به گزارش ایرنا روستای هدف گردشگری درکش در شهرستان غرب استان خراسان شمالی و در شهرستان مانه‌وسملقان واقع است. هنگامی که از مرکز خراسان شمالی به سمت این روستا که در  مسیر جاده آسیایی قرار دارد، حرکت کنی باید از شهر آشخانه، در ۴۵ کیلومتری بجنورد بگذری و پس از پیمودن ۳۰ کیلومتر به این روستای زیبا برسی.
درکش در همه فصول سال زیباست. سرسبزی بهار آن چشم ها را خیره می کند و اکنون که در قلب تابستان هستیم باز هم زمزمه رود، سرسبزی درخت و سبزه و استواری کوههایش مردم را جادو کرده و به سمت خود فرامی خواند.

آب و هوای درکش متأثر از طبیعت جنگلی و کوهستانی آن است و اتراقگاه خوبی برای همه فصل هاست.

مهمانانی از اصفهان و شیراز

درکش نه تنها مهمانانی از استان های مجاور و شهرستان های اطراف دارد بلکه حتی از اصفهان و شیراز هم به این روستا می آیند و البته از مهمان نوازی مردم منطقه نیز رضایت دارند.

باغ‌های میوه این روستا در شیب کوه و پله پله ایجاد شده است و گاه تا نیمه های دامنه آلاداغ باغ می بینیم و باغ و البته انواع گیاهان دارویی هم در شیب کوه و حاشیه جنگل به وفور دیده می شود.

بهار که باشد تا چشم کار می کند می توان اطراف روستا مراتع وسیع و سرسبزی را دید که در حاشیه رودخانه زومار و دره کندآب قرار گرفته و البته رود درکش که از دل این روستا می گذرد تقریبا همیشه پرآب است و تابستان امسال پرآب تر از همیشه ترانه خوان و سرخوش از دل این روستا می گذرد.

چشمه های آب شیرینی که از دل کوه سرازیر می شوند پای کوبان به پایین سرازیر شده و در زوی هاور به هم می رسند و البته از دیدنی ترین های این روستا آبشار آن است که باید با گذر از پیچ و خم های طبیعی زیبا، سنگ ها و صخره ها و سرسره های طبیعی آن گذشت تا به دل آن رسید و آنجاست که می توان جادوی آفرینشگر بزرگ را در ترسیم زیبایی ها دید و شکرگزار بود.

جنگل هیرکانی

مهمترین جاذبه این روستا قرار گرفتن تنها جنگل بلوط شرق کشور در پیرامون آن است و البته نمی توان از چشمه ها، دره هاور و گستره ای وسیع از گیاهان دارویی آن چشم پوشی کرد.

کارشناسان منابع طبیعی می گویند که تنوع گیاهان دارویی این منطقه را به یک داروخانه طبیعی تبدیل کرده است و حتی در دل تابستان هم در حاشیه جنگل و دامنه های کوه، فضا از عطر گیاهان دارویی انباشته است و بوی آویشن، مرزه و اسطوخدوس مشام را می نوازد.

این روستا چسبیده به جنگل است که تا انتهای دره کشیده شده و البته از روستا که کمی دور شده و به سمت جوزک برویم و یا اگر از حاشیه جنگل هیرکانی که به تازگی ثبت ملی شده کمی به سوی متن جنگل راه خود را ادامه دهیم و خوش شانس هم باشیم می توانیم مرال، قوچ، میش، گرگ و حتی خوک، پلنگ و خرس هم ببینیم.

اگر به این روستا سفر کردید حتما فتیرمسکه (کره محلی) و عسل آن را بچشید زیرا این مزه تا مدت ها در خاطرتان خواهد ماند.

آلاداغ سرافراز

در جنوب روستا کوه آلاداغ با ارتفاع ۲ هزار و ۴۵۵ متر و دره کنداب قرار دارد و وجود آثار تاریخی با ارزشی چون قزلر قلعه و سردابه‌های زیبا، چشمه گلزار و سرچشمه سردار از مهمترین دیدنی‌های این روستا به شمار می رود. همچنین از آثار فرهنگی و تاریخی این روستا می‌توان از برج سبزعلی خان قراچورلو که قدمت آن به یک قرن پیش می رسد، نام برد.

مردم باصفای این روستا که هر سال پذیرای چندین هزار گردشگر است، باغدار و کشاورزند و هلوی درکش معرف حضور عام و خاص است و علاوه بر آن گردو و گیلاس و گلابی آن نیز معروف است.

