به گزارش ایرنا آتش زدن ضایعات در انبارهای ضایعاتی و اطراف آن مشکلات زیست محیطی بسیاری در شهر دزفول موجب شده است که همواره مورد اعتراض مسئولان محیط زیست بوده و در نشست های مختلفی مورد بحث قرار گرفته است .
معاون امور شهری شهرداری دزفول روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا از ساماندهی واحدهای ضایعاتی خبر داد و افزود:طرح تفکیک از مبدا در سال 90 در استان خوزستان آغاز شد و شهرستان دزفول جزو نخستین شهرها در اجرای این طرح بود.
محمد ابوالحلاج افزود:با ساماندهی این طرح زباله های خشک یا قابل بازیافت که به طلای کثیف معروف است بازیافت می شود ضمن اینکه زمینه ایجاد اشتغال را نیز فراهم خواهد کرد و تناژ زباله نیز در این شهرستان کاهش خواهد یافت.
وی گفت:در ابتدا آموزش چهره به چهره را در شهر آغاز کردیم و به افراد آموزش دادیم زباله های خشک را از زباله های خیس تفکیک کنند که به همین منظور چند غرفه بازیافت زباله در شهر راه اندازی شد و مردم به صورت هفتگی زباله های قابل بازیافت را جدا کرده و تحویل این غرفه ها داده و در عوض مواد شوینده خانگی تحویل می گرفتند.
وی افزود:فرهنگ سازی در این خصوص تداوم یافت و سطل های مخصوص زباله های خشک در ادارات و مدارس نیز تعبیه شد ولی به علت مهاجرت پیمانکار شهرداری به تهران در سالهای اخیر کار به کندی پیش رفت .
ابوالحلاج با بیان اینکه در نخستین گام برنامه ساماندهی خریداران دوره گرد ضایعات مدنظر بود گفت:استقرار واحدهای ضایعاتی در مبادی ورودی شهر علاوه بر زشت شدن منظر شهری باعث می شود برخی اقلام سرقتی نیز در این انبارها بفروش برسد .
وی آلودگی صوتی را یکی دیگر از مشکلات واحدهای ضایعاتی برشمرد و گفت:آلودگی صوتی ناشی از تردد خودروهای ضایعاتی در سطح شهر دزفول موجب سلب آسایش شهروندان شده و گاه مندی شهروندان را به دنبال داشته است.
معاون امور شهری شهرداری دزفول اظهار کرد:علاوه بر این اکثر افرادی که اقدام به جمع آوری ضایعات شهری می کنند غیربومی هستند و به علت اینکه ساماندهی نشده اند قابل شناسایی نیستند و اگر تخلفی مرتکب شوند امکان رصد و شناسایی آنها وجود ندارد.
وی ادامه داد:علاوه بر مشکلات بیان شده برخی زباله گردها برای دست یابی به زباله های قابل بازیافت سطل های زباله سطح شهر را زیرورو کرده و زباله ها را در خیابانها و معابر عمومی رها می کنند که این امر زیبنده نیست .
ابوالحلاج با بیان اینکه برنامه جامعی برای مدیریت پسماند در شهرستان دزفول در دست بررسی است که بزودی نهایی و اطلاع رسانی خواهد شد گفت:در نشستی که هفته گذشته برگزار شد از واحدهای ضایعاتی خواسته شد زیر پوشش شرکت پیمانکار شهرداری قرار گیرند تا دارای کد و قابل شناسایی شوند ضمن اینکه لباس فرم داشته باشند و برای فعالیت در مناطق مختلف شهر تقسیم بندی شوند ،ساعت کاری مشخص داشته باشند تا مزاحم استراحت شهروندان نشوند ،به جای بلندگو از ملودی خاصی استفاده کنند تا مردم با شنیدن صدای موزیک بدانند ضایعاتی وارد منطقه شده و در صورت داشتن ضایعات اقدام به تحویل و فروش آنها کنند.
وی افزود:با اجرای این طرح مواد بازیافتی برابر تعرفه به روز شده و مورد تایید شهرداری به پیمانکار موردنظر تحویل داده می شوند که این امر هم برای شهرداری درآمدزاست و هم برای ضایعاتی ها مفید است ولی برخی گاراژهای ضایعاتی به این طرح تمکین نمی کنند در حالی که شهرداری با اجرای این طرح به دنبال بیکارکردن آنها نیست بلکه ساماندهی آنها را مدنظر دارد.
معاون امور شهری شهرداری دزفول با تاکید بر اینکه شهرداری به دنبال بیکار کردن این افراد نیست گفت:در نشستی که با حضور نماینده فرماندار برای ساماندهی این واحدها برگزار شد طرح تبیین شد و تقریبا پذیرفته شد ولی برخی از واحدها به تصور زیان با اجرای این طرح مخالفت کردند لذا فرمانداری و نیروی انتظامی باید همکاری لازم را برای اجرای این طرح با شهرداری داشته باشند زیرا در حال حاضر این واحدها زیر پوشش هیچ اتحادیه یا صنفی نیستند.
حدود 100 واحد ضایعاتی در دزفول فعالیت دارند.
برخی متصدیان واحدهای ضایعاتی که مخالف اجرای طرح ساماندهی هستند روز یکشنبه در اعتراض به اجرای این طرح درب فرمانداری دزفول تجمع کردند.
7278/6068
خبرنگار:رقیه کردی-انتشار:محمدعلی فریدپناه
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.