قاسم ساعدی روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه هم اکنون بسیاری از استان های کشور با معضل کمبود آب حتی در بخش تامین آب آشامیدنی رو به رو هستند اظهار کرد: استان خوزستان نیز از این قاعده مستثنی نیست و در بخش کشاورزی با محدودیت های آب مواجه است که برای برون رفت از این وضعیت و حداقل تعدیل این مشکل ، باید منابع آب را به درستی مدیریت کرد.
وی با بیان اینکه با انتقال بین حوضه ای آب مخالف است و چنین طرحی گره گشای مشکل کمبود آب در فلات مرکزی ایران نخواهد بود، افزود: متاسفانه در کشور ما به موضوع آمایش سرزمین که معطوف به ظرفیت های طبیعی و جغرافیایی هر منطقه است توجه نشده و همین مساله سبب بروز بحران آب در استان های واقع در فلات مرکزی شده است.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه احداث صنایع 'آب بر' در فلات مرکزی ایران اشتباهی راهبردی بوده است افزود: به علت استفاده بی رویه از آب های زیرزمینی در فلات مرکزی برای تامین آب صنایع ، هم اکنون با نشست زمین در این مناطق رو به رو هستیم و در این راستا ،برخی انتقال آب کارون به فلات مرکزی را چاره کار می دانند که چنین دیدگاهی علمی و سنجیده نیست.
ساعدی گفت: استان خوزستان خود با کمبود آب در بخش کشاورزی رو به رو است و آب موجود کفاف نیازهای کشاورزی استان به خصوص غرب استان نیست.
نماینده دشت آزادگان و هویزه در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه حق آبه تالاب های استان به علت کمبود آب تامین نشده و بخش های خشکیده این تالاب ها در سال های اخیر به کانون ریزگردها تبدیل شد خواستار تامین حق آبه تالاب های شادگان و هورالعظیم با هدف کاهش آثار منفی ناشی از ریزگردها شد.

*انتقال بین حوضه ای آب کارشناسی نیست
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه موضوع انتقال بین حوضه ای آب کارشناسی نشده است و مجوز زیست محیطی نیز ندارد بیان کرد: وزیر نیرو باید در آینده بتواند از اجرای این طرح غیرکارشناسی جلوگیری کند و منافع و مصالح کشور را در این خصوص در نظر بگیرد.
وی با بیان اینکه یکی از دلایل عدم رای اعتماد به حبیب الله بیطرف وزیر پیشنهادی رئیس جمهوری ، عدم شفافیت و اصرار بر ادامه طرح های انتقال آب بود افزود: چندین جلسه با آقای بیطرف برگزار کردیم ولی نتیجه ای برای اصلاح نظرات وی نداشت و نمایندگان نیز از اظهارات وی قانع نشدند.
ساعدی با بیان اینکه کشور با کمبود آب و نزولات جوی نیز رو به رو است افزود: وزارت نیرو باید به گونه ای برنامه ریزی کند که آب مورد نیاز هر استان را مطابق با نیازش تامین کند البته باید الگوی مصرف آب در بخش های کشاورزی ، صنعت و شرب تغییر یابد تا بتوانیم از این رهگذر تنش آبی برخی استانها را تعدیل کنیم.

* طرح آبرسانی غدیر می تواند مشکل کمبود آب در غرب خوزستان را برطرف کند
نماینده دشت آزادگان و هویزه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طرح آبرسانی غدیر می تواند به عنوان یک طرح راهگشا ، مشکل آب مناطق غربی استان خوزستان را تامین کند گفت: مجلس شورای اسلامی ، موضوع تامین اعتبار طرح آبرسانی غدیر را پیگیری خواهد کرد.
ساعدی افزود:خوشبختانه آب طرح غدیر به سوسنگرد و بستان رسیده و طبق برنامه آب غدیر به چذابه نیز منتقل خواهد شد تا امسال زائران اربعین از آب طرح غدیر که از کرخه تامین شده استفاده کنند.
وی با بیان اینکه مناطق غربی خوزستان از دیرباز با کیفیت نامطلوب آب آشامیدنی مواجه بوده ولی هم اکنون شرایط به طور نسبی بهتر شده است و مردم از آب باکیفیت تا حدود زیادی برخوردار شده اند افزود: بااجرای تونل آبرسانی از دریاچه دز ، کیفیت آب ساکنان مناطق غربی خوزستان در حد استاندارد جهانی خواهد رسید.
/6002/6065
خبرنگار:محمدرضا بنوره*انتشار : کبری آقازری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.