علی مبارکی روز یکشنبه در حاشیه تکمیل پیست اسب دوانی علی آباد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: این مسابقات در سه هفته متوالی در پیست سوارکاری علی آباد برگزار می شود که نخستین آن در روز چهارشنبه هفته جاری و دو مسابقه بعدی درروز های جمعه برگزار می شود.
وی ادامه داد: هیات سوارکاری و اداره کل ورزش و جوانان خراسان شمالی پیگیر این هستند که تاریخ این مسابقات در تقویم فدراسیون ثبت شود.
اجداد اسبان ترکمن ابتدا در اصطبل های سلطنتی قوم ماد پرورش یافته اند وسپس به خراسان منتقل شده اند.
برگزاری مسابقه و کورس های محلی نیز در منطقه جرگلان رونق بسیار دارد و بعضا بدون دخالت هیات سوارکاری به شکل سنتی برگزار می شود.
صنعت اسب، ثروت بزرگ و بکر شمرده شده که تولیدکنندگان اسب، نه تنها به سود اقتصادی دست نیافته اند بلکه در هجمه بی توجهی و بی اعتنایی ها رو به افول ر فته است.
اسب اصیل ترکمن جایگاه منحصر بفردی در کشور و خراسان شمالی دارد که نمی توان آن را انکار کرد اما این روزها، کمبودها، کاستی ها و بداخلاقی ها در جامعه و ناهماهنگی ها و بی توجهی ها در میان مسئولان سبب شده تا صنعت اسب در استان نتواند رشد و پیشرفت داشته باشد.
صنعت اسب ترکمن می تواند سبب افزایش درآمد روستاییان محروم به ویژه روستاییان راز وجرگلان باشد اما این بی توجهی ها سبب شد تا همان معدود کسانی که تلاش دارند تا این نژاد و ذخیره ژنتیکی استان را حفظ کنند در ادامه فعالیت های خود بی انگیزه و بی رغبت شوند.
در استان خراسان شمالی سه هزار سر اسب وجود دارد که یک هزار سر آن اسب اصیل ترکمن است.
اخبار خراسان شمالی را در کانال تلگرامی اخبار ایرنا خراسان شمالی به نشانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.