محصولات کشاورزی این روستا نیز گندم، جو، یونجه و ذرت است و پرورش زنبور و ماهی قزل‌آلا هم در کنار کشاورزی و باغداری در این روستا رونق دارد.

مردم به باغ ها و طبیعت آسیب نزنند
به گفته یکی از اهالی روستای درکش، این روستا با چشم اندازهای زیبا همه ایام سال مسافر دارد اما در نوروز و تابستان تعداد مسافران بیشتر از قبل می شود به طوری که گاهی حتی مجتمع های مهمان پذیر و اقامتگاه های این روستا قادر به پاسخگویی نیاز گردشگران نیست.

سهراب احمدی خاطرنشان می کند: مردم روستای درکش در کنار باغداری به شغل کشاورزی و دامپروری نیز مشغول هستند و همچنین پرورش ماهی سردآبی قزل آلا و پرورش زنبور عسل را نیز دارند.
وی می گوید: ماهی و عسل روستای درکش بسیار معروف است و هرساله مسافران از محصولات مردم خریداری و به عنوان سوغات به استانهای خود می برند.

وی در ادامه می افزاید: گاه تراکم رفت و آمدها موجب کمبود مکان فیزیکی می شود و با وجود این که در این محل بیش از ۱۰ اقامتگاه وجود دارد اما باز هم مردم در خانه روستاییان مهمان می شوند.

وی گردشگری را موجب رونق اقتصادی روستا می داند و می گوید: گاه برخی از گردشگران آسیب های جدی به جنگل های بلوط، رویشگاه های گیاهان دارویی و باغ های مردم وارد می کنند که لازم است در این مورد چاره اندیشی شود.

داروخانه طبیعی

کارشناس مسئول بهره برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی در مورد رویشگاه‌های گیاهان دارویی می گوید: تنوع گیاهان دارویی این منطقه زیاد است و هم اکنون که ۵ ماه از سال گذشته است می توانیم مرزه، اسطوخدوس، آویشن و کاکوتی را در این روستا و اطراف آن ببینیم.

علیرضا احمدی اسکویی خاطرنشان می کند: حتی گفته می شود گونه کمیاب ثعلب هم در منطقه درکش دیده شده است و البته میوه های وحشی و جنگلی مانند چند نوع زالزالک، سیب و گلابی وحشی و ازگیل هم در منطقه درکش می روید.

وی خاطرنشان می کند: مهمتر از همه مجاورت این روستا با جنگل های هیرکانی و بلوط است که از شاخصه های ممتاز این روستا است.

بخش خصوصی

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی نیز می گوید: روستای درکش با توجه به ویژگی هایی که دارا بود به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شده است و پیش بینی می شد که ظرفیت پذیرش شمار بالایی از مسافران و گردشگران را داشته باشد.

علی کاظمی اظهار می کند: زیرساخت های این روستا در ۱۰ سال اخیر شکل گرفته و اکنون درکش روستایی است که مهمانانی را از همه نقاط کشور پذیراست.

وی با بیان اینکه دولت بر توسعه گردشگری با نقش آفرینی بخش خصوصی تأکید دارد، می افزاید: تاکنون ۶۱ موافقت اصولی برای اجرای پروژه های گردشگری استان صادر شده است.

وی می گوید: یکی از ظرفیت های توسعه گردشگری، تقویت فعالیت های واحدهای بومگردی است و در این زمینه، در سال های ۹۷ و ۹۸، بیش از ۶۰ میلیارد ریال برای توسعه بومگردی در روستاهای استان تسهیلات پرداخت شده که بخشی از این تسهیلات مربوط به توسعه اقامتگاه ها در روستای درکش است.

روستای درکش هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد. این روستا در ۳۰ کیلومتری آشخانه مرکز شهرستان مانه و سملقان قرار دارد.

سالانه بیش از ۲۰ میلیون مسافر از خراسان شمالی گذر می کنند. این استان با دارا بودن ۸۶۳ هزار نفر جمعیت و در حالی که ۷۵ درصد مساحت آن را عرصه های طبیعی تشکیل داده است، سرزمین اسب و ابریشم و چشمه و کوه و جنگل است و روستاهای زیبا، آبشارها و چشمه های آبگرم، بستر مناسبی برای تقویت بومگردی، اکوتوریسم، توریسم درمانی و گردشگری فرهنگی است.

ب/۵۱۳۲

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.