به گزارش ایرنا دکتر سید مهدی حسینی زاده روز شنبه در همایش روز جهانی ایدز در سرسرای شهدای دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان کرد: از این تعداد افراد شناسایی شده، یک هزار و 950 نفر زیر مراقبت و یک هزار و 535 نفر زیر درمان هستند.
وی افزود: سه هزار و 410 نفر مبتلا به این بیماری در حوزه دانشگاه علوم پزشکی اهواز تخمین زده می شود که یک هزار و 44 نفر شناسایی ، 824 نفر زیر مراقبت و 658 نفر زیر درمان هستند.
حسینی زاده گفت: شایع ترین راه های انتقال درموارد شناسایی شده در کشور از طریق انتقال تزریقی 61.7 و جنسی 20.3 ، و در دانشگاه علوم پزشکی اهواز انتقال تزریقی 62.91 و انتقال جنسی 31.80 گزارش شده که در میان زنان 17.25 و در مردان 82.75 درصد است.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: افزایش موارد این بیماری از طریق انتقال جنسی رو به افزایش است که درصد زنان در این زمینه بیشتر است.
وی گفت: تعداد کل تست تشخیص سریع انجام شده اچ آی وی بر اساس گروه های هدف در دانشگاه علوم پزشکی اهواز در پارسال 74 هزار و 459 مورد بود که درصد نسبت انجام شده در زنان باردار از کل تست 47 درصد اعلام شد به گونه ای که از ابتدای برنامه با شناسایی زنان باردار اچ آی وی مثبت از ابتلا به 20 نوزاد جلوگیری شده است.
حسینی زاده اضافه کرد: امسال 21 مورد بیمار اچ آی وی مثبت در کمپ های ترک اعتیاد و سه مورد مادر باردار مثبت در مراکز جامع سلامت در خوزستان ثبت شده است.
وی گفت:حضور سازمان های مردم نهاد و همکاری برون بخشی در کمک به این دانشگاه برای موفقیت در کنترل و مهار این بیماری موثر است و بدون آن موفقیت حاصل نمی شود.

** پزشکان بیماران مبتلا به اچ آی وی را از مطب خود نرانند
حسینی زاده افزود: پزشکان هیچگاه نباید بیماران مبتلا را از مطب خود برانند چون با مراجعه به پزشکان دیگر و پنهان کردن بیماری، مشکلاتی ایجاد می شود.
رییس مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز با اشاره به فرصت ها و تهدیدات بیماری ایدز گفت: وجود این بیماری باعث شده علوم مختلف پزشکی جهش خوبی در زمینه های مختلف به ویژه در تولید داروهای ضد ویروسی، تشخیص بیماری و عفونت های فرصت طلب از جمله سرطان داشته باشد.
دکتر محمد علوی با اشاره به ابعاد اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی این بیماری بیان کرد: از نظر اجتماعی هنوز در جوامع بشری به این بیماران انگ می زنند که باید با رفتار صحیح برطرف شود.
وی افزود: از نظر اقتصادی، هزینه درمانی ایدز بالاست و بارسنگینی به جامعه تحمیل می کند و از بعد بهداشتی، گسترده ترین عامل پاتوژن(بیماری زا) در جهان اچ آی وی است.
علوی گفت: ویروس اچ آی وی ضعیف است و با رعایت اصول پیشگیری و تشخیص و درمان و قوی کردن خود از طریق شناخت بیماری قابل کنترل است.

** رعایت قانون ABCD برای پیشگیری
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: نخستین موج اپیدمی این بیماری در کشور ما گیرندگان فرآورده های خونی بودند و اعتیاد تزریقی و روبط جنسی در رده های بعدی هستند.
وی با تاکید بر رعایت قانون ABCD برای پیشگیری گفت: اجتناب از رفتار پرخطر شامل اعتیاد تزریقی ، نداشتن رابطه نامشروع جنسی، وفادار بودن به تعهدات در اول ازدواج، استفاده از کاندوم و مصرف داروها این قانون را در بر می گیرند.
3004/ 6037
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.