رئیس مجتمع پتروشیمی کارون روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا از بارگیری اولین محموله محصول متیل دی فنیل دی ایزوسیانات (MDI )پتروشیمی کارون در خاورمیانه به کشور چین خبر داد.
افشین کیانی افزود: واحد MDI شرکت پتروشیمی کارون به صورت منحصر به فرد در خاورمیانه در سال 95 بعد از انصراف شرکت های سوئدی و آلمانی صاحب لیسانس،از شراکت با این شرکت به علت تحریم ها، با اتکا به دانش و فناوری داخلی به صورت رسمی به بهره برداری رسید که تولیدات این واحد، محصول MDI در 9 گرید KM-70,KM-100.UPMI,ESPMI,ETPMI,KP600,KP-200, ,LMDIB LMDIAهستند.
وی اضافه کرد: از میان گریدهای موجود فروش 2 گرید عمده و پرکاربرد پلیمریک MDI و پیور MDI در بازارهای داخلی و خارجی آغاز شده است. که از میان درخواست های متفاوت بازار خارجی اولین محموله 320 تنی این محصول گرید پلیمریک MDI برای اولین بار در خاورمیانه برای صادرات به کشور چین بارگیری شد.
رئیس مجتمع پتروشیمی کارون با اشاره به موارد کاربرد این محصول در تولید صنایع پایین دستی پتروشیمی خاطرنشان کرد: (MDI) با پلی ال واکنش داده و پلی یورتان را تولید می کند، فوم های سخت پلی یورتان عایق های حرارتی بسیار خوبی هستند که تقریبا در همه یخچال ها و فریزرها در سراسر جهان و نیز در عایق های حرارتی ساختمانی، صنعت خودورسازی و چرم استفاده می شوند. (MDI) همچنین در چسب های محکم صنعتی نیز کاربرد دارد که معمولا به عنوان چسب های قوی در بطری های چسب به دست مصرف کنندگان نهایی می رسند.
کیانی با بیان اینکه ظرفیت کلی تولید (MDI) در پتروشیمی کارون 40000 هزار تن در سال است گفت: با توجه به مصرف 20 هزار تنی این محصول در داخل کشور و همچنین مصرف 14 هزار تنی یک شرکت داخلی نیز از پیور MDI پیش بینی می شود 75 درصد تولیدات پتروشیمی کارون، این نیاز داخلی را پوشش دهد.
وی در ادامه با تأکید بر جلوگیری از خروج ارز از کشور و لزوم ارزآوری گفت: با وجود مصرف بالای بازار داخلی از محصول MDI پتروشیمی کارون اما به دلیل وجود محصولات وارداتی بسیار از این نمونه استقبال بازار داخلی از محصولات پتروشیمی کارون محدود بوده اما با توجه به تلاش های انجام شده در زمینه بازاریابی و اعتمادسازی و توانایی تولید محصول با توجه به نیاز مشتری در شرکت انتظار می رود در نیمه دوم سال جاری تغییر قابل توجهی در فروش داخلی صورت گیرد.
رئیس مجتمع پتروشیمی کارون در ادامه با تشریح اهمیت این محصول در جلوگیری از خروج ارز اظهار کرد: شرکت پتروشیمی کارون از معدود کارخانه هایی است که به جهت سختی فرآیند و زمان بر بودن تولید گریدهای مختلف آن، در مقایسه با 20 درصد ارزش افزوده سایر محصولات در کشور و خارج از کشور، ارزش افزوده 50 درصدی دارد که این خود تأثیر بسزایی در جلوگیری از خروج ارز از کشور به میزان 160 میلیون دلار و بالا بردن ارزش سهام شرکت که 98.5 درصد آن متعلق به پتروشیمی بندرامام بوده، دارد.
