهار کرد: برای سالیان متمادی منافع کوتاه مدت بر منافع بلند مدت بخشی مانند محیط زیست ترجیح داده شده است.
کلانتری معضل اصلی استان خوزستان را گرد و غبار عنوان کرد و گفت: مشکل کانون های گرد و غبار خارجی به زودی حل نمی شود و نیاز به همکاری نزدیک با کشورهایی مانند ترکیه، عربستان، عراق، اردن و سوریه دارد.
وی با اشاره به اینکه کانون های گرد و غبار داخلی نتیجه سیاست های اشتباه ما در طول دهه های گذشته بوده خاطرنشان کرد: تامین حق آبه محیط زیست مانند تالاب ها، رودخانه ها و عرصه ها به مراتب از تامین حق آبه کشاورزی مهم تر است.
معاون رییس جمهور تصریح کرد: طبق تجربه سال های گذشته فعال شدن کانون های گرد و غبار خارجی در فصل زمستان استثنا است اما امسال به دلیل کاهش بارش باران در کشورهای خارجی و عدم چسبندگی خاک شاهد توفان های گرد و غبار در این فصل از سال هستیم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور یادآور شد: حق آبه محیط زیست باید متناسب با آورد آب باشد. اگر قرار است آورد آب 50 درصد کاهش یابد حق آبه نیز به همین میزان کم شود نه آنکه به طور کلی حذف شود.
وی درخصوص کانون های داخلی گرد و غبار افزود: 350هزار هکتار از عرصه های شرق کارون محل خیزش ریزگردها است، پیش از احداث سدها به دلیل وقوع سیل در اراضی، خاک دچار چسبندگی شده و از گرد و غبار جلوگیری می شد اما درحال حاضر با ساخت سدها آب در این عرصه ها جریان نمی یابد.
معاون رییس جمهور گفت: از مردم و رسانه های استان خوزستان نیز انتظار می رود درخصوص تامین حق آبه زیست محیطی مانند حق آبه کشاورزی و صنعتی دغدغه داشته باشند.

** راه خلاصی از ریزگردها تامین حق آبه محیط زیست است
کلانتری راه خلاصی از ریزگردها را تامین حق آبه محیط زیست دانست و اظهار کرد: رییس جمهور طبق وعده ای که به مردم خوزستان داده اند پیگیر حل معضل گرد و غبار هستند و حتی اگر بودجه 150 میلیون دلاری صندوق توسعه ملی مصوب نشود از سایر منابع به دنبال جذب اعتبار هستند.
وی افزود: همچنین مبلغ پنج هزار میلیارد ریال برای مهار کانون های گرد و غبار کشور اختصاص یافته که بیشتر سهم آن برای کانون های خوزستان است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور تصریح کرد: شورای عالی مقابله با ریزگردها مدت پنج ماه است که با حضور رییس جمهور و هشت تن از وزیران در مرکز تشکیل شده که بخش عمده مصوبات آن به خوزستان اختصاص دارد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود یکی از اولویت های مهم ریاست جمهوری را مساله محیط زیست و مهار کانون های گرد و غبار خوزستان برشمرد و یادآور شد: در نامه من به رییس جمهور مطرح شد که خوزستان 2 و نیم میلیارد متر مکعب آب برای حق آبه زیست محیطی کم دارد.
کلانتری خاطر نشان کرد: همچنان معتقد هستم که با مدیریت صحیح منابع آبی می توان مسائل زیست محیطی را کنترل کرد.
وی درخصوص لزوم اصلاح مدیریت مصرف در بخش کشاورزی نیز گفت: در خوزستان زیرساخت های آبیاری نوین تاحدودی فراهم شده است از همین رو می توان به سمت تحویل حجمی آب به کشاورزان پیش رود تا در ازای هر هکتار محصول کشاورزی مقدار مشخصی آب به آنها تحویل داده شود.
بنابراین گزارش، استان خوزستان از جمعه گذشته برای چهارمین روز متوالی با پدیده گرد و غبار مواجه شده که این امر سبب تعطیلی مدارس، مراکز آموزشی و ادارات برخی شهرستان ها در سه روز گذشته شد.
رییس جمهوری در نشستی در روز دوشنبه، رییس سازمان حفاظت محیط زیست و وزیر جهاد کشاورزی را مامور سفر به خوزستان و رسیدگی به اوضاع و پیگیری طرح های مبارزه با گرد و غبار کرد.
/6002/9887
خبرنگار: ندا رضاپور**انتشار: کبری آقازری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.