مجتبی محمدی روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ارائه تسهیلات اشتغال‌زایی و پذیرش مددجویان آزاد شده از زندان از سوی جامعه، موجب کاهش ۳ درصدی نرخ بازگشت آنها به زندان شده است.

وی از مسئولان و بانک های استان خواست تا برای ایجاد اشتغال و حمایت از مددجویان تسهیلات مناسبی در اختیار این قشر قرار دهند.

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان شمالی بر کاهش جمعیت کیفری و ایجاد اشتغال و حرفه آموزی در زندان ها تاکید کرد و گفت: این امر در اولویت مدیریت زندان ها قرار دارد.

وی با بیان اینکه این استان از نظر جمعیت کیفری در سطح کشور رتبه سوم را دارد افزود: تلاش می شود تا با حرفه آموزی نرخ بازگشت به زندان را بیشتر کاهش دهیم.

محمدی همچنین با بیان اینکه ۳۶ درصد زندانیان به علت سرقت و ربودن مال غیر در زندان های این استان تحمل حبس می کنند گفت: سایر جرایم مربوط به مواد مخدر، جرایم علیه اشخاص و سایر موارد است.

وی افزود: هم اکنون  ۶۰ درصد مردان و ۱۰۰ درصد زنان زندانی زندان‌های خراسان شمالی در کارگاه‌های داخل زندان و صنایع بیرون از زندان مشغول به کار شده‌اند.

مدیرکل زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان شمالی اظهار داشت: اصلاح و تربیت، کاهش جمعیت کیفری و ایجاد فرصت های اشتغال برای زندانیان پس از آزادی، تامین معیشت خانواده های زندانیان، کمک به کاهش آسیب های اجتماعی، ایجاد اشتغال و حرفه آموزی از جمله اهداف بکارگیری نیروهای زندانی است.   

وی گفت: ایجاد اشتغال برای زندانیان در دوران حبس نقش عمده‌ای در ارتقای امنیت و آرامش محیط زندان نیز دارد.

مدیرکل زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان شمالی گفت: در قالب اجرای طرح ها به ازای بکارگیری هر ۱۰ نفر زندانی یک میلیارد ریال تسهیلات به پشتیبان داده می شود.

وی افزود: خیاطی، نگارگری،  پرورش گیاهان دارویی قارچ و آلوئه ورا و قالی بافی از جمله فعالیت های زنان زندانی این استان است.

محمدی گفت: پرورش قارچ دارویی و گیاه آلوئه ورا به حمایت کارآفرینان برای اشتغال زندانیان زن انجام می شود که حتی در شمال شرق کشور بی نظیر است.

وی گفت: با ایجاد اشتغال در زندان‌ها علاوه بر حمایت از زندانیان، به خانواده زندانیان نیز برای تامین مخارج زندگی کمک می‌شود و زمینه مهارت آموزی زندانیان فراهم می‌شود.

وی با بیان اینکه در فروش محصولات و تولیات مددجویان با اداره ها و دستگاه های اجرایی و بانک ها نیز هماهنگی هایی شده است افزود: همچنین تولیدات مددجویان در نمایشگاه ها نیز برای عرضه به نمایش گذاشته می شود.

محمدی گفت: دامپروری و کشاورزی، تولید صنایع چوبی تزئینی و سفال و تولید محصولات چرمی از جمله شغل های مددجویان مرد زندانی این استان است.

۷۰ درصد زندانیان خراسان شمالی متاهل و ۳۰ درصد مجرد هستند.

هم اکنون کمتر از دو هزار نفر در زندان‌های خراسان شمالی هستند.

در هر یک از شهرستان‌های بجنورد، شیروان و اسفراین یک زندان وجود دارد و یک کانون اصلاح و تربیت و یک بازداشتگاه نیز در بجنورد دایر است.

۳۰۰۷/ ۶۰۴۲

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.