کیانی ادامه داد: در این صورت و افزایش ارزش افزوده محصولات، شرایط مساعدی در شرکت حاکم می شود که این باعث می شود ظرفیت تولید محصولات این شرکت افزایش یافته، قیمت و هزینه های جاری کاهش و سودآوری شرکت نیز افزایش می یابد که موجب توسعه و ارزش آفرینی بیشتر این شرکت می شود.
رئیس مجتمع پتروشیمی کارون در پایان اضافه کرد: محصول MDI هیچ مشابه دیگری در خاورمیانه ندارد که همین عامل باعث شده با ارائه این محصول با قیمت مناسب ارزش افزوده 50 درصدی را بالاتر از نرم بازار داخلی و جهانی صورت بگیرد و نقشی تعیین کننده در اقتصاد کشور و صنعت پتروشیمی داشته باشد. همچنین تولید این محصول اشتغال زایی 350 الی 400 نفری را به صورت مستقیم و 4 هزار الی 5 هزار نفری را به صورت غیرمستقیم به دنبال داشته باشد.
گفتنی است، شرکت پتروشیمی کارون اولین تولید کننده ایزوسیاناتها در خاورمیانه است. و با استفاده از گازهای کلر، منواکسیدکربن، هیدروژن و نیز تولوئن و اسید نیتریک قادر است انواع محصولات پایه ای و اصلی پتروشیمی را شامل انواع ایزوسیانات ها که دارای ارزش افزوده بالاتر بوده با کیفیت بسیار عالی تولید و به بازارهای داخلی وخارجی کند.
به گزارش ایرنا فاز 2 پتروشیمی کارون دارای پنج واحد است که عملیات پیش راه اندازی و راه اندازی آن از آبان سال 1394 با راه اندازی کامل 2 واحدهای آنالین و نیتروبنزن آغاز شد و عملیات پیش راه اندازی و راه اندازی سه واحد باقیمانده از اردیبهشت سال 95 آغاز شد و در نهایت در بهمن 1395 با تولید محصول MDI در گریدهای مختلف با خلوص مناسب به بهره برداری کامل رسید. شرکت پتروشیمی کارون ، نخستین و تنها تولید کننده ایزوسیانات ها درخاورمیانه است.
شرکت Chemature سوئد عملیات ساختمان و نصب پروژه MDI را در سال 1385 آغاز کرد ولی به دلایل مختلف طرح در سال 1388 بصورت نیمه تمام رها شد در فروردین سال 1393 تکمیل طرح تا مرحله پیش راه اندازی به شرکت خوارزمی پتروشیمی بندرامام واگذار شد. تمامی مراحل پیش راه اندازی و راه اندازی واحد تولید MDI با تولید محصولات مختلف میانی بدون حضور Licensor و با تکیه بر دانش، تجربه و تلاش شبانه روزی متخصصان پتروشیمی کارون

متیل دی فنیل دی ایزوسیانات به صورت علامت اختصاری (MDI) شناخته می شود و یک ترکیب آروماتیک از خانواده دی ایزو سیانات ها است.این ماده به دو شکل مونومریک و پلیمریک موجود بوده و در حالت مونومریک این ماده به صورت سه ایزومر (MDI2.2)، (MDI2.4) و (MDI4.4) موجود است. متیل دی فنیل ایزوسیانات (MDI) یک ترکیب آروماتیک از خانواده دی ایزوسیانات ها است.برای تولید (MDI) ابتدا بنزن به نیتروبنزن تبدیل شده و سپس در حضور کاتالایست مناسب آنیلین تولید می شود. آنیلین تولید شده در واکنش با فرمالدهید تولید PMA(پلی متیل دی آنیلین) کرده و در مرحله بعد PMA تحت تأثیر کربونیل دی کلراید تولید (MDI) می کند.
در پتروشیمی کارون (MDI) با 9 گرید تولید می شود، که شرایط نگهداری آنها با توجه به نوع گرید، از دمای زیرصفر تا 40 درجه سانتیگراد متفاوت است.
انجام شد.
9858/6002خبرنگار: آمنه محتشمی**انتشار :کبری آقازری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.